Μένουμε σπίτι, μένουμε νηστικοί και μας αρέσει πολύ!

Του Κώστα Πρώιμου

H κολλητή του, εντούτοις επιβραβεύτηκε χθες από τους άθλιους ψηφίσαντες του Ευρωκοινοβουλίου για το σκάνδαλο με τα εμβόλια όπως αυτό ως τραγική ειρωνεία πιστοποιήθηκε και από την προχθεσινή απόφαση εις βάρος της, η οποία εξεδόθη από το ανώτατο δικαστήριο της Ε.Ε.

Την εντιμότατη φίλη του παμμέγιστου Κυριάκου μας θα τη φάμε στη μάπα και για τα επόμενα ιστορικά πέντε χρόνια στην προεδρία της Κομισιόν. Αν λάβουμε υπόψη τις μεθεόρτιες δηλώσεις του Μητσοτάκη περί συνέχειας της στενής συνεργασίας μαζί της τότε προφανώς μας περιμένουν τα χειρότερα από όλες τις απόψεις.

Η κυρία Φον ντερ Λάιεν που το επώνυμό της παραπέμπει σε αριστοκράτισσα σε ρόλο καρικατούρας ως πρωταγωνίστρια βραζιλιάνικης τηλεοπτικής σαπουνόπερας έχει βαθιές και διεθνείς διασυνδέσεις με τους «οπλάδες» του ντουνιά κυρίως λόγω του προγενέστερου βιογραφικού της, όταν η Άνγκελα την τοποθέτησε υπουργό Εθνικής Αμύνης στην κυβέρνησή της.

Ωστόσο, για ευνόητους λόγους παρά το γεγονός πως η κυρά Ούρσουλα κατά τη διάρκεια της αμφιλεγόμενης υπουργίας  της φορτώθηκε με σκάνδαλα όχι μόνο δεν εξοβελίστηκε παρά αναβαθμίστηκε.

Το γεγονός ότι η ίδια δήλωσε πως θα υπηρετήσει τη «λαμπρή» πολιτική ιδέα του Κυριάκου περί κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής ασπίδας (μάλλον περιμένουν επίθεση εξωγήινων) μόνο την πρεμούρα τους για την ασφάλεια των πληθυσμών της Ευρώπης δεν αναδεικνύει. Με άλλα λόγια: Ας προετοιμαστούμε για νέες σοβαρές περικοπές στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, στην εκπαίδευση, ας μάθουμε να ζούμε με την καλπάζουσα ακρίβεια στα τρόφιμα βάζοντας με την ανεξάντλητη ανοχή μας πλάτη στα δόλια σχέδιά τους.

Όταν σήμερα, χωρίς να έχουν προχωρήσει οι εκπρόσωποι των διεθνιστών στην επόμενη και επαχθέστερη φάση του σχεδίου τους σε σχετική έρευνα ανακοινώνεται ότι ένας στους δύο Έλληνες δε θα πάει διακοπές υποψιάζεστε πως αν ρίξουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια για την αμυντική θωράκιση της γηραιάς Αλβιώνας  ένας στους δύο Έλληνες δε θα έχει να φάει!

Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι καίριες παρεμβάσεις των γνωστών και μη εξαιρετέων φερέφωνων της νέας τάξης πραγμάτων που προκλητικά συμβουλεύουν από θέση τηλεοπτικής ισχύος τον κοσμάκη, να μη διαμαρτύρεται σε όσα δεινά τον κατατρέχουν, παρά να αναπροσαρμόζεται και να λέει και ευχαριστώ.

Δε μας εξέπληξε καθόλου η προτροπή του ανεκδιήγητου κυρίου Πορτοσάλτε ως πάγιου υμνητή του καθεστώτος ο οποίος ανερυθρίαστα προέτρεψε τους Έλληνες να παραχωρήσουν το καλοκαίρι τους στους τουρίστες. Μάλλον ο κύριος αυτός που επανειλημμένα ελέω αισχρών σκοπιμοτήτων ντροπιάζει το δημοσιογραφικό λειτούργημα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ακόμη και σήμερα οι περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις παρά την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται κυρίως τα ΣΚ έχουν μείνει πολύ πίσω στις εισπράξεις.

