Πολεμάνε με την πλάτη τους στο Άουσβιτς…

Του Strange Attractor

Η χερσαία επίθεση των Ισραηλινών στη Γάζα αναμένεται από στιγμή σε στιγμή, με τη Μέση Ανατολή (αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο) να κρατάει την ανάσα της για το τι μέλλει γενέσθαι σε αυτήν την παραδοσιακά εδώ και δεκαετίες πυριτιδαποθήκη, η οποία απειλεί να ανατινάξει συθέμελα τα πάντα.

Το Ισραήλ, μετά την ύπουλη και απάνθρωπη «επιχείρηση» των τζιχαντιστών της Χαμάς στο έδαφός του υποσχέθηκε σκληρή εκδίκηση και όλα δείχνουν πως οσονούπω θα την πραγματοποιήσει στέλνοντας τη Γάζα στη λίθινη εποχή.

Θα περιοριστεί όμως η ανάφλεξη εκεί ή θα εξαπλωθεί παντού; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί όλα τα κράτη και τις κυβερνήσεις τους στην ευρύτερη, και όχι μόνο, περιοχή.

Το ερώτημα θα μπορούσε να απαντηθεί μόνο αν γνωρίζαμε τις διαθέσεις του Ιράν και της προστατευόμενης οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Προς το παρόν η οργάνωση απλά εκτοξεύει σποραδικά πυραύλους εναντίον του Ισραήλ και στηρίζει στα λόγια τη Χαμάς. Αν όμως κλιμακώσει τις επιθέσεις της, με την ανάλογη αντίδραση των Ισραηλινών, τότε είναι πολύ πιθανό να μπει στο παιχνίδι και το Ιράν, άρα και η Αμερική, οπότε κανείς δεν ξέρει που θα οδηγηθούμε.

Ας μην ξεχνάμε πως η Τεχεράνη έχει εκφραστεί πολλάκις και επίσημα υπέρ της εξόντωσης των Εβραίων και της εξαφάνισης του Ισραήλ από τον χάρτη.

Όπως επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Ιράν, η Χαμάς και η Χεζμπολάχ έχουν άρρηκτους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο, στο Κουβέιτ και στο ζάπλουτο Κατάρ το οποίο και τη στηρίζει οικονομικά.

Αν όλοι οι παραπάνω εμπλακούν στις όποιες εχθροπραξίες και ο πόλεμος κλιμακωθεί στην περιοχή, η μόνη τρίτη δύναμη που μπορεί να παίξει επεμβατικό ρόλο είναι οι ΗΠΑ, μιας και η Ρωσία είναι «απασχολημένη», ενώ η Κίνα (που έχει εκφραστεί υπέρ των Παλαιστινίων και κατά του Ισραήλ) μάλλον δεν έχει το απαραίτητο «τσαγανό» ή διεθνές know-how για να παρέμβει.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους παίκτες της περιοχής, όπως είναι η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ και η Σ. Αραβία, να θυμίσουμε ότι βρίσκονται σταθερά απέναντι στις πολιτικές και άλλες διαθέσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν έναν εσωτερικό «εχθρό», δηλαδή τους πληθυσμούς τους, που σε μεγάλο βαθμό στηρίζουν ακόμη και τις ακρότητες των διάφορων τζιχαντιστών, αγόμενοι και φερόμενοι από την ισχυρή προπαγάνδα τους σε σόσιαλ μίντια και σε ελεγχόμενα από ισλαμιστές ΜΜΕ.

Τον πιο προβοκατόρικο ρόλο φαίνονται να παίζουν το Κατάρ και η Τουρκία, που αμφότεροι προσπαθούν εδώ και καιρό (ειδικά η Τουρκία) να προβληθούν ως οι πυλώνες του Ισλάμ, με τον Ερντογάν να παριστάνει τον νέο Σαλαντίν και να ξαναβρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί (προφορικά πάντα) τόσο εναντίον του Ισραήλ, όσο και των ΗΠΑ.

Ένας άλλος μεγάλος κίνδυνος που ελλοχεύει, είναι κράτη σαν το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, ακόμη και η Υεμένη, να «ξεσηκώσουν» τους δικούς τους φανατικούς τζιχαντιστές, να τους εργαλειοποιήσουν δηλαδή, έτσι ώστε να σημειωθούν στο εγγύς μέλλον τρομοκρατικές ενέργειες από πλευράς Παλαιστινίων, και δήθεν Παλαιστινίων,  και γενικά ακραίων ισλαμιστών, απέναντι σε εβραϊκούς και όχι μόνο στόχους, σε ολόκληρη τη Δύση.

