Όλα καλά, όλα ανθηρά…

Του Χρήστου Μπολώση

Τα σχόλια έδωσαν και πήραν σχετικά με την «αναδόμηση» της κυβερνήσεως. Επομένως, τυχόν άλλα μάλλον θα εκνευρίσουν. Όμως, μερικές σκέψεις δεν μπορούν να καταπνιγούν.

Καταρχάς, οι εντολές του πρωθυπουργού προς το νέο κυβερνητικό σχήμα εντυπωσιάζουν και θυμίζουν τις οδηγίες που δίνουν οι προπονητές ποδοσφαίρου: «Δουλειά και λιγότερα λάθη».

Προφανώς, μέχρι τώρα ίσχυε το «αραλίκι και όπου βγει». Ουδείς από την «πρώτη ομάδα» κάθισε στον πάγκο και οι κόκκινες κάρτες βγήκαν όπου μας έπαιρνε.

Η κυρία Κεραμέως, π.χ., κοσμείται με το χακάρισμα και την εν συνεχεία διαρροή θεμάτων της Γ΄ Λυκείου τον Ιανουάριο του 2023 στο υπουργείο Παιδείας, ότε και φώναξε τον Στρατό να της διαφυλάξει τα αρχεία.

Ακολούθησε η διαρροή των διευθύνσεων των αποδήμων. Αυτό συνέβη από άλλο πόστο, αυτό του υπουργείου Εσωτερικών.

Δηλαδή, διαπρέπει σε θέματα ασφαλείας. Τώρα, πάει να… διαρρεύσει και στο υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης καλώς έμεινε, αφού είναι παγκοσμίως ειδικός, ως κατέχων κατ’ αποκλειστικότητα το knowhow στο πώς να γίνονται τελικοί Kυπέλλου χωρίς επεισόδια – απλώς κλείνοντας τις πόρτες. Δεν το λες και λίγο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που παρακολουθεί τα διαρκή πιστολίδια «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» στο κέντρο της Αθήνας και τα αυξανόμενα τροχαία δυστυχήματα, έχει πακτωθεί στο υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ.

Όλα καλά, όλα ανθηρά και ζουμί από λάχανο…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει (ο κ. Ευ. Βενιζέλος)

Το ψέμα, λένε, έχει κοντά ποδάρια. Στην περίπτωση της Μεταπολιτεύσεως των αντιστασιακών και γενικώς των «ηρωικών μορφών», που «στέριωσαν»...

Αντιπερισπασμοί: Το ξήλωμα της μητσοτακικής αλαζονείας ξεκίνησε

*** Με Χάρη Δούκα πρόκειται να αναμετρηθεί ο διάδοχος Μητσοτάκη στα μαρμαρένια αλώνια, όταν τελικά σαπίσουν οι συνθήκες και...

Κυβέρνηση «ό,τι προαιρείσθε»

Αυτή πια δεν είναι κυβέρνηση. Αυτή είναι «ό,τι προαιρείσθε». Είπε ο υπουργός Ανάπτυξης (της ποιας;): «Θα ζητήσουμε από τις...

Μια ωραία ατμόσφαιρα αλά γκρέκα

Στο Μέγαρο καθόντανε και σιγοκουβεντιάζαν των Αθηνών πολέμαρχοι, παλιοκαραβανάδες σχέδια επεξεργάζονταν και πλάνα αραδιάζαν, της Αττικής παράστεκαν όλοι οι...