Συμπλοκές και αποκαλύψεις

Του Χρήστου Μπολώση

Διαβάζω ότι ένας 16χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στα Ιωάννινα, καθώς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ συμμετείχε σε συμπλοκή ανηλίκων το βράδυ της Τετάρτης (10/7). Από τη συμπλοκή, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα και μαχαίρια, τραυματίστηκαν τρία άτομα, επίσης αλλοδαποί.

Δεν θα σταθώ στο ότι έκαναν τα Γιάννενα Ελ Πάσο ομάδες αλλοδαπών, αυτό πάει πια, το συνηθίσαμε και μπορεί και να μας αρέσει κιόλας, διότι σπάει και τη μονοτονία μας και ξεχνάμε την τιμή του μισού κιλού της φέτας.

Εκείνο που με προβλημάτισε είναι το τέλος της είδησης που αναφέρει: «Ο 16χρονος, ο οποίος στερείται των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων».

«Τι μου λέτε, ωρέ;» που έλεγε και ο μακαρίτης Χρήστος Πασαλάρης. Εδώ η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί, οι πρώην και οι επόμενοι, που έλεγε και ο Δήμος Μούτσης, μας διαβεβαιώνουν ότι είναι τα πάντα υπό έλεγχο με τους λαθρομετανάστες.

Όμως, η πραγματικότητα άλλα λέει. Καθημερινώς επιβεβαιώνεται ότι είμαστε «μπάτε, σκύλοι, αλέστε και αλεστικά μη δώσετε».

Μα, θα μου πείτε, μπορεί να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και το σύνολο των «επενδυτών» να είναι καταγεγραμμένο και να ελέγχεται απολύτως.

Αμ, δεν είναι έτσι. Εδώ οι μόνοι που ελέγχονται είναι οι μη αρεστοί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Καθολική απαγόρευση των κινητών στα σχολεία

Κάποιοι παλαιότεροι συντάκτες θυμούνται την περίπτωση Έλληνα πολιτικού -βαθέως, κατά τα άλλα, θρησκευόμενου-, ο οποίος σε επίσκεψή του σε...

Κάθε εκπαιδευτικός στον πάγκο του ή με sleeping bag στο προαύλιο!

Η χώρα ομολογουμένως «βαράει» γενικό ξεπούλημα και διάλυση. Ασφαλώς και προτεραιότητα έχουν τα ζητήματα υγείας και δικαίως το ηρωικό...

«Φερτές» διαμαρτυρίες…

Εσχάτως, κάθε εμφάνιση του πρωθυπουργού ή διαφόρων υπουργών, με πρώτο -και με διαφορά- τον κ. Γεωργιάδη προκαλεί θύελλα διαμαρτυριών...

… Στην πυρά επειδή έσωσε την κοπέλα

Είναι σημαντικές οι πολιτικές εξελίξεις, ειδικά όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στο θέμα που...