Σαφείς αιχμές κατά του υπουργείου Άμυνας, αφήνει ο Τομέας Άμυνας του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας, το οποίο, κατά το κόμμα, δεν επιλύει χρόνια προβλήματα των στρατιωτικών
«Τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν έχει φέρει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο προς επίλυση των προβλημάτων των στρατιωτικών και την κάλυψη των αναγκών τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Άμυνας του ΚΙΝΑΛ.
Και, αναλυτικότερα, συνεχίζει: «Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα με σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ για τα στελέχη των ΕΔ. Ένα σχέδιο νόμου που έχει τις ευλογίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά όπως φαίνεται δεν έχει συντονισθεί με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.
Το παράδοξο είναι ότι παρόλο που δεν έχει βγει επίσημα σε διαβούλευση, κυκλοφορεί αυτούσιο στον ηλεκτρονικό τύπο πριν την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Γιατί άραγε; Προς συγκέντρωση αρχικών αντιδράσεων;
Το ότι άρθρα αφαιρούνται ή προστίθενται στο επικείμενο νομοσχέδιο με βάση αρνητικές αντιδράσεις αλλά και επισήμανση παραλήψεων, που φθάνουν σωρηδόν στο ΥΠΕΘΑ, δείχνει την προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε αφενός και αφετέρου ότι ο υπουργός και η ομάδα του παρά την τριετή παραμονή τους στο ΥΠΕΘΑ δεν έχουν γνώση των προβλημάτων που απαιτούν λύση, όπως θέματα διαφάνειας, ρύθμιση ηλικιακών ορίων ΕΠΟΠ, μισθολόγιο και αποστρατευτικό βαθμό ΕΜΘ, ύψος μερισμάτων, θέματα αποφοίτων ΑΣΣΥ χωρίς την κατάργηση του άρθρου 32 του ν.4609/19 κλπ.
Ούτε λόγος για την προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού για την κατάθεση ενός δίκαιου μισθολογίου. Εν τέλει, οι διατάξεις του υπόψη νομοσχεδίου δεν καλύπτουν επί της ουσίας τα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη των ΕΔ.
Επιπρόσθετα, η όλη διαδικασία υπαγορεύει μία άγνοια από την μεριά του υπουργού όσον αφορά στην ακολουθούμενη διαδικασία προώθησης του υπόψη νομοσχεδίου προς συντονισμό στα συναρμόδια υπουργεία, προς διαβούλευση και εν τέλει προς εισαγωγή του προς ψήφιση στη βουλή!
Τελικά, είναι άγνοια, προχειρότητα ή σκοπιμότητα; Ποιος ο λόγος που δεν έχει συντονισθεί με τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας; Υπάρχει η μεταξύ τους ταύτιση απόψεων; Μήπως ο κύριος υπουργός σκέφτεται να υπαναχωρήσει επί του υπόψη νομοσχεδίου μετά τις αντιδράσεις των στελεχών και να τους κοροϊδέψει για άλλη μία φορά; Μάλλον κ.υπουργέ τρία χρόνια δεν θέλετε και τώρα που το αποφασίσατε, δεν μπορείτε!».