Επικίνδυνος και ανεπαρκής και με τη βούλα του Αρείου Πάγου!

Του Κώστα Πρώιμου

Καλέ, δείξτε και σε μας την αποτρίχωση του Μπισμπίκη! Και συ μωρέ γειτόνισσα, να μοστράρεις και το βράδυ τα πόδια σου στο ίνστα. Μη μας αφήνεις σύξυλους νυχτιάτικα! Κάπου πρέπει να εκτονώσουμε τα λάικς μας! Κυρίες και Κύριοι, μας «έχουν πάει βόλτα όλους» και χαμπάρι δεν παίρνουμε. Ασχολούμαστε με το Conference Cup, χαλβαδιάζουμε τη γκόμενα του Ρονάλντο. Θυμίζουμε ευτυχισμένα και μαστουρωμένα ποντίκια σε απέραντο εργαστήρι κοινωνικών πειραμάτων.

Στον πραγματικό κόσμο που αρχίζει μόλις σηκώσεις το κεφάλι σου από το display του κινητού σου γίνεται ο κακός χαμός, αλλά ο πρεζάκιας της εικόνας χαμπάρι δεν παίρνει. «Λάδι» βγήκαν όλοι για τις υποκλοπές, με μια εισαγγελική απόφαση που επιεικώς αυτοξεφτιλίζει πολίτες, πολιτεύματα, τον θεσμό της ίδιας της Δικαιοσύνης και τους λειτουργούς του. Κι όμως, ουδείς στη χώρα μας ασχολείται!

Η κυβερνητική συμμορία συνεχίζει να παραχωρεί τη γη μας και το ύδωρ σε πρωτόγνωρο βαθμό, εξοργιστικά ανενόχλητη, καθώς εμείς είμαστε πολύ απασχολημένοι με όσα βάσει της αξιακής μας χάρτας αξιολογούμε ως σοβαρότερα. Δικαίως αυτή η πολιτική μαφία, ως μεταπράτες αλλότριων συμφερόντων που εντοπίζονται και στα κόμματα της αντιπολίτευσης μας αντιμετωπίζουν σαν ανύπαρκτους. Είναι απίστευτο ρε παιδί μου. Πραγματικά δρουν και αποφασίζουν σαν να μην υπάρχουμε. Σε παράλληλα σύμπαντα κινούμενοι.

Τι μας λέει το χθεσινό εισαγγελικό πόρισμα σαφώς πλην εμμέσως; Ότι η χώρα είναι επί της ουσίας ακυβέρνητη, ως έρμαιο ξένων παράκεντρων. Καμία εμπλοκή δεν προκύπτει στις παρακολουθήσεις του πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη και φυσικά κανενός κυβερνητικού αξιωματούχου. Υπαρκτές μεν οι παρακολουθήσεις (τραγέλαφος) αλλά αυτές έγιναν από ιδιώτες των οποίων η ελληνική πολιτεία μετά από τρία χρόνια δε γνωρίζει τους εντολείς τους!

Αυτό το κατάπτυστο και διάτρητο πόρισμα θα έπρεπε να είχε προκαλέσει μέγα πολιτικό σεισμό και σε πτώση της κυβέρνησης.

Διότι κύριε πρωθυπουργέ μας, είτε εσείς γνωρίζατε ως κατεξοχήν αρμόδιος για τις παρακολουθήσεις οπότε οφείλετε να υποστείτε τις πολιτικές και ενδεχόμενες ποινικές συνέπειες, είτε δε γνωρίζατε όπως σχετικώς απεφάνθη η κυρία Αδειλίνη και αποδεικνύεστε αν μη τι άλλο άκρως επικίνδυνος και ανεπαρκής για το τιμόνι της χώρας!

Θα μου πείτε ότι επί των ημερών του έχουν γίνει τόσα και τόσα αίσχη. Έχει χαθεί το μέτρημα! Εδώ οι τούρκικες ναυτικές δυνάμεις περικύκλωσαν ελληνικό κατοικημένο νησί (Κάσο) και όχι μόνο δεν άνοιξε μύτη ή δεν οδηγήθηκαν οι θεματοφύλακες της εθνικής μας κυριαρχίας σε παραιτήσεις, αλλά δεν πήρε χαμπάρι τίποτα ο περισσότερος κοσμάκης.