Δεν είναι τυχαίο δε, το λανσάρισμα ακόμη μια κοινωνικής χυδαιότητας και αντιλαϊκής προπαγάνδας και αναφερόμαστε στο διαβόητο staycation!  Έφτασαν οι αθεόφοβοι να προβάλλουν ως νέα τάση της μόδας την παραμονή στο σπίτι εν μέσω θέρους και να εκτιμήσουν ως κάτι το ντεμοντέ τις διακοπές! Να δείτε που σε λίγο, για να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα υπόλοιπα σχέδιά τους με τις τρελές αμυντικές δαπάνες και όχι μόνο, ότι  θα πείσουν τον κοσμάκη πως και το να τρώμε κάθε μέρα είναι τελικά επιβλαβές. Δυο-τρεις δικούς τους «έγκριτους» γιατρούς και διατροφολόγους να βγάλουν στα φιλοκυβερνητικά μέσα και αυτό ήταν!

Μένουμε σπίτι, μένουμε νηστικοί και μας αρέσει πολύ!

ΥΓ. Αν ευοδωθούν δε τα πολύπλοκα σκοτεινά σχέδιά τους, ώστε να νομιμοποιηθεί και η διασπάθιση του ευρωπαϊκού χρήματος υπέρ Ζελένσκι και ημετέρων υποχρεώνοντας φερειπείν τους Ρώσους να μας βομβαρδίσουν στο μέλλον και συνεπώς να τους μισήσουμε, τότε θα είναι η καλύτερή τους! Να που χρειαζόταν η κοινή ευρωπαϊκή ασπίδα, να που είναι καλύτερα από όλες τις απόψεις να μένεις σπίτι, ε, και ως προς την πείνα λόγω πολέμου, ήδη θα την έχουμε ψιλοσυνηθίσει…

  1. Είναι η Uschi von der Leyen, που με τόση θέρμη υποστηρίζει ο Κ.Μητσοτάκης και όλοι οι «φιλελεύθεροι δημοκράτες» των ευρωπαϊκών κρατών, η πιο κατάλληλη για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

    Η απάντηση που αβίαστα προκύπτει είναι Ναί και αυτό γιατί όσο πιο διεφθαρμένο το άτομο, τόσο πιο κατάλληλο να «ηγείται» κομβικών θέσεων διαχείρισης άλογων ανθρώπινων μαζών, καθ’ ότι το ίδιο άτομο είναι απολύτως διαχειρίσημο απο τούς διεθνείς πραγματικούς «εξουσιαστές».

    Προς επίρρωσιν δε των άνω αναφερθέντων, παραθέτω μονο τέσσερεις γνωστές υποθέσεις διαφθοράς της κυρίας Uschi von der Leyen:

    -Το σκάνδαλο των συμβούλων, ποτ θυμούνται όλοι στη Γερμανία. Ως υπουργός Άμυνας, η Uschi von der Leyen μετέφερε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε εταιρείες συμβούλων εντελώς παράνομα. Οι νομικά απαιτούμενοι διαγωνισμοί δεν πραγματοποιήθηκαν και οι σύμβουλοι, ορισμένοι από τους οποίους χρέωναν ημερήσια τιμή 2.000 ευρώ, είχαν ακόμη και δικά τους γραφεία στο Υπουργείο Άμυνας, κάτι που με τη σειρά του αντιπροσωπεύει την αρχική υποψία για ένα άλλο έγκλημα: την ψευδή αυτοαπασχόληση. Επιπλέον, ως τύχη, ο γιος της Uschi, Ντέιβιντ, βρήκε μια καλή δουλειά στο Σαν Φρανσίσκο στην McKinsey, την εταιρεία που πήρε το μεγαλύτερο κομμάτι αμοιβών συμβούλων.

