H παρακμή των ΗΠΑ και το σημείο της μη επιστροφής…

Του Lycinos

Από τα κύρια πράγματα που πρέπει να υπολογίσει, με τα έως τότε δεδομένα, και να έχει στον νου του ο πιλότος τη στιγμή που το αεροσκάφος του αφήνει τη γέφυρα απονήωσης ενός αεροπλανοφόρου, είναι το σημείο που έχει επάρκεια καυσίμων για την ασφαλή επιστροφή του σε αυτό ή τουλάχιστον η προσγείωση σε φίλιο αεροδρόμιο, π.χ. ένα νησάκι του Ειρηνικού.

Αν το σημείο αυτό, για οποιοδήποτε λόγο, εμπλοκή, καιρός κ.λ.π. ξεπεραστεί, τότε λέγεται.

Σημείο μη επιστροφής ή Point Of No Return, PNR ή PONR.

Σε αυτή την περίπτωση, ας πούμε εντός εισαγωγικών καλά. Θυσιάζεται το αεροπλάνο αν από κάτω είναι θάλασσα και μαζεύουν τον πιλότο.

Αν όμως ένα ολόκληρο κράτος όπως η Αμερική έχει μπει στη διαδικασία του Point Of No Return;

Συνδυασμός:

α´ Ανεπαρκείς ηγέτες

β´ Λάθη στρατηγικής

γ´ Συγκαλυμμένες παρεμβάσεις… Ρωσία, Κίνα

δ´ Παραμερισμός και υποκατάσταση από παράκεντρα εξουσίας της πολιτικής εξουσίας

ε´ Όχι απαραίτητα οικονομικής φύσεως, και

στ´ Διαφόρων συμφερόντων… Εξοπλισμοί.

Μπους πατήρ, Αφγανιστάν, άρχισε τον πιο μακροχρόνιο πόλεμο της Αμερικής, τον οποίο έχασε…

Μπους ο μικρός, βιάστηκε να αποσταθεροποιήσει το Ιράκ.

Αποτέλεσμα το Ιράν με εχθρικές συμμαχίες, πυρηνικό πρόγραμμά, τη Χεζμπολάχ και τους Χούθι…

Κλίντον και βίαιη επιβολή διαμελισμού Γιουγκοσλαβίας. Τα απόνερα, μακεδονική γλώσσα οι Σκοπιανοί… Ο Αλέξης μας και ο Κυριάκος μας… Συμπληρώστε κατά βούληση…

Ομπάμα, ένας από τους χειρότερους προέδρους των ΗΠΑ της τελευταίας σειράς, ονειροφαντασίες δημοκρατίας στη βόρεια Μεσογειακή Αφρική και Μέση Ανατολή. Εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί και ξεριζωμένοι.

Ο πρέσβης τον μάρανε αυτόν και την Κλίντον… Έως και σήμερα ο κακός χαμός… Και πώς να τον διορθώσουν… Βάλτε και το Αφγανιστάν μέσα…

Τραμπ, ο αφελής σολιψιστής.

Απόσυρση από τη διεθνή σκηνή, η εύκολή λύση που πουλάει στο πόπολο του MAGA. Ισχύει το αντίθετο βεβαίως.

Δεν καταλαβαίνει ότι αν δεν υπάρχει παρουσία των ΗΠΑ διεθνώς και δεν επιβάλλει να κυκλοφορεί με οποιαδήποτε δικαιολογία το πράσινο παλιόχαρτο που λέγεται δολάριο, θα πάψει να υφίσταται σαν διεθνές νόμισμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά.

Και εντός της ίδιας της Αμερικής. Όπως συμβαίνει ήδη. Και θα επιδεινωθεί…

Εκβιασμός εξοπλισμού της Ευρώπης και της Ταΐβάν…

Λες και αν μπλέξει η Ευρώπη με τη Ρωσία θα μείνει η Αμερική αλώβητη.

Με αντιπρόεδρο τον J.D. Vance.