Προς το παρόν μοναχικό προπύργιο απέναντι στον ισλαμικό φονταμενταλισμό και την τρομοκρατία αποτελεί το Ισραήλ, οι σύγχρονοι «ακρίτες», που υπερασπίζονται Θερμοπύλες.

Αν πέσει, τότε οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες και ο φονταμενταλισμός θα εξαπλωθεί παντού, ειδικά στην άνευρη, άτολμη και γενικά ανίσχυρη σημερινή Ευρώπη, που από μόνη της αποφάσισε να αυτοκτονήσει, εισάγοντας και υποδεχόμενη με χαρά εκατομμύρια δικούς της «Παλαιστίνιους», Μουσουλμάνους πρόσφυγες πολέμου (από χώρες χωρίς πόλεμο), μερίδα των οποίων είναι έτοιμοι να της βάλουν φωτιά και να επιβάλλουν παντού τη σαρία.

Όσον αφορά τους Ισραηλινούς, γι’ αυτούς ισχύει το «ή ταν ή επί τας», καθώς δεν έχουν που αλλού να πάνε και η υπεράσπιση της πατρίδας τους μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος είναι μονόδρομος.

Άλλωστε, όπως είπε κάποιος κάποτε, οι Ισραηλινοί μάχονται σαν λιοντάρια, διότι πάντα πολεμάνε με την πλάτη τους στο Άουσβιτς…

  1. οι ισραηλινοί είναι δύναμη κατοχής. ο παλαιστινιακός λαός ζούσε σε εκείνα τα εδάφη και ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Διακήρυξη του Μπάλφουρ και με χιλιάδες έποικους. Δε δικαιολογώ τις πράξεις τους, αλλά τους καταλαβαίνω απόλυτα. είναι ένα παιχνίδι εξουσίας και οι Παλαιστίνιοι ως πιο αδύναμοι εδώ και έναν αιώνα αδικούνται και χάνουν τη γη τους.

  2. Να που ξαναβρισκομαστε να βλέπουμε τα ίδια πράγματα με αντίθετες οπτικές.

    Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να βρω τίποτα το ηρωικό στα εγκλήματα που διαπράττει διαχρονικά το Ισραήλ.

    Ούτε μπορώ να φανταστώ αυτούς που “πολεμούν με την πλάτη στο Άουσβιτς” μιλούν για “ζώα” και να εφαρμόζουν συλλογικές τιμωρίες στην Γάζα (αποκλεισμός ρεύματος,νερού, τροφίμων, καυσίμων) ακολουθώντας τις πρακτικές των ναζιστών που είχαν οι ίδιοι υπομείνει.

    Όμως μου έκανε εντύπωση και η εξής αναφορά:

    η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ και η Σ. Αραβία, να θυμίσουμε ότι βρίσκονται σταθερά απέναντι στις πολιτικές και άλλες διαθέσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν έναν εσωτερικό «εχθρό».

    Δηλαδή οι Άραβες που υποστηρίζουν τους Άραβες και όχι τους Ισραηλινούς, απέναντι στις απαιτήσεις των Αμερικανών αποτελούν εσωτερικό εχθρό?!!!!!

    Δηλαδή αν αύριο (εντελώς υποθετικό το παράδειγμα) αποφασίσουν οι Τούρκοι έποικοι να επεκταθούν πέρα από την πράσινη γραμμή, με την ανοχή(ή κατ’ εντολή ) των μεγάλων δυνάμεων, και αποφασίσουν οι Ελληνοκύπριοι να αντιδράσουν τότε οι Ελλαδίτες που θα υποστηρίξουν τους Κύπριους θα πρέπει να θεωρηθούν εσωτερικός εχθρός?

    Πάμε όμως και στο σοβαρό θέμα.

    Όταν είδα την αγριότητα της επίθεσης της Χαμάς, ( αναφέρομαι στα πραγματικά γεγονότα και όχι στο σανό των fake news που σερβίρουν στον δυτικό πολίτη) μου ήρθε στο μυαλό η άλωση της Τρίπολης από τον Κολοκοτρώνη.

