Ούτε για τις παλιότερες ανάγκες είχαμε κάνει πάρα πολλά

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Διαβάζω ότι υπάρχει πειραματικό πρόγραμμα καλλιέργειας υποτροπικών φρούτων στην Πελοπόννησο και σύντομα θα μαζευτούν τα πρώτα μάνγκο! Οι αγρότες προσαρμόζονται σε νέα κλιματικά δεδομένα και πάντα στο άκουσμα αυτών των ειδήσεων κάνω κράτει και δεν πανικοβάλλομαι με τις «κλιματικές κρίσεις».

Πάντως, οι παραγωγοί τονίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα νερού, που απειλεί έτσι κι αλλιώς τις παραδοσιακές καλλιέργειες της περιοχής (ελιές, εσπεριδοειδή), εξίσου όμως και τα καινούργια τροπικά φυτά: «Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την αγροτική παραγωγή και πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση. Εμείς δεν έχουμε φτιάξει τις υποδομές, όπως το Ισραήλ, για να αφαλατώνουμε το νερό και να το χρησιμοποιούμε για άρδευση».

Αν το ψάξεις λίγο, πάντα καταλήγεις ότι δεν είμαστε απλώς ανέτοιμοι για νέες προκλήσεις, τι κι αν τις αναφέρουν ολημερίς οι υπουργοί και οι γραμματείς μας. Ούτε για τις παλιότερες, πιο απλές ανάγκες είχαμε κάνει πάρα πάρα πολλά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Ο λαός ας πεινάσει

Είναι εξόχως ενδιαφέρουσα η συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις ημέρες για το εύρος των παροχών που θα ανακοινώσει ο...

Σε αναμονή για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ΜμΕ

Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα περιμένει με αγωνία την 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που ανοίγει τις πύλες της σε λίγες...

Ράπισμα της Eurostat στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη!

Ακόμα μία αρνητική πρωτιά καταγράφει η χώρα μας και μάλιστα με στοιχεία της ίδιας της Κομισιόν, τα οποία δεν...

Σκάει η φούσκα της… στιβαρής οικονομίας!

Έτοιμη να σκάσει είναι η φούσκα του success story της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σκοπεύει να κάνει...