Τον μεθοδικά και συστηματικά πλασαρισμένο τύπο, που υποστηρίζεται από έναν ευφυέστατο, επιτυχημένο π.χ. Pay Pal κ.α. επιχειρηματία, προβληματικό, εκδικητικό, κακό αυτιστικό, ομοφυλόφιλο ονόματι Peter Thiel, που έχει άποψη για την παγκόσμια διακυβέρνηση… Το δ´ και ε´ που λέγαμε…

Ο οποίος Thiel, με την ισχύ που διαθέτει, ανά πάσα στιγμή έχει τη δύναμη να τραβήξει τον Vance από την πρίζα… Και ο Vance ασφαλώς το γνωρίζει…

Με την προοπτική μάλιστα ο Vance να γίνει πρόεδρος στις μεθεπόμενες εκλογές, αν όχι νωρίτερα, τα πράγματα σοβαρεύουν κι άλλο.

Μπάιντεν, εξοπλισμοί και καταστροφή της Ουκρανίας.

Ένα άδειο κέλυφος που το συντηρούσε η ΝΤΠ και οι εξοπλιστικοί κολοσσοί έως που έπεσαν πάλι υπογραφές για εγκατάσταση πυραύλων στη βόρεια Ευρώπη λίγες ημέρες προτού παραιτηθεί από την κούρσα της προεδρίας.

Και το χειρότερο όλων, η Κίνα μια χώρα αξιοκρατικά δημοκρατική, άτρωτη στα Νταβός και στα γουόκ… Δυνατό εθνικιστικό αίσθημα και πίστη στις παραδοσιακές αξίες, γιγαντώνεται και καθίσταται ο κύριος αντίπαλος της Αμερικής.

Την πιο κρίσιμη ώρα.

Ρωσία με Κίνα και τους BRICS plus αγκαλιά, με κοινό στόχο την αποδολαριοποίηση… Εύγε…

Και εναλλακτική η Κάμαλα Χάρις.

Η ΝΤΠ, κατά το κοινώς λεγόμενο, θα παίξει τα ρέστα της να την υποστηρίξει. Σε διάφορα μέσα και με διάφορους τρόπους άρχισε η ωραιοποίηση…

Η Αμερική στο σπιράλ της decadence που έχει μπει.

Είναι ήδη στο σημείο της μη επιστροφής.

Και ο κίνδυνος.

Στους σπασμούς της αγωνίας της, θα θυσιάσει και εμάς μαζί της… Αναλώσιμοι…

  1. Όλες οι αυτοκρατορίες καταρρεύσανε, οι Η.Π. δεν αποτελούν εξαίρεση καταπώς φαίνεται.

  2. “η Κίνα μια χώρα αξιοκρατικά δημοκρατική…”
    Παρακαλω εξηγειστε μας την αποψη αυτη διοτι θα τρελαθουμε τελειως…

  3. Και ως δεδομένοι σύμμαχοι και φίλοι να σώσουμε την Αμερική. Αλήθεια γιατί αυτή η επιμονή με τα F-35.
    Έχουν γραφτεί πολλά κατά καιρούς ότι παρουσιάζουν πολλά τεχνικά προβλήματα, ότι το κόστος συντήρησης
    και ανταλλακτικά κοστίζει πάρα πολύ.
    Γιατί η απόλυτη σιωπή για την επιλογή αυτή, από δε εποχή η πλέον κατάλληλη τα μπάνια του λαού, ποιος ασχολείται κατακαλόκαιρο με σπατάλες. Επιλογές που πιθανόν μας κοστίσουν πολύ ακριβά.
    Όσο για το ΚΥΣΕΑ 16 Ιουλίου έλαβε την απόφαση.
    Και με βάση το άρθρο παρακμή χωρίς επιστροφή, πόσο προσεκτική και πόσο προνοητικοί παραμένουμε στις αποφάσεις και που πάνε τα χρήματά μας ως χώρα?
    Ο Έλληνας φορολογούμενος εάν ποτέ ασχοληθεί και έχει πλήρη επίγνωση τι του χρεώνεται στις πλάτες τους.
    Την Αμερική ως χώρα της έχουμε πληρώσει με πολύ ακριβό τίμημα.
    Η λυπητερή θα αρχίσει να γράφεται ύστερα από μερικές δεκαετίες όταν δεν θα έχει απομείνει ουδείς επιζών ως μάρτυρας για όλα όσα έχουμε βιώσει με πράξεις και έργα.
    ……………………………………………………………
    Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την απόκτηση των αμερικανικών μαχητικών 5ης γενιάς F-35, καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας υπέγραψαν και απέστειλαν στην Ουάσιγκτον την επιστολή αποδοχής των όρων για το εξοπλιστικό πρόγραμμα.
    Πρόκειται για την κατασκευή 20 ελληνικών F-35, με συνολικό κόστος 3,47 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να παραλάβει η Πολεμική Αεροπορία το 2028, ενώ διατηρεί το δικαίωμα παραγγελίας ακόμα 20, για τη δημιουργία και δεύτερης Μοίρας μαχητικών 5ης γενιάς.
    Σε δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα την Τετάρτη, ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την υπογραφή της επιστολής αποδοχής LOA προς την αμερικανική πλευρά για την προμήθεια των F-35. «H Ελλάδα χτίζει πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις αγοράζοντας το πιο σύγχρονο πολεμικό αεροσκάφος στον κόσμο» υπογράμμισε σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.
    Σημειώνεται ότι στις το «πράσινο φως» για την απόκτηση των μαχητικών F-35 έδωσε στις 16/7 το ΚΥΣΕΑ.
    …………………………………………………………………