Διχασμένοι και ανύπαρκτοι για αυτούς: Οι  Έλληνες είναι βυθισμένοι στα χρέη και την κατάθλιψη με κύρια «διέξοδο» τον φανταστικό και ψεύτικο κόσμο του διαδικτύου.

Τα χειρότερα έρχονται και ξέρετε πώς αυτό ευκόλως διαφαίνεται; Πόσοι μπορούν να ευχηθούν ολόψυχα για ένα καλό καλοκαίρι όταν αυτή η κλασική εποχιακή ευχή διασύρεται και συνάμα αποδομείται από τα πολλά αρνητικά πεπραγμένα της καθημερινότητας αλλά και από την πραγματική επαχθή ειδησεογραφία;

  1. Δυστυχως, στα πλασια των δημοκρατικων καθεστωτων, δεν υπαρχει δικαιοσυνη να ελεγξει τη “δικαιοσυνη” γι αυτο μπορουν να βυσσοδομουν ασυστολα οι διορισμενοι εκπροσωποι της.

  2. Έχουμε ότι μας αξίζει , το μητσοτακικό …”φακιόλι”!

  3. Στον αιώνα των φώτων της Ευρώπης, αιώνα του διαφωτισμού, κάποιοι σοφοί αγωνίστηκαν για την διάκριση των εξουσιών, νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής, ώστε να περιοριστούν οι υπερεξουσίες των βασιλιάδων της εποχής . Κυρίως ο Μοντεσκιέ και ο λοκ ήταν οι πρωτοπόροι στην προσπάθεια των λαών της Ευρώπης να βάλουν όρια στην εξουσία των ισχυρών ηγεμόνων προς όφελος των λαικών τάξεων . Στην Ελλάδα οι κατακτήσεις του αιώνα των φώτων είναι ακόμη το ζητούμενο. Έτσι με περισσό θράσος συνδυασμένο με άγνοια των θεμελιωδών κανόνων ,που διέπουν τις δυτικές δημοκρατίες, καλούν την επί κεφαλής του Αρείου πάγου να προσελθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για τις υποκλοπές . Αυτοί οι πολιτικοι θέλουν να κυβερνήσουν μια ευρωπαϊκή χώρα; Θράσος συνδυασμένο με άγνοια. Φταίει φαίνεται η γειτνίαση της Ελλάδος με την ανατολή ,δεν εξηγείται αλλιώς αυτό το κατάντημα .

  4. Το ζήτημα είναι ότι ούτε «εμείς», ως πολίτες αυτής της χώρας, ούτε η αντιπολίτευση, έχουμε τον θεσμικό τρόπο να απαλλαγούμε άμεσα από το επικινδύνως κακοφορμισμένο και ταχέως εκτραχυνόμενο καθεστώς Μητσοτάκη. Οι μόνοι που έχουν αυτή τη δυνατότητα είναι οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης. Όσο καθυστερούν και διστάζουν, τόσο διασφαλίζουν ότι η εθνική ζημία θα είναι όχι μόνο όλο και μεγαλύτερη αλλά, το κυριότερο, απολύτως μη αναστρέψιμη. Η ιστορία θα κρίνει και θα είναι αντικειμενική και αμείλικτη, διερωτώμενη γιατί σ’αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι, αυτοί που μπορούσαν, δεν έπραξαν…

  5. Ειμαστε ενα εθνος χτισμενο στο ψεμα.Το ψεμα δεν σε παει ποτε μακρια.Εχουμε τελειωση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Κυριάκο, το ποτάμι της οργής δε γυρίζει πίσω…

Ξεκινάμε με το ανέκδοτο της ΔΕΘ: «Αλλαγές που ευνοούν τους πολλούς, μπορεί να ενοχλούν λίγους. Οι ισχυροί μπορεί να...

Η αυτοπαγίδευση της Ελλάδας

Έτος 2003. Η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είχε αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας τον...

Πολιτικές φούσκες: Tο μέλλον της εξουσίας;

Η πολιτική φούσκα αποτελεί μια υπερβολική αντίδραση μπροστά σε κάποιο προσδοκώμενο γεγονός ή σε ένα ανερχόμενο πρόσωπο, η οποία...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια εδώ

Ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. δεν θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι...