Συμμετέχουμε ως τυχεροί πολίτες στη «Μητσοτακιάδα» και θα ασχολούμαστε με την Ολυμπιάδα;

 Του Κώστα Πρώιμου

Διεξάγονται οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι και κάτι «τρέχει στα γύφτικα». Φιάσκο με την έναρξη, τους χάλασε το κέφι ο καιρούλης, είδαμε και τον Μητσοτάκη να μοιάζει με κείνο το αδιάβροχο στις εξέδρες σαν τον πατέρα του Ε.Τ. του εξωγήινου.

«Να γεμίσουν τα στήθη μας υπερηφάνεια που χάρις στον Πιερ ντε Κουμπερτέν αναβίωσε ο πανάρχαιος Ελληνικός αθλητικός θεσμός και διαδίδει τα Ολυμπιακά ιδεώδη στα πέρατα του κόσμου» και ένα σωρό αρλούμπες πρόκειται να ακούσουμε πολλές φορές μέχρι τις 28 Αυγούστου που η ανωτέρω αθλητικο-πολιτική παρωδία θα λάβει τέλος.

Στο κάτω-κάτω, δεν αντιλαμβάνομαι ως υπήκοος σε τούτη τη χώρα, που γέννησε το αρχαίο Ολυμπιακό πνεύμα, τι θα κερδίσω παρακολουθώντας τους υπεραθλητές στις άοκνες προσπάθειές τους να υπερνικήσουν την προσωπική τους ματαιοδοξία και δη κάθε τέσσερα χρόνια στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Εδώ εμείς έχουμε το προνόμιο, την τύχη και την ευλογία επί πέντε συνεχόμενων ετών να παρακολουθούμε όχι μεν από κερκίδες παρά από τις τρύπες μας και τους καναπέδες μας την αξεπέραστη «Μητσοτακιάδα», στην οποία σημειώνονται συγκλονιστικά πολιτικά και αντικοινωνικά ρεκόρ τα οποία φάνταζαν ακατάρριπτα από αντίστοιχες προηγούμενες διοργανώσεις όπως την περιβόητη και αξέχαστη «Σημιτιάδα»!

Τα αθλήματα της «Μητσοτακιάδας» πολλά και τα αγωνίσματα ακόμη περισσότερα όπως της ρεμούλας, της ασυδοσίας, της προπαγάνδας (που ‘σαι Γκαίμπελς γατάκι), της ψευτιάς και της προδοσίας.

Μητέρα πολλών αγωνισμάτων θεωρείται το άθλημα των υποκλοπών, το οποίο παρακολουθούσαμε; Μας παρακολουθούσανε; Συνεχίζουν να μας παρακολουθούν; Δεν είναι βέβαιος ακόμη ο σχετικός ισοσκελισμός. Ανικανότητα και σταρχιδισμός, ατιμωρησία και ρεβανσισμός, με πολλούς αξιόλογους αθλητές υπουργούς να σκυταλοδρομούν μεταξύ τους ξανά και ξανά. Ψεύτικα ρεκόρ οικονομικής ευημερίας όταν στις εξέδρες δεν προβλέπεται για τον κοσμάκη που παρακολουθεί έχοντας πληρώσει πανάκριβο εισιτήριο ούτε ένα μπουκαλάκι νερό από τη βρύση.

Τι να τον κάνω τον παιχταρά Αντετοκούνμπο ρε που καρφώνει στη ρακέτα μπάλες και αντιπάλους όταν εγώ με τις ευλογίες του κράτους μπορώ να καρφώσω τον γείτονά μου για το οτιδήποτε και δικαίως ή αδίκως να επιβραβευτώ; Και ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η «Μητσοτακιάδα» δεν μας επιφυλάσσει συνεχώς εκπλήξεις; Προσφάτως επειδή η ελληνική κράση είναι αξεπέραστη προστέθηκε ένα ακόμη αγώνισμα ως παγκόσμια πρωτοτυπία, αυτό της εξαήμερης εργασίας.

Μας σερβίρουν το παραμύθι ότι οι Ολυμπιάδες ενώνουν τους λαούς και εξαλείφουν τα μίση καθώς και στην αρχαιότητα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής τους σταματούσαν πάσης φύσεως εχθροπραξίες. Σιγά! Με τη «Μητσοτακιάδα» κατορθώσαμε χωρίς να ανοίξει μύτη να φιλιώσουμε με τους βιαστές των προ-προ γιαγιάδων μας και τους φονιάδες των προ-προ παππούδων μας! Το ίδιο είναι; Περικύκλωσαν την Κάσο με τα  πολεμικά τους πλοία προχθές οι «κολλητοί» μας οι Τούρκοι μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν την πίστη μας στη φιλία τους και εμείς τους αποδείξαμε ότι χαλάκι να γίνουμε να μας περάσουν από πάνω, όπως έκαναν τότε και με την Κύπρο!