    Τυφλή και ανελέητη σφαγή.

    Παραθέτω:

    Η άποψη του Κωστή Παπαγιώργη απηχεί αυτές του Σπηλιάδη και Σιμόπουλου ως προς τις συνέπειες -και την αναγκαιότητα- της σφαγής : «Εντούτοις αυτό που θεωρήθηκε εθνική ντροπή ήταν στην πραγματικότητα μια εθνική ανάσταση -έστω και ανόσια. Μόνο με την άλωση της Τριπολιτσάς οι ραγιάδες μυήθηκαν στο βαθύτερο νόημα του πολέμου που είχαν κηρύξει. Δεν υπήρχε πλέον κανένα περιθώριο συμβιβασμού ανάμεσα στους δύο λαούς. Ο πόλεμος θα έφτανε μέχρις εσχάτων. Μέσα στην πρωτάκουστη αιματοχυσία και στο λύθρο οι επαναστάτες έπαιρναν ουσιαστικά το αληθινό πολεμικό βάπτισμα. Και βέβαια δεν χρειάζεται να δικαιολογούμε τις μαύρες σκηνές που εκτυλίχθησαν στους δρόμους και στα σπίτια της πρωτεύουσας με το μένος αιώνων κατά του τυράννου. Οι Μοραΐτες μετρούσαν μόλις έναν αιώνα σκλαβιάς. Είχαν όμως ανάγκη μια κατάσταση απόλυτου ασυδοσίας για να ανακτήσουν την φυλετική τους αυτοπεποίθεση.

    https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A4%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%AC%CF%82

    Όλα αυτά δεν τα γράφω για να δικαιολογήσω την μια πλευρά ή να ρίξω ανάθεμα στην άλλη.

    Τα γράφω ώστε εμείς ο ελληνισμός να βλέπουμε τα γεγονότα από την δική μας πλευρά με βάση το δικό μας συμφέρον και με επίγνωση.

    Οπότε αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι γιατί επέλεξε η Χαμάς να στερήσει τις πολιτικές επιλογές από το Ισραήλ και να το οδηγήσει σε σύγκρουση μέχρι τέλους.

  3. Τώρα φαίνεται γιατί μια ζωή εφώναζαν οι εχέφρονες Σοβαρή στηβαρή διορατική κυβέρνηση Και οι λοιποί φρέντοΤώρα αν το έχουμε…

  4. @ απλή λογική

    Κάπου κάνεις ιστορικό λάθος, φίλε. Οι Ισραηλινοί ζούσαν σ’ εκείνα τα εδάφη, μέχρι που τούς εξεδίωξαν οι Ρωμαίοι το 135 μ.Χ. Οι Άραβες επήλυδες ήλθαν κι εγκαταστάθηκαν στα σπίτια των πέντε αιώνες μετά. Όταν επιτέλους κατάφεραν οι Εβραίοι να επιστρέψουν σταδιακά στην πατρίδα των τον 20ο αιώνα, δεν είχαν το δικαίωμα να εγκατασταθούν εκεί; Αν εσένα σε διώξουν από το σπίτι σου και κάποιοι άλλοι το καταλάβουν, δεν έχεις το δικαίωμα να το ξαναπάρεις πίσω, όταν επιστρέψεις; Ζήτημα γνώσης τής Ιστορίας είναι και ασφαλώς … απλής λογικής, αρκεί να υπάρχει και να μην μάς τυφλώνει ο φανατισμός.

  5. @ Λυμπέρης

    Άστοχο κείμενο, αν και ο στόχος του είναι προφανής. Μου μοιάζει σαν φτηνή φιλοχαμασιώτικη (όχι φιλοπαλαιστινιακή, διότι δεν ταυτίζω τούς Άραβες τής Παλαιστίνης με τούς τρομοκράτες τής Χαμάς) προπαγάνδα, που στο τέλος κάνει και σύγκριση με την σφαγή τής Τρίπολης, ένα παλίο τέχνασμα όλων των αριστερών εθνομηδενιστών.

