Πούτιν: «Fake οι εικόνες από την Μπούκα – Απέτυχε ο οικονομικός πόλεμος της Δύσης»

«Οι συνομιλίες βρίσκονται σε αδιέξοδο» είπε ο Ρώσος πρόεδρος

«Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι μια τραγωδία, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στο κοσμοδρόμιο «Βαστότσνι» στην ρωσική Άπω Ανατολή.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις προσπάθειες για απομόνωση της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και τόνισε ότι είναι ανάγκη να εμβαθύνει η ολοκλήρωση μεταξύ των δύο χωρών υπό το φως των κυρώσεων της Δύσης, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι στην Δύση θα επικρατήσει η κοινή λογική και είπε πως αν οι εταίροι επιδεινώσουν την κατάσταση θα νοιώσουν οι ίδιοι τις συνέπειες που θα υποστούν.

Ο Πούτιν είπε ότι η ρωσική οικονομία θα προσαρμοσθεί στην νέα κατάσταση, εκτιμώντας ότι σήμερα ο κόσμος είναι πιο πολύπλοκος από την περίοδο του «Ψυχρού Πολέμου».

Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα όσα συνέβησαν στην Μπούκα, είπε ότι οι φωτογραφίες και πλάνα από βίντεο που δείχνουν σκοτωμένους στους δρόμους της ουκρανικής πόλης Μπούκα είναι fake, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Επιπλέον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία προχωράει όπως έχει σχεδιασθεί και ότι η Ρωσία δεν θα αποκρύψει τίποτε για την στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Ουκρανία έχει απομακρυνθεί από τις συμφωνίες που έγιναν κατά την διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη και πως οι συνομιλίες βρίσκονται σε «αδιέξοδο».

«Απέτυχε ο οικονομικός πόλεμος της Δύσης»

Ο ίδιος σημείωσε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας λειτουργεί καλά και το οικονομικό «blitzkrieg» (κεραυνοβόλος πόλεμος –σ.σ. ) της Δύσης απέτυχε. «Ο κίνδυνος της υπονόμευσης από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ενδέχεται να αυξηθεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως στην Δύση θα επικρατήσει η κοινή λογική.

Πηγή: newsbreak.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.