    Για να μπορεί το κατάστημα αυτοεξυπηρέτησης στο γερμανικό Υπουργείο Άμυνας να λειτουργεί «σαν ρολόι», η Uschi προσέλαβε μια κυρία από το McKinsey στην οποία, ως υφυπουργός, επιτράπηκε να διανέμει τις παραγγελίες: την Katrin Suder.
    Στη συνέχεια η Κάτριν συνέχισε την καριέρα της στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ισχυρίστηκε στην ερευνητική επιτροπή -όπως και η Uschi – ότι, πρώτον, δεν θυμόταν τίποτα και, δεύτερον, ότι δεν είχε καμία σχέση με τις παράνομα ανατεθειμένες συμβάσεις.

    Θα μπορούσε κανείς ακόμη να τα δεχτεί όλα αυτά εάν οι εταιρείες συμβούλων είχαν τουλάχιστον ολοκληρώσει με επιτυχία τα έργα τους. Όμως, ως γνωστόν, τα χρήματα κατέληξαν στα γραφεία συμβούλων χωρίς κανένα έργο τους να στεφθεί με επιτυχία.

    Ο Uschi και η Katrin ξέφυγαν εύκολα απο τα ΜΜΕ, γιατί κανένας από τους τόσο επικριτικούς «ποιοτικούς δημοσιογράφους» δεν το ερεύνησε εντατικά. Επειδή το σκάνδαλο εξακολουθούσε να προκαλεί κύματα δυσαρέσκειας, η Uschi απομακρύνθηκε από τη γραμμή βολής και προήχθη σε επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου της επιτρέπεται να χειρίζεται εντελώς διαφορετικά χρηματικά ποσά από το 2019.
    Αυτό δεν έχει συνέπειες βάσει του ποινικού δικαίου, επειδή οι πολιτικοί στη Γερμανία προστατεύτηκαν με τις παραγράφους 146 και 147 του νόμου περί Συντάγματος του Δικαστηρίου (GVG) και την παράγραφο 108e του Ποινικού Κώδικα (StGB). Σύμφωνα με το άρθρο 108ε του Ποινικού Κώδικα, η δωροδοκία βουλευτών είναι νόμιμη στη Γερμανία και εάν ένας πολιτικός ξεπεράσει τα όρια και διαπράξει άλλα εγκλήματα, ισχύουν οι παράγραφοι του GVG. (§ 108e StGB ) και εδώ (§§146 και 147 GVG ).

    Αυτή η γερμανική νομοθεσία οδήγησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να δηλώσει σε μια απόφασή του, ότι η γερμανική δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη, όπως θα έπρεπε να είναι σε μια συνταγματική δημοκρατία. Καλά θα είναι να τα έχουμε αυτά υπόψη στην Ελλαδα, που νομίζουμε ότι η διαφθρά και ατιμωρησία των πολιτικών είναι ελληνικό προνόμιο μόνον.

    -Όταν ξεκίνησε η πανδημία, η ΕΕ διοργάνωσε μια διάσκεψη χορηγών και συγκέντρωσε δισεκατομμύρια με τα οποία η ΕΕ σχεδίαζε να προμηθεύσει τον κόσμο με εμβόλια, τεστ Covid και άλλα gadget για την πανδημία. Η Επιτροπή της ΕΕ έχει αναφέρει σχετικά με τη χρήση των κεφαλαίων:

