Του Αλκιβιάδη Κεφαλά*
Στο προηγούμενο άρθρο αναλύθηκε η οικονομική διάσταση του πολιτικού όρου μητσοτακισμός, ως η πολιτική θεωρία και πράξη που αποσκοπεί στα οικονομικά οφέλη της ολιγάριθμης πολιτικής ολιγαρχίας. Η υλοποίηση γίνεται με τη βαριά φορολογία και τη λεηλασία των ευρωπαϊκών χρημάτων.
Ενώ η κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπήρξε κοινό χαρακτηριστικό των κομμάτων εξουσίας, ο μητσοτακισμός, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επέβαλε τη βαρύτατη φορολογία σε ό,τι «κινείται, αναπνέει και υπάρχει σε στεριά, αέρα και θάλασσα».
Αναγκαία και ικανή συνθήκη επιβίωσης και δραστηριοποίησης του μητσοτακισμού είναι η ανυπαρξία πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων. Υλοποιείται με την αντικατάσταση της πολιτικής δομής του έθνους-κράτους με την πολιτική θεώρηση που στερείται ιδεολογικών αναφορών.
Αυτή χαρακτηρίζεται αφενός από την πολυεθνική πληθυσμιακή διάσταση και αφετέρου από την ιδεολογία της αποδόμησης των παραδοσιακών κοινωνικών και πολιτικών δομών.
Πράγματι, ο Μητσοτάκης δήλωσε «αντινατιβιστής», δηλαδή πολέμιος των αυτοχθόνων Ελλήνων και ταυτόχρονα «υπερήφανος που η Ελλάδα μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική και πολυεθνική (μουσουλμανική) κοινωνία».
Σε όλες τις ομιλίες και τις πολιτικές αναφορές του τοποθετείται επί των «ευρωπαϊκών κεκτημένων» και της «σύγκλισης με την Ευρώπη».
Όμως, όπως απέδειξαν τα γεγονότα, η εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην Ευρώπη αποτελεί κανονικότητα και μη αντιστρεπτή διαδικασία, εφόσον δεν διαταράσσονται η ροή των ευρωπαϊκών χρημάτων και η διαχείρισή τους από τα κόμματα εξουσίας.
Εάν αυτό συμβεί, τότε ο μητσοτακισμός επεμβαίνει και αρχίζει να επικαλείται το εθνικό συμφέρον, το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ανύπαρκτο ή υποδεέστερο άλλων εθνικών συμφερόντων.
Ο μητσοτακισμός ως ιδεολογία και πράξη έχει διαπεράσει την πολιτική ιδεολογία όλων των κομμάτων. Επί παραδείγματι, οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ., πλην της κυρίας Βόζεμπεργκ, ψήφισαν υπέρ της κατάργησης του βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δηλαδή ο μητσοτακισμός απεμπόλησε το μοναδικό όπλο που διέθετε η χώρα μας, με το οποίο υπερασπιζόταν τα συμφέροντά της στην Ευρώπη.
Ο Μητσοτάκης πρόσφατα δήλωσε ότι η «ευρωπαϊκή προοπτική της Βορείου Μακεδονίας δεν θα προχωρήσει εάν δεν υλοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών». Προφανώς, μετά την αρνητική ψήφο από τη Ν.Δ. επί του βέτο, καθώς και από τα άλλα κόμματα, πλην ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης, η χώρα αδυνατεί να σταματήσει την πορεία της γειτονικής χώρας προς την Ευρώπη, όπως αδυνατεί να ασκήσει εθνική πολιτική εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετά τη σημιτική λαίλαπα, η τελευταία χρονική περίοδος ύπαρξης της Ελλάδος ως πολιτικής οντότητας έθνους-κράτους ήταν υπό την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Από το 2008 και μετά, τα πολιτικά και κοινωνικά εθνικά ανακλαστικά της χώρας εξαφανίστηκαν, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να εισέλθει στα Μνημόνια.
Ο μητσοτακισμός επιχειρεί να αποβάλει κάθε ιδεολογικό και πολιτικό δεσμό με το παρελθόν, με αποτέλεσμα η Ελλάδα σήμερα να αποτελεί την αντανάκλαση του μηδενός. Στην Ελλάδα δεν παράγεται επιστήμη, τεχνολογία, τέχνη, πολιτική. Οι διανοούμενοι είναι ανύπαρκτοι, ενώ οι ελάχιστοι γραφικοί ακόμα σέρνονται πίσω από την ιδεολογία της Μεταπολίτευσης. Η εκπαίδευση, τα πανεπιστήμια, ο ακαδημαϊκός κόσμος, η τέχνη, όλοι οι νευρώνες του συστήματος εξουσίας εξυπηρετούν τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας και τον μητσοτακισμό.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα εκούσιας και ακούσιας σύγκλισης με τον τρίτο κόσμο και τη μετάβαση της χώρας από τη μεσογειακή φινέτσα στις αραβικές συμπεριφορές.