    “Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να βρω τίποτα το ηρωικό στα εγκλήματα που διαπράττει διαχρονικά το Ισραήλ”

    Για ποια ακριβώς εγκλήματα τού Ισραήλ μιλάς;

    “Όταν είδα την αγριότητα της επίθεσης της Χαμάς, ( αναφέρομαι στα πραγματικά γεγονότα και όχι στο σανό των fake news που σερβίρουν στον δυτικό πολίτη) ”

    Και ποια είναι ακριβώς τα “πραγματικά γεγονότα” και πού τα είδες εσύ (ήσουν εκεί;) και ποια τα fake, που είδαμε εμείς οι άλλοι και δεν καταλάβαμε ότι ήταν τέτοια; Για κάνε μας μία διευκρίνιση.

    Τέλος πάντων, οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” πάντα θα υπάρχουν και δεν (προσπαθούν να) κάνουν τίποτε άλλο, από το να εφησυχάζουν τούς άλλους, μέχρι να έλθει το ισλαμικό χατζάρι κι εδώ. Μα τότε θα είναι αυτοί οι ίδιοι τα πρώτα θύματα.

    Άξιος ο κόπος σου, Λυμπέρη, αλλά δεν απευθύνεσαι σε χαχόλους.

    Υ.Γ.: Δεν ξέρω αν άξιζε καν απάντηση τέτοιο σχόλιο.

  6. @ Κωνσταντίνε

    Το κείμενο μπορεί να είναι άστοχο ή απλώς μπορεί να μην μπορείς να κάνεις εσύ την σύνδεση.

    Και κλείνω προς το δεύτερο καθώς αν είχες επιχείρημα θα το είχες καταθέσει, έτσι δεν είναι?

    Ως προς τις απορίες σου:
    Fake news ήταν για παράδειγμα η νεκρή Γερμανίδα που την περιέφεραν η οποία βρέθηκε ζωντανή ή τα αποκεφαλισμενα βρέφη που η είδηση διαψεύστηκε και επισήμως.
    https://hellasjournal.com/2023/10/zontani-alla-se-krisimi-katastasi-se-nosokomio-tis-chamas-sti-gaza-i-germanida-pou-apichthi-ke-diapompefthike-apo-tous-tromokrates-photos-video/

    https://kosmodromio.gr/2023/10/14/to-israhl-mimeitai-ton-gkempels-kai-ge/

    Ως προς τα εγκλήματα του Ισραήλ μπορείς να ρωτήσεις να σου πουν τι περιλαμβάνει το διεθνές δίκαιο.
    Μπορείς να ξεκινήσεις από έννοιες όπως ο εκτοπισμός, η εθνοκάθαρση, δολοφονίες αμάχων ,ο αποκλεισμός σε νερό, τρόφιμα, ανθρωπιστική βοήθεια κλπ.

    Πάμε όμως και στην ουσία του σχολίου σου.

    Με “στολίσες” φίλε μου χωρίς ένα επιχείρημα.

    Ούτε ένα.

    Την επόμενη φορά λοιπόν, καλό θα ήταν πρώτου αρχίσεις τους χαρακτηρισμούς να έχεις καταθέσει ένα ψήγμα της δικής σου χρήσιμης εξυπνάδας.

