Ο Ιλον Μασκ προτείνει την εξαγορά του 100% των μετοχών του Twitter και την έξοδο της εταιρείας από την Γουόλ Στριτ

Ο ιδιοκτήτης της Tesla Ιλον Μασκ, ο οποίος αγόρασε πρόσφατα το 9,2% των μετοχών του Twitter, πρότεινε να αγοράσει των σύνολο της εταιρείας στην τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή και να βγάλει την εταιρεία από την Γουόλ Στριτ.

Σε έγγραφο που διαβιβάσθηκε χθες στην ρυθμιστική αρχή του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ο Ιλον Μασκ διευκρίνισε ότι πρόκειται για την «καλύτερή του και την τελική του προσφορά» και απειλεί, σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, «να επανεξετάσει την θέση του ως μετόχου» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την ανακοίνωσή του, η μετοχή του Twitter κατέγραψε άλμα κατά 11,34% σε 51,05 δολάρια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που προηγούνται του ανοίγματος της Γουόλ Στρητ.

Απευθυνόμενος με επιστολή του στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Twitter Μπρετ Τέιλορ, ο Ιλον Μασκ δηλώνει ότι επένδυσε στην πλατφόρμα λόγω του σημαντικού ρόλου που παίζει υπέρ «της ελευθερίας της έκφρασης στον πλανήτη», η οποία αποτελεί «κοινωνική επιταγή μίας λειτουργικής δημοκρατίας».

«Ωστόσο, από όταν συνειδητοποίησα την επένδυσή μου, αντιλήφθηκα ότι η εταιρεία δεν ευημερεί και δεν θα εξυπηρετούσε την κοινωνική της επιταγή υπό την σημερινή της μορφή» και προτείνει την έξοδο του Twitter από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

«Προτείνω να εξαγοράσω το 100% του Twitter στην τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή τοις μετρητοίς, δηλαδή μία πριμοδότηση κατά 54% σε σχέση με την προηγουμένη της έναρξης της επενδυσής μου στο Twitter και κατά 38% σε σχέση με την προηγουμένη της δημόσιας ανακοίνωσης της επένδυσής μου», λέει ο δισεκατομμυριούχος.

Οι αριθμοί του Ιλον Μασκ ανεβάζουν την αξία του Twitter στα 43,4 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτήν την στιγμή.

Σύμφωνα με το Forbes,  η προσωπική περιουσία του Ιλον Μασκ ανέρχεται σε  274 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που τον κάνει τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.