«Ψευδείς και παραληρηματικές», απαντούν από το Ισραήλ για τις δηλώσεις Λαβρόφ για τον εβραϊκό λαό

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη την οποία παραχώρησε χθες βράδυ ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, του ομίλου Μπερλουσκόνι.

Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε:

«και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι εβραίοι».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση του Ισραήλ, κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις των Ρώσο πρέσβη στην χώρα, ενώ ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν, δήλωσε ότι «πρόκειται για ψευδείς, επικίνδυνες και παραληρηματικές δηλώσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Το “εβραίος” από επιστημονικής απόψεως δεν σημαίνει τίποτα. Εάν μιλάμε για Ιουδαίους ή Ισραηλίτες, τότε το πράγμα αλλάζει.
    Ας ξεκαθαρίσουν κάποιοι, εάν κάτω από τις έννοιες αυτές υποδηλώνουν εθνοφυλετικές ή θρησκευτικές ρίζες και κατόπιν συζητάμε.
    Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και οι απογραφές πληθυσμών στον ευρωπαϊκό χώρο κατά τον 19ο αιώνα μέχρι και την αρχή τού Β’ΠΠ χαρακτήριζαν τούς ανωτέρω ως θρήσκευμα.
    Μόνον ο Σιωνισμός και αργότερα ο Εθνικοσοσιαλισμός τούς χαρακτήρισαν ως φυλή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Επίπεδο-δάπεδο ψηφοφόρων των ΗΠΑ…

Φυσικά και δεν πρέπει να αισιοδοξούμε για το μέλλον - τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη συνεισφορά των ανθρώπων στη...

Ζελένσκι: Σχέδιο νίκης ή ήττας;

Ο Ζελένσκι γυρίζει όλη την Ευρώπη παρουσιάζοντας το καλούμενο και ως «σχέδιο νίκης» του. Μετά τη Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας...

Η ιδιότυπη ομηρία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Ερωτώμενος πριν από λίγες ημέρες, υπό άκρα μυστικότητα, ένας ανώτατος Γάλλος αξιωματούχος θεωρούσε πολύ πιθανό ότι το Ισραήλ θα...

Τα λάθη της Ε.Ε. στην Ουκρανία

Ο ρωσοουκρανικός πόλεμος έχει προ πολλού απολέσει την απόλυτη διεθνή στήριξη και το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ειδικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες,...