  7. Δυστυχως το τωρινο Ισραηλ εχει κυριολεκτικα γυρισει την πλατη του στις εμπειριες απο το Αουσβιτς και εφαρμοζει τις ιδιες πολιτικες εθνοκαθαρσης που ειχαν εφαρμοσει κι οι ναζιστες. Εχει αρπαξει με τη βια το μεγαλυτερο μερος της περιοχης οπου ζουσαν επι αιωνες οι Παλαιστινιοι και εχει υποχρεωσει 5-6 εκατομμυρια ανθρωπους να ζουν επι δεκαετιες ως προσφυγες σε κλειστα στρατοπεδα στη Συρια και σε αλλες αραβικες χωρες και εχει μαντρωσει αλλα 2,3 εκατομμυρια σε μια εκταση οσο το νησι της Ανδρου, υποχρεωνοντας τους να ζουνε σε αθλιες συνθηκες που παραπεμπουν στο γκετο της Βαρσοβιας. Μεσα σε τετοιες συνθηκες ακραιας εξαθλιωσης πολλοι ανθρωποι οδηγουνται λογω απογνωσης στα ακρα και καταληγουν στην τυφλη βια που εκφραζει η Χαμας.Το Ισραηλ εχει αγνοησει επι μισο αιωνα ΟΛΕΣ τις αποφασεις του ΟΗΕ που καταδικαζουν την πολιτικη του διαρκους εποικισμου και βιαιας εκδιωξης του ντοπιου πληθυσμου απο την πατρογονικη του γη και προτεινουν τη δημιουργια δυο κρατων. Και τωρα φτανει ο υπουργος εξωτερικων να χαρακτηριζει τον πληθυσμο της Γαζας ως “ζωα” και “υποανθρωπους” και να μιλαει για “τελικη λυση”. Κι ας αφησουμε τις ανοησιες των φανατικων θρησκευομενων που ισχυριζονται οτι ο θεος τους εχει χαρισει πριν απο χιλια χρονια αυτη τη γη, γιατι τοτε κι οι Ελληνες θα μπορουσαν π.χ να διεκδικουν σημερα τη Σικελια ! Οσο για τους αθωους νεκρους αυτης της αντιπαραθεσης τετοιοι υπαρχουν κι απο τις δυο πλευρες. Η αφιονισμενη Χαμας δολοφονει οικογενειες και παιδια κι ο ισραηλινος στρατος κανει ακριβως το ιδιο βομβαρδιζοντας -επι χρονια- ολοκληρες συνοικιες και νοσοκομεια. Τα διεθνη ΜΜΕ ομως μιλανε μονο για τη βια της μιας πλευρας και αποσιωπουν τη βια της αλλης. Απο ηθικη πλευρα καθε τετοια δολοφονια ειναι απολυτα καταδικασιμη γιατι οι ανθρωπινες ζωες ειναι αναντικαταστατες, απο ιστορικη πλευρα ομως το δικηο βρισκεται με το μερος του καταπιεσμενου Παλαιστινιακου λαου που διεκδικει να εχει κι αυτος τη δικηα του πατριδα. Μεσα στην απογνωση του αυτος ο λαος λειτουργει σαν το παγιδευμενο ζωο που ορμαει για να κατασπαραξει τον αντιπαλο. Μονο με μια δικαιη πολιτικη λυση θα μπορουσε να λυθει αυτο το προβλημα, αυτο ομως το αρνειται συστηματικα επι μισο αιωνα το Ισραηλ, με τη συμπαρασταση του “πολιτισμενου” δυτικου κοσμου -και με την αδιαφορια των ξεπουλημενων δικτατορικων καθεστωτων των υπολοιπων αραβικων χωρων. Κι ας μη νομιζει κανεις οτι ολοι οι κατοικοι του Ισραηλ συμφωνουν. Σ’ αυτη τη χωρα δεν εχουν παψει να υπαρχουν δημοκρατικοι πολιτες, απλως αποτελουν μειοψηφια και δεν μπορουν να επιβαλλουν τις αποψεις τους. Το αποτελεσμα ειναι αυτο που βλεπουμε, αλλα και θα εξακολουθησουμε δυστυχως να βλεπουμε.

  8. @ Λυμπέρης

    Επιχειρήματα λες εσύ αυτά που καταθέτεις; Με Κωνσταντακόπουλο βρήκες να αντικρούσεις; Νεκρή Γερμανίδα δεν άκουσα, αλλά τα όσα τής έκαμαν δεν τα διαψεύδει ο σύνδεσμός που δίδεις. Τ σκοτωμένα βρέφη τα είδαμε και σε βίντεο. Τι πας να κάνεις τώρα, να μάς βγάλει τρελούς; Σε “στόλισα” ως χρήσιμο ηλίθιο; Τα όσα γράφεις αυτό δείχνουν, δεν φταίω εγώ.

    “Ως προς τα εγκλήματα του Ισραήλ μπορείς να ρωτήσεις να σου πουν τι περιλαμβάνει το διεθνές δίκαιο”

    Εγώ δεν έχω επιχειρήματα, ε;

    “Μπορείς να ξεκινήσεις από έννοιες όπως ο εκτοπισμός, η εθνοκάθαρση, δολοφονίες αμάχων ,ο αποκλεισμός σε νερό, τρόφιμα, ανθρωπιστική βοήθεια κλπ”

    Δηλαδή, ο ένας θα πηγαίνει να δολοφονεί, βιάζει, πιάνει πολίτες ομήρους κλπ. και ο άλλος θα πρέπει να είναι με τον στυαρό στο χέρι. Ωραίος είσαι, ρε φίλε, τι να σού πω;

