Οικονόμου: Έρχεται η ώρα της Δικαιοσύνης για την σκευωρία που δημιούργησαν κάποιοι στην υπόθεση της Νοvartis

Ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis σχετικά με το ζήτημα του κ. Λοβέρδου, παρέπεμψε στην ανακοίνωση του ίδιου. «Δεν έχουμε εμείς κανένα λόγο να εμπλακούμε στη διαδικασία και στη συζήτηση αυτή. Ο κ. Λοβέρδος με πράγματα τα οποία νομίζω δίνουν απαντήσεις στα ερωτηματικά που δημιουργούνται, κατέθεσε τη δική του θέση. Το Υπουργείο Εξωτερικών από την άλλη, επίσης, με ανακοίνωσή του χθες, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όσο πλησιάζει η ώρα που οι βασικοί πρωταγωνιστές που ενορχήστρωσαν τη σκευωρία της Novartis θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη -η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει, η χώρα μας έχει διαδικασίες και ανεξάρτητους θεσμούς- θα βλέπουμε τέτοιου είδους ξεσπάσματα με «ξαναζεσταμένα» φαγητά, που με περίεργους συνειρμούς θα προσπαθούν να δημιουργήσουν ορισμένες εντυπώσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι «κρέμασαν στα μανταλάκια», πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία δύο πρώην Πρωθυπουργούς. Κατέρρευσε η σκευωρία σε ό,τι αφορά στα περισσότερα πρόσωπα, εκτός από ένα που βρίσκεται σε εξέλιξη, τον κ. Λοβέρδο», συνέχισε υπογραμμίζοντας πως έρχεται η ώρα τώρα της Δικαιοσύνης «και ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα θόρυβο για να αποπροσανατολίσουν από αυτό, το οποίο θέλει ο κόσμος να μάθει».

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως η Κυβέρνηση θα προσφύγει εναντίον της Novartis για να αποζημιωθεί η Ελληνική Πολιτεία, με τρόπο οργανωμένο, έτσι όπως θα έπρεπε για να είναι άρτια προετοιμασμένη και για να τύχει της αποδοχής που πρέπει, έτσι ώστε η χώρα να αποζημιωθεί από την τυχόν ζημία που θα αποφασιστεί ότι έπαθε, από τη συμπεριφορά της εταιρείας εδώ.

«Όλα τα υπόλοιπα κινούνται στη σφαίρα της παραπολιτικής ή της τακτικής ορισμένων να αποφύγουν αυτό που είναι το κύριο και το ουσιαστικό. Να απαντήσουν, δηλαδή, στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την εμπλοκή τους στην κατασκευή της σκευωρίας εναντίον πολιτικών τους αντιπάλων», συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η δικαιοσύνη διερεύνησε όλο εκείνο το διάστημα τα πρόσωπα «που στοχοποίησε η τότε Κυβέρνηση με σκοπό να πλήξει την πολιτική τους υπόσταση, την αξιοπρέπεια τους, να τους οδηγήσει στη φυλακή».

Και πρόσθεσε: «Χωρίς στοιχεία, με κουκουλοφόρους μάρτυρες, που -όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- κατέρρευσαν αυτά που είχαν ισχυριστεί. Έψαξε αυτούς τους ανθρώπους από χίλιες μεριές. Έψαξε, ό,τι υπήρχε στη διάθεσή της. Επιμένουμε στη μεγάλη εικόνα: Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα αποφανθεί τι έγινε σε ό,τι αφορά στην ενορχήστρωση της σκευωρίας».

Για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, ο κ. Οικονόμου είπε ότι βρίσκονται σε ισχύ σε ό,τι αφορά τα καύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια. Είπε ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις επιστροφές του 60% των αυξήσεων που κατέβαλαν οι καταναλωτές και πως περιθώρια αξιοποίησης φορολογικών εργαλείων για να πέσουν οι τιμές στα καύσιμα, με τη δημοσιονομική κατάσταση που έχει η χώρα και με τη φύση που έχουν τα έσοδα του Προϋπολογισμού, δεν φαίνεται να υπάρχουν.

«Και αυτό διότι υπάρχει πολύ μεγάλη εξάρτηση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού σε ό,τι αφορά τα έσοδα με τα χρήματα που παίρνουμε από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και από τον Φ.Π.Α.. Μην ξεχνάμε σε τι σκηνικό ζούμε. Έχουμε πόλεμο στην Ευρώπη. Είμαστε απέναντι στη μεγαλύτερη κρίση που μεταπολεμικά ζει ο κόσμος κι αυτό έχει τις συνέπειές του», υπογράμμισε.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως μέσα σε αυτό το περιβάλλον μια χώρα με τα δημοσιονομικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας οφείλει να αξιοποιεί κάθε περιθώριο που υπάρχει και να διασφαλίσει ότι η οικονομία δεν θα τιναχθεί στον αέρα.

Σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου ως προς τις διακοπές ρεύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως κάθε περίπτωση δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, ακόμα και στην κατηγορία του προσδιορισμού της ευπαθούς ομάδας. «Η δική μας η βούληση, η δική μας η προτροπή είναι να εξαντλούνται όλα τα περιθώρια – κυρίως στους ανθρώπους που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη – να μην διακόπτεται το ρεύμα. Με το πρόγραμμα της πολιτικής που έχουμε εφαρμόσει για τη στήριξη στην ενέργεια και γι’ αυτό που θα τρέξει κυρίως από τον Ιούλιο και μετά που επί της ουσίας αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής, φροντίζουμε να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις έτσι ο κόσμος να μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του και να πληρώνει τους λογαριασμούς του», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.