Μέσα σε πέντε χρόνια ο μητσοτακισμός μετέτρεψε τη χώρα σε χώρο. Επιχειρεί να αντικαταστήσει την ελληνική κουλτούρα με την ισοπεδωτική ιδεολογία του μετα-νεωτερικού ανθρώπου (woke), αποσκοπώντας οι πολίτες να μετατραπούν σε οικονομικές μηχανές που θα εργάζονται αποκλειστικά και μόνο για να αυξάνουν τα πλούτη των πολιτικών και της οικονομικής ελίτ.
Η χώρα βιώνει το τέλος μίας ταχύτατης μετάβασης από την κατάσταση του έθνους-κράτους σε μία δυστοπία, η οποία, προφανώς, όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, δεν θα έχει αίσιον τέλος.
*∆ιδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, UK, τ. διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
Γιατί έχει προσκολληθεί στο Μητσοτάκη το 35% των ψηφοφόρων, εμμονικά, αυτιστικά και στρουθοκαμηλικά; Τέτοια ανασφάλεια νιώθουν; Μετά το Μητσοτάκη, το χάος;
Μήπως είμαστε θρασύδειλοι και τομαριστές; Όσο υπήρχαν λεφτά ή μας μειώναν τους μισθούς, το παίρναμε πατριωτικά και αντισυστημικά. Όμως, τώρα που μετράει, τώρα που πρέπει να διεκδικήσουμε την εφαρμογή των βασικών κανόνων του Κράτους Δικαίου, προκλητικά γυρνάμε στο άλλο πλευρό, ψιθυρίζοντας “άσε, εγώ θα ασχοληθώ; ο μισθός να έρχεται”.
Εν ολίγοις, έχουμε τη χώρα και τους πολιτικούς που μας αξίζουν, βάσει του ιδιοτελούς αξιακού μας κώδικα.
Τα χειρότερα έρχονται.
Και τι προτείνετε, πως να ενεργησει δλδ ο Έλληνας προκειμένου να αλλάξει αυτη η κατασταση;
Αυτή η κατασταση αλλαζει μονο με καποιο συμβαν δυνατο, τρομερο, ισχυρο σοκ στην ελληνικη κοινωνια…
Πολεμος;
Δικτατορία;
Εμφύλιος;
Μονο ενα σοκ φενεται οτι μπορει να ταρακουνησει τον λαο…
Συμφωνώ μαζί σας. Δυστυχώς, μόνο ένα σοκ θα βγάλει τους πολίτες από την εμμονική προσκόλληση στον Μητσοτάκη, το οποίο θα έχει βαρύ κόστος για τη χώρα σε όλα τα επίπεδα. Μέχρι πρόσφατα, ευχόμουν ότι ο μέσος πολίτης θα είχε περισσότερη δόση ανιδιοτέλειας, από την ελάχιστη που τελικά διαθέτει. Όμως, δεν είναι έτσι. Κοιτάει τον εαυτούλη του και εμφανίζει έντονα συμπτώματα νεοραγιαδισμού, με αποτέλεσμα να εκλέγει και να κυβερνάται από σύγχρονους κοτζαμπάσηδες, όπως ο κ. Μητσοτάκης. 43 χρόνια στην Ευρώπη δεν έφτασαν για να μας μεταλαμπαδέψουν τον ευρωπαϊκό αξιακό κώδικα. Παράλληλα, έγινε και ένα άλλο μεγάλο κακό: διαβρώθηκαν ανεπιστρεπτί τα υγιή αξιακά στοιχεία του πολίτη, που εδράζονταν στην κοινότητά του, στην οικογένεια, στη θρησκευτική πίστη και στην πεποίθηση, γενικώς, ότι πατά γερά στα πόδια του. Τώρα, ανεμοσκορπίσματα και αδειανά πουκάμισα…
Δεν υπάρχει σοκ αρκετά δυνατό ώστε να αφυπνίσει τους Έλληνες διότι, απλούστατα, δεν υπάρχουν πλέον Έλληνες. Τουλάχιστον σε κρίσιμη μάζα για να ταρακουνήσει συθέμελα το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που μας καταστρέφει. Ακόμα και αν π.χ. χαθεί η Χίος από επέμβαση της Τουρκίας, μια χαρά θα κοιμηθούν όλοι με μια αύξηση 150€ ανά μήνα στο μισθό ή στην σύνταξη. Το σφρίγος της χώρας έχει πεθάνει.
Για τους Νεοταξίτες, πρέπει οπωσδήποτε να φύγει από την Παγκόσμια Εξίσωση, ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. Ένα αγκάθι στα πλευρά της NWO. Εξ ου και η κατακόρυφη πτώση ενδιαφέροντος περί Κλασσικών Σπουδών παγκοσμίως, πόσο μάλλον στο Ελλαδιστάν (πρώην ΕΛΛΑΣ). Πήγε να γίνει μία μικρή νεκρανάσταση μέσα από το πρίσμα του Dark Academia αλλά φαίνεται ότι δεν τσουλάει (διαβάστε το Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ της Ντότα Τάρττ, ένα πραγματικά απίστευτο βιβλίο).