  9. @ Darwin

    “Κι ας αφησουμε τις ανοησιες των φανατικων θρησκευομενων που ισχυριζονται οτι ο θεος τους εχει χαρισει πριν απο χιλια χρονια αυτη τη γη, γιατι τοτε κι οι Ελληνες θα μπορουσαν π.χ να διεκδικουν σημερα τη Σικελια ! ”

    Ο Θεός δεν τούς χάρισε τίποτε, αλλά όντως αυτή η γη ήταν η πατρίδα των. Τα γράφω παραπάνω (OCT 14, 2023 AT 12:47PM) στον/στην “απλή λογική”. Οι Έλληνες γιατί να (μην) διεκδικήσουν την Σικελία; Δεν τούς έδιωξε κανείς από τις πατρογονικές των εστίες, ώστε να θέλουν να γυρίσουν σ’ αυτές. Ανόμοια πράγματα συγκρίνεις. Πήγες ποτέ στα γκρεκάνικα χωριά; Και μάθημα ελληνικών κάνουν στο σχολείο και η ιταλική κυβέρνηση δεν τούς εμποδίζει να λένε ότι είναι ελληνικής καταγωγής, πράγμα που καταμαρτυρεί και η ελληνοϊταλική διάλεκτός των. Διεκδικήσαμε ποτέ την Σικελία και δεν μάς την έδωσαν; ????????.

    Γιατί δεν αναφέρεσαι και στους Καλάς; Ξέρεις ποιοι/τι είναι αυτοί; Απόγονοι τού Μ. Αλεξάνδρου, που ζουν στο Αφγανιστάν κυρίως κι ένα μέρος στο βόρειο Πακιστάν.

  10. @ Κωνσταντίνε

    Δεύτερη φορά που δεν έχεις ούτε ένα επιχείρημα.

    Όμως επειδή βλέπω να δυσκολεύεσαι να στο κάνω πιο απλό .

    Όταν σου λένε πως κάποιος πέθανε και μετά ανακαλύπτεις πως είναι ζωντανός το συμπέρασμα είναι πως σου είπαν ψέματα. Τώρα αν η αντίδραση σου είναι πως ” Νεκρή Γερμανίδα δεν άκουσα, αλλά τα όσα τής έκαμαν δεν τα διαψεύδει ο σύνδεσμός που δίδεις. ” τότε ή δεν γνωρίζεις την είδηση ή κάνεις τον “χαχολο” (δική σου λέξη).

    Όταν η απάντηση σου στο άρθρο είναι η προσπάθεια απαξίωσης του προσωπου που το έγραψε, δηλαδή ad hominem επιπέδου Δημοτικού μάλιστα, ( “Με Κωνσταντακόπουλο βρήκες να αντικρούσεις;”).

    Όταν τελος γράφεις:

    “Ως προς τα εγκλήματα του Ισραήλ μπορείς να ρωτήσεις να σου πουν τι περιλαμβάνει το διεθνές δίκαιο”

    Εγώ δεν έχω επιχειρήματα, ε;

    “Μπορείς να ξεκινήσεις από έννοιες όπως ο εκτοπισμός, η εθνοκάθαρση, δολοφονίες αμάχων ,ο αποκλεισμός σε νερό, τρόφιμα, ανθρωπιστική βοήθεια κλπ” .

    Όλα όσα αναφέρονται είναι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

    Όπως βλεπεις με ρώτησες και σου παρέθεσα.

    Και απάντησες με ένα ηθικό δίλημμα που εμπιπτει στο μάθημα των θρησκευτικών, αν πρέπει ο Εβραίος να πηγαίνει με τον σταυρό στο χέρι.

    Τότε το μόνο που καταφέρνεις είναι να εκθέτεις τον εαυτό σου.

    Όμως έχω μια απορία. Ήσουν παντα υπέρμαχος των Σιωνιστών?

  11. @ Λυμπέρης

    Διάλογος παράλληλος, που δεν καταλήγει πουθενά. Υπέρμαχος των Σιωνιστών; Όχι, είμαι υπέρμαχος τού δικαίου, που αυτήν την στιγμή το βλέπω με το μέρος των Ισραηλινών. Εγλω δεν θα σε ρωτήσω κι εγώ αν ήσουν πάντα αντισημίτης, ή υποστηρικτής των τρομοκρατών. Στην Ελλάδα πολλοί έχουν την δική σου νοοτροπία. Πάντα απορούσα γιατί;

    Να είσαι καλά.

