Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Νεκροί τρεις από την Ελλάδα που πολεμούσαν στο πλευρό των Ουκρανών

Τον αριθμό των ξένων υπηκόων που εκτιμά έως τώρα ότι πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών, και τους οποίους χαρακτηρίζει ως «μισθοφόρους», έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Τέσσερα άτομα πήγαν από την Ελλάδα στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκτιμά το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Από αυτούς φαίνεται πως μόνο ένας έχει μείνει ζωντανός. Ο ένας σκοτώθηκε, ενώ οι άλλοι δύο «εξοντώθηκαν», σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Κατά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι περισσότεροι ξένοι είναι από τις εξής ευρωπαϊκές χώρες: Πολωνία, Ρουμανία, Βρετανία, Λευκορωσία, Γαλλία, Πορτογαλία, Κροατία, Βοσνία, Αλβανία, Εσθονία, Σκόπια, Γερμανία, Ιρλανδία, Φινλανδία, Ιταλία, Κόσοβο, Λιθουανία, Ελβετία, Ολλανδία, Ισπανία, Λετονία, Δανία, Νορβηγία, Τσεχία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Σουηδία.

Συνολικά, σύμφωνα με σημερινή παρουσίαση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, πρόκειται για 4.902 άτομα. Από αυτούς έχουν απομείνει μόνο 2.106. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους έχουν αιχμαλωτιστεί ή σκοτωθεί. Γενικότερα, από όλο τον κόσμο ο αριθμός όσων μετέβησαν στην Ουκρανία μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, οπότε ξέσπασε ο πόλεμος, ανήλθε στους 7.107. Από αυτούς, κατά το ρωσικό υπουργείο, απέμειναν 2.741.

Σε 1318 άτομα ανέρχονται εκείνοι που μετέβησαν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ και τη Νότιο Αμερική. Ειδικότερα, οι περισσότεροι προέρχονται από Καναδά, ΗΠΑ, Κολομβία, Βολιβία, Βραζιλία, Περού, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Χιλή. Από αυτούς έχουν απομείνει 395 άτομα.

Επίσης, 684 άτομα προέρχονται από Γεωργία, Συρία, Τουρκία, Ισραήλ, Ιράν, Καζακστάν, Κύπρο, Κίνα, Ν.Κορέα, Ουζμπεκιστάν, Ιαπωνία, Αζερμπαϊτζάν. Έχουν απομείνει 163.

Επιπλέον, 198 προέρχονται από την Αφρική. Αλγερία, Νιγηρία, Σενεγάλη, Ν.Αφρική, Γκαμπόν, Γουϊνέα, Λιβερία. Τέλος, πολύ λίγοι (5) από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Η ουκρανική πλευρά, ως γνωστόν, χαρακτηρίζει τους ξένους πολίτες που έχουν πάει στην Ουκρανία για να πολεμήσουν ως «εθελοντές». Οι ίδιοι, πάντως, πληρώνονται, αν και όχι σημαντικά χρηματικά ποσά, όπως έχουν δηλώσει ορισμένοι από αυτούς, οι οποίοι έφυγαν απογοητευμένοι από την Ουκρανία, εξαιτίας της πολύ κακής οργάνωσης των ενόπλων σχηματισμών και του ελλιπέστατου εξοπλισμού.

Αρκετοί από αυτούς, επίσης, βρίσκονται αιχμάλωτοι στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων. Η ρωσική πλευρά τους χαρακτηρίζει ως «μισθοφόρους». Πρόσφατα, μάλιστα, δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός αιχμάλωτοι καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Ανατολικής Ουκρανίας σε θάνατο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.