Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα από τη Βοσνία: Αν οι απειλές συνεχιστούν, έχει τέλος η υπομονή

Τι κι αν ταξίδεψε στη Βοσνία Ερζεγοβίνη και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της χώρας; Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αποδείξει πως όταν θέλει, εκμεταλλεύεται οποιοδήποτε βήμα για να προωθήσει την εντός συνόρων ατζέντα του. Αυτή την περίοδο λοιπόν, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του και το να επαναφέρει τη δημοτικότητά του που έχει κατρακυλήσει, απόρροια της παραπαίουσας οικονομίας. Για το σκοπό αυτό η Ελλάδα αποτελεί ένα από τα όπλα του και ο Ερντογάν εκμεταλλεύτηκε τη συνέντευξη Τύπου στο Σαράγεβο για να επιτεθεί εναντίον της χώρας μας:

“Αν οι απειλές συνεχιστούν, έχει τέλος η υπομονή”, είπε ο Ερντογάν. 

“Αν πούμε ότι μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά το βράδυ, τι είπα, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ που θα έρθει η ώρα. Γιατί; Έχουν αυτά τα νησιά, έχουν βάσεις σε αυτά τα νησιά, και αν συνεχιστούν οι παράνομες απειλές από εδώ, υπάρχει τέλος στην υπομονή. Όταν έρθει το τέλος της υπομονής, το τέλος της υπομονής είναι η σωτηρία. Από τη στιγμή που βλέπουμε τη σωτηρία, πιστεύω ότι το ξέρει και η Ελλάδα. Εκείνη την ώρα θα γίνουν τα απαραίτητα. Το λοκάρισμα στα ραντάρ είναι ένα βήμα που δεν είναι καλός οιωνός”, είπε ο Ερντογάν συνεχίζοντας με το θέμα των S-300.

Απειλές επί απειλών

Νωρίτερα απειλές είχε εξαπολύσει ξανά κατά της Ελλάδας, λίγο πριν ξεκινήσει την περιοδεία του σε χώρες των Βαλκανίων.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε συζητήσεις με το ΝΑΤΟ για το υποτιθέμενο “λοκάρισμα” τουρκικών F-16 από ελληνικούς S-300, δηλώνοντας παράλληλα πως η Ελλάδα ξέρει πόσο ευαίσθητη είναι η Άγκυρα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Όμως δεν έμεινε εκεί, καθώς επανέλαβε την εκτός ορίων προκλητική φράση που χρησιμοποίησε και πριν λίγες μέρες, προειδοποιώντας την χώρα μας και λέγοντας πως “μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”.

“Η Ελλάδα θα πρέπει να σκεφτεί καλύτερα και να αποφασίσει τι είδους σχέση θα έχει με την Τουρκία. Πάντα λέω ότι μπορεί ξαφνικά να έρθουμε ένα βράδυ” ανέφερε συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τον πλέον δημοφιλή στίχο τουρκικού ερωτικού τραγουδιού, που βολεύει την επιθετική ρητορική του.

Απειλές και χτες

Σε χτεσινές του δηλώσεις ο Ερντογάν προσπάθησε να υποβαθμίσει ξανά την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την χώρα μας ως μη ισάξιο συνομιλητή με την Τουρκία. “Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς, ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά. Για αυτό το λόγο, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας” δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο Ερντογάν εκτόξευσε νέες απειλές για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία θα κάνει “ό,τι χρειάζεται όταν έρθει ο καιρός”.

Πηγή: capital.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.