  4. Όλα έχουν προφητευθεί. Η κατάρρευση της πόρνης Βαβυλώνας -Αμερικής δυστυχώς δεν θα έρθει μόνη της. Η εωσφορική μαυρίλα έχει καταλάβει όλο το Δυτικό κόσμο,και σε αυτόν ανήκει και η προσκυνημένη στη Δύση και την ασχήμια της Ελλαδίτσα μας. Αν δεν θέλουμε να υποστούμε ότι και οι δυτικοί λυκοφίλοι μας υπάρχει λύση: στα γόνατα, μετάνοια και προσευχή. Ειδάλλως κλαυθμός και οδυρμός. Η πτώση της Αμερικής είναι βέβαια.

  5. ´´Γιαννης Ζ. 25/07/2024 – 16:59 At 16:59

    “η Κίνα μια χώρα αξιοκρατικά δημοκρατική…”
    Παρακαλω εξηγειστε μας την αποψη αυτη διοτι θα τρελαθουμε τελειως…´´

    Χαιρομαι που εκφρασατε την απορια σας
    Εχω αναφερθει και παλι σε αυτο το φαινομενικα παραδοξο
    Αλλα η Κινα
    Ηδη απο τον καιρο των αυτοκρατορων χιλια χρονια πισω απο την εποχη μας, για να επανδρωσει με διοικητες την αχανη αυτοκρατοριατης, ειχε θεσπιστει αυστηρες εξετασεις, ενα ειδος ΑΣΕΠ ας πουμε, στις οποιες ειχαν δικαιωμα συμμετοχης ολοι, πλουσιοι φτωχοι, χωρις να εχει καμμια σημασια, το ονομα η´ η καταγωγη κ.λ.π. του εξεταζομενου
    Τον ρολο του αυτοκρατορα σαν ανωτατη ιδεα συνοχης στις μερες μας τον παιζει το ΚΚΚ
    Μονο οι αξιοι σε καθε τομεα προωθουνται κατα τις ικανοτητες του καθενος σε υπουργεια, δημοσιους οργανισμους, επιστημονικα ιδρυματα κ.ο.κ.
    Περα απο νεποτισμους, φαβοριτισμους κ.λ.π.
    Μια απλη συγκριση με την λεγομενη Ελληνικη Δημοκρατια μονο θλιψη προκαλει
    Αν παμε και στις ΗΠΑ οπου οι εκλογες εχουν γινει μαρκετινγκ, με εκατονταδες εκατομμυρια να προερχονται απο χορηγους, με πονηρη υστεροβουλια, τοτε αντιλαμβανεστε…..
    Στην δε καθαυτη τη λειτουργια της κυβερνησης, στην Κινα οποιοσδηποτε, ατομο η´ επιχειρηση υπαρξει κινδυνος να αρθει πανω απο απο την πολιτικη εξουσια, να την υποκαταστησει, η´να την παρακαμψει…Αποκεφαλιζεται…Μεταφορικως βεβαιως
    Συγκρινετε τωρα την Αμερικη οπου οι αποφασεις που λαμβανονται π.χ. για την διεξαγωγη πολεμικων επιχειρησεων στο εξωτερικο μεσω αντιπροσωπων, Ζελενσκυ ας πουμε, δεν λαμβανονται με γνωμονα τα συμφεροντα τους λαου των ΗΠΑ, αλλα καθοδηγουνται, αν δεν επιβαλλονται κιολας, απο τους βιομηχανικους στρατιωτικους κολοσσους η´ αλλα παρακεντρα εξουσιας
    Σας προτρεπω να επεξεργαστειτε αυτες τις σκεψεις και παλι εδω ειμαστε

  6. Εντυπωσιακή μεταστροφή Τραμπ υπέρ του BITCOIN σε συνέδριο για τα κρυπτονομίσματα! Ξέφυγε από τη συνωμοσιολογία των αμόρφωτων κρετίνων!