Οι Εσκιμώοι δίνουν στους ξένους τις γυναίκες τους ρε στο φινάλε, γιατί εμείς να μη δώσουμε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου εντός των δικών μας χωρικών υδάτων; Αυτά είναι τα νέα ιδεώδη με τα οποία γαλουχούμαστε όλοι μας τα τελευταία χρόνια από τη «Μητσοτακιάδα»! Και όχι από τις ρηχές σε νοήματα σάχλες που σκαρφίστηκε το επιτελείο του Μακρόν με την ψευτο-Ολυμπιάδα που διεξάγεται στο Παρίσι, μόνο και μόνο για να εξευμενίσει τους κουτόφραγκους!

Είχαν οι Γάλλοι Τέμπη; Ούτε στο Χόλυγουντ τέτοια υπερπαραγωγή, δύο τρένα στην ίδια γραμμή με πενήντα επτά νεκρούς! Παρακολούθησαν οι Γάλλοι εγγλέζικο στόλο να κόβει βόλτες στην παραλία του Καλέ; Αφήστε και μια ακόμη σοβαρή τομή που μόνο στη «Μητσοτακιάδα» υπάρχει! Η συλλογική συμμετοχή φερειπείν στην ακρίβεια! Καλπάζει η δόλια και εμείς την επιβραβεύουμε! Μαζική συμμετοχή και στο αγώνισμα της φτωχοποίησης! Κανείς δεν εξαιρείται, όλοι στη χώρα μας αγωνιζόμαστε και συμμετέχουμε εθελοντικά και ενεργά!

Μετά από όλα αυτά τα σπουδαία που ζούμε καθήστε οι υπόλοιποι ως κορόιδα να παρακολουθείτε άπραγοι μέσα από το γυαλί διάφορους και διάφορες να ταλαιπωρούν αδίκως τα κορμιά τους κείθε στη Γαλλία…

  1. ΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΘΙΑΣΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΤΩΡΑ, ΟΜΩΣ!!

  2. Μόλις δροσίσει και γυρίσουν από τις διακοπές στα κότερα των εφοπλιστών, αμέσως οι πατριώτες βουλευτές θα πάρουν όλοι μαζί ένα ταξί και θα πάνε να τον ρίξουν. Δεν θα γλυτώσει αυτή τη φορά…

  3. Έχετε μάθει σε φασιστικές. μεθόδους διακυβερνησης με πρώτον διδάξαν τον αρχηγό των Ζάππειων Ι, ΙΙ, ΙΙΙ ειδικό στην ανατροπή των εκλεγμένων δημοκρατικά κυβερνήσεων! Ας συνηθίσετε στη δημοκρατική διαδικασία διακυβέρνησης της χώρας και να πείσετε το λαό να αλλάξει κυβέρνηση με τη ψήφο του στο τέλος της τετραετίας , γιατί στις πρόσφατες εκλογές ο λαός σας γύρισε τη πλάτη. Η Ελληνική πολιτική σκηνή βρίθει από αποστάτες και υπονομευτες του πολιτεύματος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Πολιτικές φούσκες: Tο μέλλον της εξουσίας;

Η πολιτική φούσκα αποτελεί μια υπερβολική αντίδραση μπροστά σε κάποιο προσδοκώμενο γεγονός ή σε ένα ανερχόμενο πρόσωπο, η οποία...

Λούστροι και κασελάκια

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, οι περισσότερες οδοί των Αθηνών -ούτε λόγος για τις άλλες πόλεις- ήταν...

Ελληνοτουρκικά: Η αλήθεια στους πολίτες

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών με έκπληξη πληροφορήθηκε μετά τις εκλογές του 2009 το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας,...

Γιατί οι διανοούμενοι του αμυδρού φωτός μισούν καθετί εθνικό και παραδοσιακό;

Η λέξη «διανοούμενος» σήμερα κρύβει κάτι ύποπτο. Πρόκειται για χαρτονένιες φιγούρες κρυμμένες στους πόλους της εξουσίας. Λειτουργούν πότε στις...