Ανοίγουν τις «πύλες της κολάσεως» οι Γερμανοί;

Αν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε αντιταχθεί στην πρόταση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, η γερμανική Βουλή άνοιξε ένα παράθυρο για αποστολή στρατευμάτων από μεμονωμένες χώρες!

Του Ανδρέα Καψαμπέλη

Εν μέσω άλλων, εσωτερικών και εξωτερικών δεινών, μπορεί να έχει περάσει επί του παρόντος σε δεύτερο πλάνο, αλλά το θέμα αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία δεν παύει να παραμένει ανοιχτό. Και να αφορά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και τη χώρα μας…

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε -ως γνωστόν- πρόσφατα ο Εμανουέλ Μακρόν δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο «δεν μπορεί να αποκλειστεί». Ένας από εκείνους που αντιτάχθηκαν ήταν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Αυτό ήταν αρκετό όμως για να μη δοθεί συνέχεια στο θέμα; Όχι!

Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, η ίδια η γερμανική Βουλή άνοιξε ένα παράθυρο, το οποίο μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα, επιτρέποντας σε μεμονωμένες χώρες να στείλουν στρατεύματα…

Αυτό τουλάχιστον προβλέπει γνωμοδότηση της «Επιστημονικής Υπηρεσίας» της Bundestag, η οποία αναφέρει ότι «μια χώρα του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία χωρίς να καταστήσει τη συμμαχία μέρος της σύγκρουσης»!

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, που επικαλείται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταπόκρισή του το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Deutsche Presse – Agentur), «η ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων από μια χώρα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν θα καθιστούσε αυτόματα όλες τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ μέρη της σύγκρουσης», έστω κι αν «η εν λόγω χώρα θα γινόταν η ίδια μέρος της σύγκρουσης».

«Εάν το κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ ενεργεί μονομερώς -δηλαδή όχι στο πλαίσιο μιας προηγουμένως συμφωνημένης επιχείρησης του ΝΑΤΟ και εκτός των στρατιωτικών δομών διοίκησης του ΝΑΤΟ- ούτε το ΝΑΤΟ στο σύνολό του ούτε τα άλλα κράτη-εταίροι του ΝΑΤΟ γίνονται μέρη της σύγκρουσης» συνεχίζει το έγγραφο των εμπειρογνωμόνων της γερμανικής Βουλής…

Εξηγούν μάλιστα ότι «εάν στρατεύματα κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ εμπλακούν σε υφιστάμενη σύγκρουση (μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας) στο πλαίσιο άσκησης συλλογικής αυτοάμυνας (άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών) υπέρ της Ουκρανίας και δεχθούν επίθεση από το άλλο μέρος της σύγκρουσης (Ρωσία) κατά τη διάρκεια της μάχης στην περιοχή της σύγκρουσης, αυτό δεν συνιστά περίπτωση του άρθρου 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ». Βάσει του άρθρου αυτού, τα μέλη της Συμμαχίας υποχρεούνται να συμπαρασταθούν το ένα στο άλλο…

«Μια στρατιωτική εμπλοκή γαλλικών χερσαίων στρατευμάτων υπέρ της Ουκρανίας θα βασιζόταν στο συλλογικό δικαίωμα αυτοάμυνας, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και θα ήταν επομένως επιτρεπτή, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο» υποστηρίζει η γνωμοδότηση και καταλήγει: «Μια στρατιωτική αντίδραση της Ρωσίας εναντίον στόχων στη Γαλλία, από την άλλη πλευρά, θα αποτελούσε “ένοπλη επίθεση” (αντίθετη προς το Διεθνές Δίκαιο) κατά την έννοια του άρθρου 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ, η οποία θα δημιουργούσε τις πραγματικές προϋποθέσεις για την κήρυξη της περίπτωσης της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ».

Πόσο πιθανό είναι από τη θεωρία (αυτή) να περάσουν και στην πράξη θα το δούμε σύντομα…

  1. o αμερικανος στρατηγος McGregor το λεει μηνες τωρα οτι τον πολεμο των ΗΠΑ θα τον πληρωσουν οι ευρωπαιοι φορολογουμενοι. Τοσο οικονομικα οσο και στρατιωτικα.

    Βαζοντας πολιτικους Δουρειους Ιππους εντος ευρωπης (Μακρον, Τουσκ, Μητσοτακη, Σολτς, Μελονι, Φον ντερ Λαιν, Ρουτε, κτλ) ουσιαστικα εχουν στα χερια τους τα ηνια της Ευρωπης, παρα τη θεληση των ευρωπαιων πολιτων.