    Αποτέλεσμα το bitcoin σήμερα κυμαίνεται κοντά στα 70.000 δολάρια.
    Επαίνεσε το κρυπτονόμισμα ως το απαύγασμα της δυτικής ορθολογικής οικονομολογικής σκέψης, εκεί που άλλοτε το έριχνε στο πυρ το εξώτερο, επηρεασμένος από συνωμοσιολογία κρετίνων (ο Πούτιν παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις με αθρόες cryptoσυναλλαγές).

    Ο Γερμανός Peter Thiel, δισεκατομμυριούχος, οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ και πιθανότατα εις εκ των άγνωστων ακόμα, λοιπών δημιουργών του bitcoin, μάλλον προαλείφεται για τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη, εάν και εφόσον o Τραμπ εκλεγεί.

    Έδειξε επίσης στην ομιλία του ότι έχει πλήρως κατανοήσει τη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ bitcoin και CBDC (Central Bank Digital Coin).
    Το πρώτο σημαίνει ελευθερία και πορεία προς κατάργηση της Τράπεζας μελλοντικά, ενώ το CBDC (ψηφιακό νόμισμα έκδοσης και απολύτως ελεγχόμενης κυκλοφορίας από την Κεντρική Τράπεζα) είναι ο ρουφιάνος στο πορτοφόλι…

    Επίσης πρόσθεσε κάτι ακόμα εντυπωσιακότερο. Είπε ότι θα μειώσει τα δις ισόβια+40 χρόνια στον έγκλειστο Ross Ulbricht, εμπνευστή και κεντρικού διαχειριστή του κορυφαίου cryptosite SilkRoad (έτρεχε στο Tor και ό,τι τρέχει στο Tor είναι σαν να προσκαλεί τους πράκτορες του FBI), όταν ο Ulbricht κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχο του SilkRoad και μέσω αυτού διακινήθηκαν τα πάντα και για μεγάλο διάστημα, βάσει της κατηγορίας.

    Η ανωνυμία είναι το μεγάλο προτέρημα και ταυτόχρονα η αχίλλειος πτέρνα του bitcoin. Όμως τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την ανάδειξή του στο επόμενο παγκόσμιο συναλλακτικό μέσο.

  7. Μάϊκ Πομπέο, από παλαιότερη ομιλία του: “Αφού δεν σας αρέσει η Δύση γιατί δεν πάτε στο Ιράν και στην Κίνα να ζήσετε και να σπουδάσετε;”…

    [WSJ] Βαρυσήμαντη παρέμβαση του gentleman και τελικά μεγάλου πολιτικού άνδρα Μάϊκλ Πομπέο, τέως υπουργού Εξωτερικών του Τραμπ, για ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία.

    Είναι ασαφές αν οι δηλώσεις του απηχούν συζητήσεις που έχει με τον Τραμπ, ή αν ιπποτικά τείνει στον άξεστο πολιτικό προϊστάμενό του χείρα βοηθείας για να αντιμετωπίσει τους Δημοκρατικούς σε ένα φλέγον θέμα όπου ο Τραμπ τήρησε επίμονα λίαν κατακριτέα στάση έναντι της μαχόμενης και ηρωϊκής δυτικής χώρας.

    Ο Πομπέο είναι ο κλασικός Δυτικός, φίλος της Ουκρανίας που έχει επισκεφθεί δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου:

