Το ΕΕΑ στηρίζει ΜμΕ και ελεύθερους επαγγελματίες

Του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου*

Σε μία εποχή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες πλήττονται καθημερινά, από την ακρίβεια και την εκτίναξη του λειτουργικού τους κόστους έως την έλλειψη ρευστότητας και την υπερφορολόγηση, είναι σημαντικό να υπάρχουν στοχευμένες κινήσεις για την έμπρακτη στήριξη του επιχειρείν.

Και ένας από τους φορείς που πρωτοστατεί σε αυτό είναι χωρίς αμφιβολία το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Πιστό στον θεσμικό του ρόλο, το επιμελητήριό μας έχει προχωρήσει σε μία σειρά δράσεων που ενισχύουν σε σημαντικό βαθμό την προσπάθεια των μικρομεσαίων όχι μόνο να επιβιώσουν επαγγελματικά σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες αλλά και να αναπτυχθούν.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώσαμε μία σειρά εννέα διαδικτυακών εκπαιδευτικών σεμιναρίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα οποία συμμετείχαν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι, ενώ ανάλογα webinars διοργανώσαμε με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το ΕΚΠΑ.

Ειδικά στα τελευταία σεμινάρια οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θέματα πωλήσεων, διαπραγμάτευσης, branding και μάρκετινγκ και γενικότερα πρακτικών που σχετίζονται με το επιχειρείν και την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη λειτουργία του. Η εγγραφή για την παρακολούθηση αυτών των σεμιναρίων ήταν δωρεάν και εντάσσεται στις δράσεις του επιμελητηρίου για την καλύτερη επιμόρφωση και εκπαίδευση των μελών του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωσή τους οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης από το ΕΕΑ.

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε πάντα δίπλα στα μέλη μας και στους μικρομεσαίους αποδεικνύεται και από το ότι οι ανταποδοτικές μας υπηρεσίες ξεπερνούν πλέον τις 40 και καλύπτουν ανάγκες που έχουν άμεση σχέση με τη νέα ψηφιακή εποχή και την προσαρμογή των ΜμΕ σε αυτήν. Όταν δίνουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα μέλη μας εντελώς δωρεάν το δικό τους e-shop και τη δική τους ιστοσελίδα, ουσιαστικά τους ενισχύουμε με επιπλέον «όπλα» στη μάχη που δίνουν.

Παράλληλα με τις δράσεις μας υλοποιούμε και προγράμματα. Ήδη ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα «Νέες Δεξιότητες Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής», το οποίο στοχεύει στην υλοποίηση μιας σειράς ενεργειών συμβουλευτικής υποστήριξης, κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων 1.670 ωφελουμένων στους τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (ΠΣΕΕ), στις αλλαγές της τοπικής αγοράς εργασίας (τεχνολογικές, περιβαλλοντικές) και στο νέο αναπτυξιακό περιβάλλον της Περιφέρειας Αττικής. Λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η ουσία είναι ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αποτελεί αυτή τη στιγμή τον πιο πιστό σύμμαχο των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της χώρας. Γιατί, εκτός από την ανάδειξη των προβλημάτων, σημασία έχει να υπάρχουν δράσεις που να βοηθούν στην επίλυσή τους.

*Πρόεδρος ΕΕΑ και Επίτιμος Διδάκτωρ ΠΑ.ΠΕΙ.

  1. Αφηστε τα webinars και βγειτε μπροστα και εξω μαζι με τους επαγγελματιες για το τεκμαρτο. Αλλα μαλλον κι εσεις στον κοσμο σας….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Ο λαός ας πεινάσει

Είναι εξόχως ενδιαφέρουσα η συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις ημέρες για το εύρος των παροχών που θα ανακοινώσει ο...

Σε αναμονή για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ΜμΕ

Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα περιμένει με αγωνία την 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που ανοίγει τις πύλες της σε λίγες...

Ράπισμα της Eurostat στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη!

Ακόμα μία αρνητική πρωτιά καταγράφει η χώρα μας και μάλιστα με στοιχεία της ίδιας της Κομισιόν, τα οποία δεν...

Σκάει η φούσκα της… στιβαρής οικονομίας!

Έτοιμη να σκάσει είναι η φούσκα του success story της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σκοπεύει να κάνει...