    Μονο με εκλογες και αμεση αντικατασταση των αμερικανων μαριονετων μπορει να υπαρξει ειρηνη και ευημερια.
    Δειτε το παραδειγμα της Ολλανδιας. Παροτι εβγαλε αντισυστεμικο προσωπο στις προσφατες εκλογες, η υπολοιπη βουλη της ολλανδιας δεν τον αφηνει να φτιαξει κυβερνηση. Αυτο θα συμβει και στις υπολοιπες χωρες τις ευρωπης.
    Ακομα και αν για παραδειγμα στην Ελλαδα εβγαινε στις εκλογες ενας αντισυστεμικος πολιτικος, αν τα ποσοστα του δεν ειναι αρκετα υψηλα, το νεοταξικο αμερικανοποιημενο πολιτικο συστημα των υπολοιπων κομματων, δεν θα τον αφησει να κυβερνησει.
    Οποτε αργει ακομα η ελευθερια. Πρεπει να πατηθει στο λαιμο αυτος ο λαος για να καταλαβει να μην ψηφιζει τους δυναστες του. Για να εμπεδωσει την αναγκη για αλλαγη πολιτευματος και επιστροφη στην πραγματικη δημοκρατια. Η οποια δημοκρατις ειναι ειδος υπο εξαφανιση εδω και 50 χρονια μεταπολιτευσης…

    Θελει αρετη και τολμη η ελευθερια.

  2. Κατευθύνουν την ενημέρωση όπως τους εξυπηρετεί αφού ελέγχουν τα ΜΜΕ. Πως θα πατηθεί ο κάθε λαός ώστε να καταλάβει τι ψηφίζει, αφού μέχρι της εκλογές έχουν προετοιμάσει κατάλληλο κλίμα.
    Πιθανόν από πιέσεις που οι ίδιοι δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν, τους προκαλέσουν αδυναμία, προκύψει κάτι καλό για τις χώρες της Ευρώπης.
    Παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε γεωπολιτική σφαίρα, όλα δείχνουν ότι η πίεση υπάρχει, υπάρχει όμως και η διαχρονική σταθερά που οι λαοί απαιτούν χρόνια ώστε να ξεπεράσουν.
    Έχουμε περάσει μεν σε εποχή με ανατροπές αλλά ο χρόνος όπως όλα δείχνουν παραμένει πολύ μακρύς.
    Στην χώρα μας πρώτα επιβάλλεται συσπείρωση των δυνάμεων που διαφωνούν με την εφαρμοσμένη πολιτική, αυτό να εκφραστεί με ένα νέο πολιτικό φορέα.
    Θα το παλέψουν όσο το αντέξουν, αλλά κάθε επόμενη μέρα προκαλεί αποδυνάμωση.
    Θα πληρώσουμε, θα ματώσουμε, ενάντια σε ένα ρεύμα με ριζωμένες αντιλήψεις πολλές δεκαετίες στο τόπο.
    Η δημοκρατία βάλλεται διαρκώς, πολλοί την μάχονται, μέσα όμως από την αδικία αντιστέκεται, αυτό είναι και το χάρισμά της ώστε να τολμά μέσα από αγώνες αντίστασης, δρόμος δύσκολος – ανηφορικός αλλά σε καμία περίπτωση αδιάβατος.

  3. Η μακροσχεδιασμός της Αμερικανικής πολιτικής: fuck the Europe…. Nuland

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ομολόγησε λογοκρισία για λογαριασμό του Μπάιντεν

Στο όνομα των fake news στήθηκε η μεγαλύτερη επιχείρηση λογοκρισίας στην Ιστορία της ανθρωπότητας, με θύματα 3 δισ. χρήστες παγκοσμίως. Το ομολόγησε με συνεντεύξεις...

Από βιομηχανία ονείρων έγινε εφιάλτης

Όπως πάντα, ο ήλιος λάμπει στην παραθαλάσσια συνοικία Βένις, στο Λος Άντζελες. Ρέγκε μελωδίες και τραγούδια ακούγονται από τα...

Η βαθιά κρίση της Ευρώπης

Οι κακεντρεχείς ευχαρίστως βγάζουν τώρα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας τη ρήση του Χένρι Κίσινγκερ, ότι δεν ξέρει σε...

Τι επιδιώκει και τι φοβάται η Τουρκία

Στις εξελίξεις στο τρίγωνο Τουρκίας – Συρίας – Λιβάνου κρίνεται ο τρόπος με τον οποίο θα υπάρχουμε ως κράτη η Κυπριακή και η Ελληνική ∆ημοκρατία...