H Ελλάδα ποτέ δεν θα πεθάνει!

Του Χρήστου Μπολώση

Όταν πρόκειται να συνεργαστώ με το Δημόσιο αισθάνομαι κάπως, διότι μου έρχονται στον νου ουρές, μούτρα, καβγάδες, «περάστε σε δύο μέρες» κ.λπ. Τέλος ο πρόλογος.

Διάβασα στο newsbreak την πρόσφατη περιπέτεια της Φωτεινής Δάρρα, όταν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο «Γ. Γεννηματάς». Οι εντυπώσεις της είναι ένας ύμνος για τους εργαζομένους εκεί και καταλήγει: «Χθες στο “Γεννηματάς” κατάλαβα πως τούτη η χώρα επιβιώνει χάρη στην ακεραιότητα και την αυτοθυσία λίγων ανθρώπων που αγνοούν το “δεν γίνεται” και κάνουν πράξη την αλληλεγγύη».

Ανάλογη εμπειρία αποκόμισα και εγώ από το φαρμακείο της «Σωτηρίας», όπου βρέθηκα στις 08.15 για να πάρω κάποιο φάρμακο. Σε λίγο έφθασε ο υπεύθυνος, ο οποίος μου είπε ότι ανοίγουν στις 10, αλλά να περιμένουμε να μας εξυπηρετήσει, πράγμα που έγινε. Και δεν είναι μόνο ότι έγινε. Το σπουδαιότερο είναι ότι έγινε με ευγένεια και χιούμορ.

Πράγματι λοιπόν, η Ελλάδα ποτέ δεν θα πεθάνει, διότι πάντα θα υπάρχουν οι νοσηλευτές του «Γεννηματάς», ο φαρμακοποιός του «Σωτηρία», ο τραυματιοφορέας του «Λαϊκού», η νοσοκόμα του «Ελπίς», οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί, οι λιμενικοί και τόσοι άλλοι ανώνυμοι ήρωες, που με 800 και 900 ευρώ τιμούν τον όρκο τους και την υπόσχεση που έδωσαν πρώτα στον εαυτό τους και μετά στην πατρίδα. Τους ευχαριστούμε.

  1. Η αφρόκρεμα των Ελληνόπουλων είναι αυτή τη στιγμή φοιτητές της Ιατρικής. Παιδιά ώριμα από τα σχολικά τους χρόνια, με γνώσεις και παιδεία! Οι γιατροί-καθηγητές που τα διδάσκουν το διαπιστώνουν αυτό και προς τιμήν τους, συμπεριφέρονται ανάλογα. Υπάρχει μαγιά στην Ελλάδα και ας φροντίσουμε να…..φουσκώσει. Να μην απογοητευσουμε τη νέα γενιά που πασχίζει, ώστε κι αυτή να καταφέρει να προσφέρει.
    Η προβολή των ΜΜΕ όλων των προβληματικών μόνο καταστάσεων δίνει την εντύπωση πλήρους διάλυσης. Οι νέοι μας βγήκαν στο εξωτερικό και διαπίστωσαν παντού παθογένειες…..Εδώ μόνο η αυστηρή τήρηση των νόμων μπορεί κάτι να διορθώσει γιατί εκεί βασίζονται όσοι θέλουν να παρανομήσουν. Αυτά τα ολίγα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Καθολική απαγόρευση των κινητών στα σχολεία

Κάποιοι παλαιότεροι συντάκτες θυμούνται την περίπτωση Έλληνα πολιτικού -βαθέως, κατά τα άλλα, θρησκευόμενου-, ο οποίος σε επίσκεψή του σε...

Κάθε εκπαιδευτικός στον πάγκο του ή με sleeping bag στο προαύλιο!

Η χώρα ομολογουμένως «βαράει» γενικό ξεπούλημα και διάλυση. Ασφαλώς και προτεραιότητα έχουν τα ζητήματα υγείας και δικαίως το ηρωικό...

«Φερτές» διαμαρτυρίες…

Εσχάτως, κάθε εμφάνιση του πρωθυπουργού ή διαφόρων υπουργών, με πρώτο -και με διαφορά- τον κ. Γεωργιάδη προκαλεί θύελλα διαμαρτυριών...

… Στην πυρά επειδή έσωσε την κοπέλα

Είναι σημαντικές οι πολιτικές εξελίξεις, ειδικά όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στο θέμα που...