Να μελετάτε βιβλία (παντός επιστητού) και εάν ενδιαφέρεστε, ειδικά για την Αρχαιότητα και την Ελληνιστική Περίοδο. Είναι πια η μόνη αντίσταση απέναντι σε αυτές τις Σκιές που αρέσκονται να μας ταλαιπωρούν σωματικά (κατάρρευση οικοσυστημάτων) αλλά πάνω από όλα ψυχολογικά (απώλεια ελπίδας, Φωτός).
Μην απογοητεύεστε.
Μη χάνετε την ελπίδα σας.
Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.
Και μόνο στο όνομα, τρέμουν τα τυχάρπαστα Τσιτάχ της Μεσογείου…
O κόσμος είναι τόσο πολύ θυμωμένος και απηυδησμένος που δεν σκέφτεται το αύριο.
Επειδή όμως και οι Έλληνες έχουμε παρακμάσει σε σχέση με τις πατροπαράδοτες αξίες μας θα γίνει κάτι που μάλλον θα είναι οδυνηρό προκειμένου να συνέλθουμε. Θα βρεθεί ηγέτης έχουν πει οι Αγιοι και δεν θα είναι από πολιτικούς. Όμως πριν θα περάσουμε τον υποχρεωτικό “κανόνα ” μας και αυτό θα πονέσει…..
Αν είναι να πιστεύουμε σε ελπίδες ή σε προφητείες τότε όντως έχουμε χάσει τον μπούσουλα και είμαστε σε απελπισία
Σημερα κλείνει ένας χρόνος απο την πρώτη νίκη της νδ με το σύστημα της απλής αναλογικής Θυμάμαι όμως τα άδεια σχεδόν εκλογικά κέντρα Ετσι βγήκε ο κυριάκος και με βοήθεια τεχνικών /προβλεπόμενων πιθανως απο το Σύνταγμα οι οποίες είναι σωτήριες για να βγεί κυβέρνηση -οποιουδήποτε κόμματος -εφόσον η αποχή ως αδιαφορία του νεοέλληνα κυριαρχεί
Δεν φταίει ο μιτσοτάκης Οχι διότι είναι αδικο Φταινε εκείνοι που δεν πήγαν να ψηφίσουν δεν ενδαφερόταν
Φτωχεια εγκληματικότητα εφτελισμός της ζωής -χωρια οι απανωτές πανωλεθρείες στα εθνικά θέματα -δεν είναι τίποτε άλλο παρα κοινώς οι επιλογές των νεοελλήνων του περσινού καλοκαιριού
Αυτά επέλεξαν
Αυτούς επέλεξαν
Να το παραδεχθούμε η συμφωνία των πρεσπών ήταν η καλύτερη δυνατή Και μάλιστα οταν απο το 92 η χώρα αυτή ειναι γνωστή ως μακεδονία
Ο ερντογάν πήρε αυτό που ήθελε
Ο Ράμα έκανε σκουπίδι την εναπομείνασα εθνική αξιοπρέπεια αν εκείνη υπάρχει
Αλλά τι να περιμένει κανείς απο τους βλάκες που βγαίνουν με κάτι απίθανα καπέλα και φορεσιές για καρναβάλια φωνασκλώντας σε πλατείες Γινοντας ταυτόχρονα βορά στον καθε τυχάσπαρτο στον καθε αετονύχη της πολιτικής Οπως και τους άλλους οι οποίοι είτε δεν πάνε να ψηφίσουν είτε δίνουν φραπα φράπ την ψήφο τους
Επιλογές αυτών είναι εκείνα που βιώνουμε
Νομίζω ότι υπερτιμούνται οι δυνατότητες που δίνει η ανά 4ετία ψήφος στη singular logic ή την εκάστοτε ανώνυμη εταιρία που διαχειρίζεται τις ψηφοφορίες. Όπως και οι συνέπειες μίας κοινωνικής κατάστασης τύπου “woke” κ.α.
Εάν άλλαζαν κάτι οι εκλογές θα ήταν παράνομες, παλιό αναρχικό ρητό. Οι εκλογές μέσω singular logic άλλωστε είναι το λιγότερο ύποπτες αν όχι πλήρως νοθευμένες.
Ένα σενάριο ας πούμε: Πάει ο Βελόπουλος στη Φαν Ντερ Λάιεν ή στο Ντράγκι και τους λέει τί; Τί θα κανονίσει με τον πλανητάρχη Τραμπ ή Μπάιντεν; Στη θέση του Βελόπουλου βάλτε Μητσοτάκη, Κασελάκη, Χαρίτση, Κουτσούμπα όποια/ον θέλετε.
Έχω την εντύπωση ότι δεν έχει ζυγιστεί πλήρως η κατάσταση στην οποία ζούμε.
Ο Έλλην δεν νοιάζεται για παιδεία, υγεία, δημοκρατία, ανεξαρτησία όσο μπορεί να ενοικιάζει την γκαρσονιέρα του 80 στο Μεταξουργείο με airbnb 150€ την ημέρα και να μην δουλεύει. Το σοκ θα έρθει όταν σκάσει η φούσκα και δει ότι είναι ξεβρακωτος, “απηλαγμενος” από κάθε κεκτημένο εκατονταετιων.