«Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο με χιλιάδες χρέη φορτωμένο…»

 Του Κώστα Πρώιμου

Καμαρώσαμε τον φανατικό υποστηρικτή του Ολυμπισμού και περιβόητο happy traveller πρωθυπουργό να παρακολουθεί δικαίως «την καλή» του γιού του να αγωνίζεται στην Ολυμπιάδα τις προηγούμενες μέρες (με δικά μας έξοδα), καθώς όλα στη χώρα βαίνουν καλοκαιρινώς. Εξ ου και το πολυθρύλητο:  «ευτυχώς υπάρχει αυτός να μας κυβερνά», κατά το ηλίθιο δόγμα που συνασπίζει τους απανταχού πολιτικά βλάκες υπηκόους του.

Μετά την αχαλίνωτη ακρίβεια σε στοιχειώδη αγαθά, το «κόκκινο» στους λογαριασμούς της ενέργειας, οι αιρετοί φροντιστές της ευημερίας μας μερίμνησαν να μας κόψουν και τον καφέ με την υπερφορολόγησή του.

Σήμερα, ο ανεκδιήγητος υπουργός Γεωργιάδης περνά από τη Βουλή και το νομοσχέδιο-έκτρωμα χάρις στο οποίο δε θα μπορείς ούτε να τρελαθείς σε τούτη τη χώρα αν δεν έχεις λεφτά.

Γιατί άντε να κρατάς με το ζόρι και το άγχος μέχρι τα αυτιά σου στο σπίτι τον πατέρα σου ή τη μητέρα σου με τον φόβο να σου ανάψουν κάνα μπουρλότο λόγω άνοιας, όμως τον τρελό  της οικογενείας με το πριόνι ή τον Μέγα Ναπολέοντα πώς θα τον βαστήξεις; Προβλέπω την ενδοοικογενειακή βία να φαντάζει ως σχέση πλατωνικής αγάπης μπροστά σε όσα θα δούμε με αυτούς τους επικίνδυνους που έχουμε εξουσιοδοτήσει ώστε να ορίζουν τις ζωές μας.

Το επόμενο χουνέρι που μας ετοιμάζουν έχει να κάνει με το νεράκι, γιατί το νερό ξεχάστε το. Επειδή έφαγαν τη μούρη τους προσφάτως από το ΣτΕ και δε μπορούν να το ιδιωτικοποιήσουν, αποφάσισαν με τη «βοήθεια» της κλιματικής αλλαγής και της κακής συγκυρίας να το εξαφανίσουν. Ήδη συζητάνε για λειψυδρίες, έχουν αρχίσει τα «καμπανάκια» από ειδικούς κλπ.  Αν και γνωρίζουν βάσει επιστημονικών μελετών και πορισμάτων εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον για τις ολέθριες συνέπειες από τη σημαντική μείωση των βροχοπτώσεων, την τραγική συρρίκνωση των χιονοπτώσεων κι όμως δεν έπραξαν απολύτως τίποτα! Διότι απλούστατα πρέπει να μας φέρουν  προ τετελεσμένων γεγονότων  για να αποδεχτούμε  αγρίως εκβιαζόμενοι   τους επαχθείς όρους που θα μας επιβάλλουν (τάχα μου) ως αναπόφευκτο  τίμημα των έκτακτων δυσβάσταχτων  μέτρων που θα λάβουν.

Τελευταίο τους χαρτί  ήταν ο τουρισμός, γιατί ως γνωστόν διαμορφώνει το 25% του ΑΕΠ. Και σε τούτη την περίπτωση υπάρχουν δύο όψεις του νομίσματος, με τη δεύτερη να έχει αρχίσει να «θαμπώνει» επικινδύνως με το «καλημέρα» της εφετινής σεζόν, προ τεσσάρων μηνών.

Σύμφωνα με τα ακούσματα και τα σημερινά στοιχεία ενώ βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού η πτώση στους τζίρους της καφεστίασης αγγίζει σε αρκετούς δημοφιλείς προορισμούς ακόμη και το 40%! Ασφαλώς τα ελεεινά τους φερέφωνα προκειμένου να αποκρύψουν την κατάσταση-ζόμπι στην οποία έχει περιέλθει ο τουρισμός εφέτος στη χώρα μας παιανίζουν στα δελτία ειδήσεων τις υψηλές αφίξεις και την επισκεψιμότητα κατά τα ΣΚ ή τα τριήμερα.

Γιατί δε μας λένε ότι περισσότερες από τις μικρές και μικρομεσαίες μονάδες τουριστικών καταλυμάτων στη χώρα μας βρίσκονται σε σχετικές διαδικτυακές πλατφόρμες προς πώληση; «Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο με χιλιάδες χρέη φορτωμένο» μου σιγοτραγουδούσε αυτοσαρκαζόμενος γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης και της φιλοξενίας προ ημερών…

Ο Σεπτέμβριος γάρ εγγύς και τότε που θα γίνει ο οικονομικός απολογισμός και θα φανεί η αλήθεια στα ταμεία  θα σηκωθούν οι τρίχες της κεφαλής ακόμη και στους πιο ρομαντικούς και πειθήνιους του καθεστώτος. Μόνο που θα είναι πολύ αργά…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Ο λαός ας πεινάσει

Είναι εξόχως ενδιαφέρουσα η συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις ημέρες για το εύρος των παροχών που θα ανακοινώσει ο...

Σε αναμονή για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ΜμΕ

Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα περιμένει με αγωνία την 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που ανοίγει τις πύλες της σε λίγες...

Ράπισμα της Eurostat στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη!

Ακόμα μία αρνητική πρωτιά καταγράφει η χώρα μας και μάλιστα με στοιχεία της ίδιας της Κομισιόν, τα οποία δεν...

Σκάει η φούσκα της… στιβαρής οικονομίας!

Έτοιμη να σκάσει είναι η φούσκα του success story της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σκοπεύει να κάνει...