    “Δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο Τραμπ θα ωθήσει την Ουκρανία σε συνθηκολόγηση εάν εκλεγεί Πρόεδρος.
    Ο πόλεμος θα σταματήσει αμέσως με το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ.
    Δεν θα αναγνωριστεί καμία ρωσική κατοχή και προσάρτηση εδαφών, ούτε της Κριμαίας, η οποία θα αποστρατιωτικοποιηθεί [δεν εξειδικεύει τι θα σήμαινε αυτό].
    Άρση όλων των περιορισμών απόκτησης εξοπλισμού που έχουν επιβληθεί στην Ουκρανία.
    Επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εάν συνεχίσει τον πόλεμο.
    Εάν αποχωρήσει από την χώρα, σταδιακή άρση κυρώσεων έως ότου η Ουκρανία ενταχθεί σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.
    Θα συναφθεί δάνειο από τις ΗΠΑ προς την Ουκρανία τύπου lend and lease ύψους 500 δις [όντως ο Τραμπ έχει πει για δανεισμό].
    Θα δημιουργηθεί ταμείο 100 δις δολ. ειδικό για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας.
    Επί Μπάϊντεν υπήρξαν μόνο ημίμετρα [πράγματι, “γκάζι και φρένο οι ΗΠΑ ταυτόχρονα” και κάθετη άρνηση για μαχητικά αεροσκάφη], υπήρξαν κατεστραμμένες πόλεις, αμέτρητοι νεκροί και εκατομμύρια εκπατρισμένοι.
    Θα αυξηθεί η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία η οποία θα ενταχθεί σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αύξηση στο 3% της εισφοράς των χωρών του ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες.”

  8. ´´ανατολικος τομεας, Πομπεο κ.λ.π.´´

    Θα συφωνησω μαζι σου για τον Πομπεο
    Απο την νεα φουρνια πολιτικων ισως ο καλυτερος για προεδρος και τελευταια ευκαιρια για καποια ανασυνταξη, αναταξη και αναταση
    Αλλα´
    Εχει δυο μειονεκτηματα. Γνωριζει πολλα και εχει αποψη
    Πραγμα ασυγχωρητο απο το βαθυ κρατος των ΗΠΑ….Ο εκ των εσω καταστροφικος και στο τελος αυτκαταστροφικος αναρχοκαπιταλισμος της Αμερικης σε ολο του το μεγαλειο
    Ιδες δ´ και στ´ στο αρθρο

  9. @Lycinos
    Ο αιώνας δεν περιμένει, η σημαντικότερη εξέλιξη είναι η νομιμοποίηση του bitcoin.
    Ήδη προεδρικό διάταγμα νομιμοποίησης του crypto υπέγραψε και Πούτιν μετά τις εξαγγελίες Τραμπ περί πλήρους νομιμοποίησης.

    Ο Τραμπ εξέπληξε ευχάριστα γιατί στην ομιλία του έδειξε ότι έχει κατανοήσει τα προαπαιτούμενα και τις λειτουργίες και δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει την “υπέροχη Κίνα” αυτό το “απαύγασμα δημοκρατίας” να μονοπωλεί την εξόρυξη.
    Η εξόρυξη είναι big industry και ο Τραμπ το κατάλαβε.
    Οι bitcoiners θα τον βγάλουν, όχι τα antiwoke κουραφέξαλα και οι χριστιανοί.

    Λαγκάρντ, φον ντερ Λάϊεν, Γιέλεν, οι συγκεντρωτικοί δικτάτορες σε πανικό. Ισότιμα τα άϋλα κρύπτο με τα πολύχρωμα χαρτάκια.

    Οι Δημοκρατικοί ήδη μετέφεραν 2 δις δολ. σε bitcoin από τα κατασχεμένα του Silk Road σε άλλο πορτοφόλι, για να μην τα βρει ο Τραμπ και δημιουργήσει το στρατηγικό συναλλακτικό απόθεμα που είπε.

    Ωϊμέεε κεντρικές τράπεζες νταβατζήδες των εθνών…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η Σερβία και το «club Rafale»

Ήταν η δεύτερη επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια στο Βελιγράδι και...

Ο Μακρόν επέλεξε τον Γάλλο… Τζο Μπάιντεν

Στον πρόεδρο Μακρόν χρειάστηκαν 60 μέρες μέχρι να διαλέξει πρωθυπουργό. Ήταν τέτοιο το αδιέξοδο, που ανακοίνωσε ακόμα και «πολιτική...

Καταρρέει ο Ζελένσκι

Έως σήμερα η Ρωσία έχει κατακτήσει με την εισβολή της στην Ουκρανία μια έκταση άνω των 130.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων,...

Ανησυχητική για την Ελλάδα η σύγκλιση Τουρκίας – Αιγύπτου

Ιδιαίτερη ανησυχία για τα εθνικά μας συμφέροντα προκαλεί η συνάντηση του προέδρου της Αιγύπτου Φατάχ αλ Σίσι με τον...