Σε γραμμή Μητσοτάκη ο Θεοδωρικάκος: Η αυτοδυναμία είναι εφικτή 

Στη γραμμή Μητσοτάκη για την αυτοδυναμία κινήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος εξάλλου υπερασπίστηκε την ατζέντα του νόμου και της τάξης και έπλεξε το εγκώμιο των αστυνομικών

Στο ίδιο μήκος κύματος με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ανέφερε: «Σε μία περίοδο παγκόσμιας δοκιμασίας η πατρίδα έχει ανάγκη από καθαρό μυαλό και στρατηγική, σταθερό χέρι στο τιμόνι και προσανατολισμό στην πυξίδα. Έχει ανάγκη από τη ΝΔ και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είναι ώρα για αποτυχημένα πειράματα. Τα έκαναν οι Έλληνες, διαψεύστηκαν τα πειράματα και απογοητεύτηκε η κοινωνία”. 

Υποστήριξε ότι η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη: «Ο δρόμος της προόδου, του πατριωτισμού, της κοινωνικής συνοχής και της ευημερίας για τους πολλούς περνά από μία νέα αυτοδύναμη πλειοψηφία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη”. Επιπλέον, με την ιδιότητα του πρώην δημοσκόπου και επικοινωνιακού συμβούλου του προέδρου της ΝΔ, υποστήριξε ότι είναι και εφικτή: “Επειδή πολλοί με ρωτούν, λόγω προηγούμενης επαγγελματικής εμπειρίας, αν είναι εφικτό αυτό. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε με σωστή στρατηγική. Να αποδείξουμε ξανά ότι η ΝΔ είναι η λαϊκή παράταξη των ανοιχτών οριζόντων”.

Αναφερόμενος στα της αρμοδιότητάς του υποστήριξε ότι στον τομέα της ασφάλειας η ΝΔ έχει ένα πανίσχυρο πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ: «Η ατζέντα της ασφάλειας δεν είναι ακροδεξιά ατζέντα, είναι ανάγκη και δικαίωμα για τους πολίτες. Βλέπουμε τα προβλήματα, είμαστε εδώ για να τα αντιμετωπίσουμε».  Απάντησε μάλιστα στις επικρίσεις που δέχθηκε για τις παρεμβάσεις του σε υποθέσεις όπως αυτή με το γατάκι στην Αιδηψό και την καταγγελία βιασμού 19χρονης κοπέλας στην Κάλυμνο. “Αν κάποιες φορές για να εφαρμοστεί ο νόμος πρέπει να παρέμβει δημοσίως ο υπουργός, αυτό θα γίνεται. Αν κάποιοι ενοχλούνται, απλώς πρέπει να συνηθίσουν”, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Εγκωμίασε τη “δράση, την αυταπάρνηση. Χρωστάμε ως κοινωνία και ως κράτος στον Έλληνα αστυνομικό για την τεράστια συμβολή του στην κοινωνική συνοχή, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια”.

Τέλος επέμεινε ότι η λεγόμενη “αστυνομία των πανεπιστημίων” θα προχωρήσει, αναφέροντας ότι η εκπαίδευση των 400 ειδικών φρουρών της ομάδας προστασίας των ΑΕΙ ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου και αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα νόμου ώστε να εργαστούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.