  12. @ Κωνσταντίνε

    Όχι δεν είσαι υπέρμαχος του δικαίου. Το δίκαιο δεν είναι ανά περίπτωση και πάντα με το μέρος του ισχυρού.

    Το να εξισώνεις τα εγκλήματα της κρατικής οντότητας που ονομάζεται Ισραήλ απέναντι σε αμάχους με πρόσχημα τις πράξεις της Χαμάς είναι το ίδιο με το να υποστηρίζεις πως οι Γερμανοί όταν έκαιγαν τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, την Βιαννα και όλα τα υπόλοιπα μέρη είχαν το δίκαιο με το μέρος τους γιατί τους είχε επιτεθεί πριν η αντίσταση.

    Βλέπω απορείς με την ερώτηση μου.

    Και όμως δεν θα έπρεπε. Από την στιγμή που υποστηρίζεις πως οι Εβραίοι πρέπει να έχουν κράτος στην Παλαιστίνη γιατί ήταν εκεί πριν από 2000 χρόνια τότε υποστηρίζεις την σιωνιστική συλλογιστική. Οπότε είναι εύλογο το ερώτημα μου.

    Αντιθέτως εγώ δεν υποστήριξα πουθενά την Χαμάς. Το μόνο που είπα είναι πως εμείς ως ελληνισμός θα πρέπει να εξετάζουμε τα γεγονότα από την οπτική του δικού μας συμφέροντος και να μην αφήνουμε
    να μας χειραγωγούν τα κανάλια και να υπερακοντιζουμε υπέρ του Ισραήλ.

    Κάτι που σε πείραξε ως φαίνεται για να μου επιτεθείς.

    Όλοι μας να είμαστε καλά.

  13. Το μόνο που δεν μας έδειξαν τα παλικάρια του Νετανιάχου ήταν το Κορμοράνο του… Περσικού κόλπου και τις θερμοκοιτίδες που πυροβολούσαν οι ιρακινοί σύμφωνα πάντα με το CNN και τα λοιπά έγκριτα μέσα μαζικής αποβλάκωσης. Τώρα τις θερμοκοιτίδες οι σιωνιστές σε ρετουσάρισμα τις παρουσίας ως αποκεφαλισμένα μωρά για δυο, τρεις μέρες μετά τα απέσυραν! Ενοχλούμαστε ως Έλληνες που οι Τούρκοι για τα κατεχόμενα στη Κύπρο γράφουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ στα υποδήματα τους αλλά χειροκροτούμε τους Ισραηλίτες που γράφουν και αυτοί τα ψηφίσματα του ΟΗΕ από 1948 για τα κλεμμένα εδάφη της Παλαιστίνης εκεί που δεν πιάνει μελάνη…

  14. @ΛΥΜΠΕΡΗΣ, επιτελους μια σωστη αναλυση των πραγματων απο καποιον που δεν φοραει παρωπιδες, η καρτατου ολοκαυτωματος εχει αρχισει να τελειωνει και θα δουμε ενα ενα νεο αντισιμιτικο μενος παγκοσμια που πιστευω οτι δυστυχως θα βλαψει το εβραικο ζητημα. Υπαρχουν ηδη αντιδρασεις απο εχεφρονες εβραιους παγκοσμια

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

O «γερασμένος» λόγος της θυμίζει τον Μπάιντεν

Πλασάρεται ως το νέο, φρέσκο, «τρίτο» πρόσωπο για την προεδρία των ΗΠΑ. Ούτε Μπάιντεν, που αποσύρθηκε, ούτε Τραμπ, η...

Ατεκνη εξουσία και πατριωτισμός

Τι θα λέγατε εάν κάποιος σας έλεγε ότι ο Χαρίλαος Τρικούπης διέθετε λιγότερο πατριωτισμό από τον Γιώργο Παπανδρέου (ή...

Σειρά έχει ο Elon Musk

Απ' ό, τι φαίνεται μόνο ο Mark Zucherberg είναι άτρωτος. Ο δικός μας άνθρωπος. Με τις ευλογίες του administration...

Επιβεβαιώθηκε επίσημα η παγκόσμια λογοκρισία

Η απαγόρευση της αντίθετης -σε σχέση με το παγκόσμιο σύστημα- άποψης ξεκίνησε να εφαρμόζεται σε πλανητικό επίπεδο με πρόσχημα...