    Περίπου 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω του Συνασπισμού για την Καινοτομία Ετοιμότητας για Επιδημίες (CEPI) για την ανάπτυξη και την εγκατάσταση εμβολίων.
    Περίπου 488 εκατομμύρια ευρώ μέσω της GAVI, της Συμμαχίας για τα Εμβόλια. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι γενικές ανακοινώσεις που θα γίνουν στην παγκόσμια σύνοδο εμβολιασμού στις 4 Ιουνίου.
    Σχεδόν 257 εκατομμύρια ευρώ μέσω του Covid-19 Therapeutics Accelerator, μια πρωτοβουλία για τη βελτίωση της ανάπτυξης και της ανάπτυξης θεραπειών.
    Περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ μέσω του Ιδρύματος Καινοτόμων Νέων Διαγνωστικών (FIND) για την ανάπτυξη και χρήση διαγνωστικών.
    2,6 δισ. ευρώ μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας.
    15,7 εκατ. ευρώ μέσω του Παγκόσμιου Ταμείου για την Καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας.
    Τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ για εθνικά ερευνητικά έργα για τον COVID-19.
    Η λεπτομερής εξέταση όλων αυτών των οργανισμών θα ήταν πολύ μακριά εδώ. Αλλά όλοι αυτοί οι οργανισμοί έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: ελέγχονται όλοι από τον Bill Gates ως τον μεγαλύτερο δωρητή τους και πολλοί μάλιστα ιδρύθηκαν ειδικά από τον Gates. Όλα τα χρήματα που συγκέντρωσε η ΕΕ για τον παγκόσμιο αγώνα κατά του Covid-19, μιλάμε συνολικά για περίπου 20 δισ. ευρώ, πήγαν στον Μπιλ Γκέιτς.

    -Η δεύτερη θέση στη λίστα επιτυχιών της Uschi για τη διαφθορά είναι η παραγγελία των εμβολίων της Pfizer. Είναι γνωστό ότι ο σύζυγος της Uschi κατείχε, καθαρά τυχαία, μια ανώτερη θέση σε μια εταιρεία mRNA από το 2020 και την απάτη στην οποία ο Uschi συζήτησε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με το αφεντικό της Pfizer μέσω WhatsApp και στη συνέχεια διέγραψε την αλληλογραφία. Επομένως, πρόκειται για μια άλλη λεπτομέρεια της ιστορίας.

    Ο ιολόγος Peter Piot είναι ανώτερος συνεργάτης στο Ίδρυμα Bill and Melinda Gates από το 2009. Το 2010, ο Piot έγινε διευθυντής του London School of Hygiene and Tropical Medicine, το οποίο χρηματοδοτήθηκε και συνεχίζει να χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Gates με συνολικά σχεδόν 190 εκατομμύρια δολάρια. Το Ίδρυμα Gates, το οποίο πληρώνει τον Peter Piot (και τη σύζυγό του) τόσο γενναιόδωρα, είναι στρατηγικός επενδυτής στην Pfizer και τη BionTech.

    Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Peter Piot έγινε ο προσωπικός σύμβουλος της Ursula von der Leyen για τον Covid-19. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Uschi είχε συνομιλία με το WhatsApp με το αφεντικό της Pfizer στις αρχές του 2021 και στη συνέχεια ανακοίνωσε τον Μάιο του 2021 ότι η Επιτροπή της ΕΕ θα παρήγγειλε το εμβόλιο μόνο από την BionTech/Pfizer. Ως γνωστόν, η Pfizer έφερε πάνω από 70 δισεκατομμύρια στα ταμεία της και ο Μπιλ Γκέιτς το καταχάρηκε.

    -Μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την Πράσινη Συμφωνία. Θέλει να ξοδέψει ένα τρισεκατομμύριο ευρώ (ναι, είναι 1.000 δισεκατομμύρια) για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Φυσικά, αυτά τα χρήματα πηγαίνουν σε εταιρείες που τα χρησιμοποιούν για να υλοποιήσουν έργα όπως ανεμογεννήτριες, ηλιακά συστήματα, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μόνωση κτιρίων, ενεργειακή απόδοση κ.ο.κ. Η υποτιθέμενη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι ένα πράγμα πάνω από όλα: ένα πολύ επικερδές επιχειρηματικό μοντέλο.

    Ο Μπιλ Γκέιτς το γνωρίζει επίσης, γι’ αυτό και ο Γκέιτς ίδρυσε το επενδυτικό ταμείο Breakthrough Energy το 2015 μαζί με άλλους δισεκατομμυριούχους (συμπεριλαμβανομένων των Τζεφ Μπέζος, Μάικ Μπλούμπεργκ, Ρίτσαρντ Μπράνσον, Τζορτζ Σόρος και Μαρκ Ζάκερμπεργκ). Το ταμείο επενδύει σε εταιρείες που αργότερα θα κερδίσουν πολλά χρήματα στην υποτιθέμενη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, εάν εφαρμοστούν τα φιλόδοξα προγράμματα της ΕΕ και των ΗΠΑ. Η επικεφαλής της Κομισιόν της ΕΕ φον ντερ Λάιεν ξεκίνησε την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν έχει επίσης επικεντρωθεί στην κλιματική αλλαγή στο πρόγραμμα υποδομών τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μπιλ Γκέιτς και οι φίλοι του είναι έτοιμοι να διοχετεύσουν αυτά τα κεφάλαια στις εταιρείες στις οποίες έχουν επενδύσει απευθείας ή μέσω της Breakthrough Energy.
    Όταν ίδρυσε την Breakthrough Energy, ο Μπιλ Γκέιτς δεν άφησε τίποτα στην τύχη, γιατί ίδρυσε την Breakthrough Energy τη στιγμή που ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε το «Mission Innovation», στο οποίο πολλές δυτικές χώρες συγκεντρώθηκαν για να… δώσουν χρήματα στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Δεν γίνεται καμία προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος ότι η Mission Innovation και η Breakthrough Energy συνδέονται και ότι η κλιματική αλλαγή είναι απλώς μια δικαιολογία για τη διοχέτευση τρισεκατομμυρίων δολαρίων στον Gates και τους συναδέλφους του για τη λεγόμενη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Αυτό ειπώθηκε αρκετά ανοιχτά εκείνη την εποχή, μόνο τα «ποιοτικά μέσα ενημέρωσης» δεν θεώρησαν ότι αξίζει να το αναφέρουν.

    Δεν είναι επίσης ο ισχυρισμός μου ότι ο Μπιλ Γκέιτς έχει τις καλύτερες πιθανότητες να πάρει τα 1.000 δισεκατομμύρια της ΕΕ από την Πράσινη Συμφωνία της Uschi von der Leyen. Η Uschi von der Leyen και ο ίδιος ο Bill Gates το λένε πολύ περήφανα, επειδή έχουν ήδη ανακοινώσει μια συνεργασία μεταξύ της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ και της Breakthrough Energy και έφτιαξαν μαζί ένα ωραίο μικρό προωθητικό βίντεο.

    Μπορούμε τώρα να περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι θα βρει η Uschi τα επόμενα πέντε χρόνια, στα οποία θα είναι υπεύθυνη για τα μεγάλα χρηματικά ποσά της ΕΕ…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Πέντε καθηγητές Διεθνούς Δικαίου εκθέτουν το ΥΠΕΞ για την Κάσο

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται μία αξιοσημείωτη μεταβολή: πολλοί γνωστοί καθηγητές Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων με επώνυμα άρθρα...

Οι «μετασεισμοί» των γερμανικών εκλογών έρχονται και στην Ελλάδα!

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την εκτόξευση της Εναλλακτικής για τη Γερμανία στην πρώτη θέση στις χθεσινές εκλογές  στο κρατίδιο της...

Η Τουρκία επιτίθεται, η κυβέρνηση καθεύδει

Όλα δείχνουν ότι η Τουρκία και επιθυμεί αλλά και προετοιμάζεται να διεκδικήσει στρατιωτικά και εδάφη και ύδατα και πλουτοπαραγωγικές...

Γάμο ο πρόεδρος, κόλλυβα το κόμμα

Μια απαραίτητη διευκρίνιση: τη θηλιά στον λαιμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν την έβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ούτε καν ο Τσίπρας....