Ναζί στην Ουκρανία;  Μα, ο πρόεδρος είναι… Eβραίος!!

Κάθε αναφορά για τους Ουκρανούς ναζί, εκτός του ότι ενοχοποιείται πλέον ως πουτινική προπαγάνδα, συνοδεύεται και με την αυτονόητη απάντηση: «Μα, ο πρόεδρος Ζελένσι είναι Εβραίος». Πέρα, όμως, από τις υποκριτικές ηθικολογίες της προπαγάνδας, η συνύπαρξη ναζί-νεοναζί- υπερεθνικιστών και Εβραίου προέδρου συνιστά την ιδιαιτερότητα αυτού του proxy πολέμου που διεξάγεται στην Ουκρανία.

Η κυνική υποβάθμιση της ναζιστικής παρουσίας

Πριν από τη ρωσική εισβολή, σχεδόν όλα τα μεγάλα δυτικά MME είχαν γράψει κι είχαν πει πάρα πολλά  για την ενσωμάτωση ναζιστικών ταγμάτων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία.

Όταν, όμως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επικαλέστηκε την «αποναζιστικοποίηση» ως έναν από τους στόχους της ρωσικής επέμβασης, τότε το θέμα μετατράπηκε σε αγκάθι για τη Δύση!

Ξεχάστηκαν αμέσως όλες οι εκτενείς παρουσιάσεις από τα μεγάλα δυτικά ΜΜΕ τα τελευταία οκτώ χρόνια και ξεκίνησε μια συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος.

Μετά, όλοι άρχισαν να μιλούν για την εβραϊκή καταγωγή του Ζελένσκι, και για τα χαμηλά εκλογικά ποσοστά των νεοναζιστικών κομμάτων στη χώρα, παραλείποντας όλα τα στοιχεία γύρω από την ενσωμάτωση των ναζιστικών ταγμάτων στην κρατική μηχανή.

Πράγματι, ο Ζελένσκι είναι τρίτη γενιά επιζών του Ολοκαυτώματος, και ανήκει στη μακρά και πλούσια ιστορία του Εβραϊσμού στην Ουκρανία και τη δυτική Ρωσία.

Ουκρανία και Πολωνία, ως γνωστόν, είχαν τον μεγαλύτερο εβραϊκό πληθυσμό στον κόσμο, πριν από το 1941. Η ουκρανική ύπαιθρος είναι γεμάτη με τοποθεσίες σφαγής, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά συγκεντρώθηκαν και πυροβολήθηκαν. Πάνω από ενάμιση εκατομμύριο Εβραίοι δολοφονήθηκαν από τους Γερμανούς ναζί αλλά και τους Ουκρανούς ομοϊδεάτες ναζί.

Αντισημιτισμός διαρκείας 

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Ουκρανός πρόεδρος είναι Εβραίος αποκλείει το ενδεχόμενο να έχουν καταλάβει καίριες θέσεις στο κράτος οι  εγχώριοι ναζί;

Κοιτώντας προσεχτικά την περίπτωση της Ουκρανίας γρήγορα μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι δεν είναι όλα όπως φαίνονται, ούτε  συνάδουν με το αφήγημα των δυτικών ΜΜΕ. Ούτε και με το αφήγημα της ρωσικής πλευράς, την οποία πάντως δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθούμε, λόγω του καθολικού αποκλεισμού της από την κοινή γνώμη της Δύσης.

Σύμφωνα με ανεξάρτητους αναλυτές, η Ουκρανία, ιδιαίτερα η δυτική  (από το Κίεβο μέχρι τη Λβιβ, δυτικά του Δνείπερου), έχει -και πάντα είχε- ένα από τα υψηλότερα επίπεδα αντισημιτισμού στην Ευρώπη.

Σε μια έρευνα που διεξήχθη από την εβραϊκή οργάνωση, Anti-Defamation League, το 2019, ένα εντυπωσιακό 46% των ενηλίκων βρέθηκε να έχει αντισημιτικές απόψεις – με το 72% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι οι  Εβραίοι κρατούν τα ηνία στις επιχειρήσεις. 

https://www.adl.org/news/press-releases/adl-global-survey-of-18-countries-finds-hardcore-anti-semitic-attitudes-remain

Υπερεθνικιστές – ναζιστές  σε πολεμικές εργολαβίες και κρατικές θέσεις

Επίσης, από το 2014 και μετά η Ουκρανία είχε ανοικτά ναζί  Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γενικό Εισαγγελέα και υπουργό Άμυνας. Σε κάθε επίπεδο της δημόσιας διοίκησης και του στρατού, σε πόλεις και κωμοπόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, έχουν τοποθετηθεί πρόσωπα που είναι ιδεολογικά ναζί- όχι νεοναζί.

Επίσης, οι υπερεθνικιστικές και ναζιστικές παραστρατιωτικές ομάδες (Δεξιός Τομέας, C14, Τάγμα Αζόφ κλπ) από το 2014, έχουν εξουσιοδοτηθεί από το καθεστώς του Κιέβου, να πολεμήσουν τους λεγόμενους φιλορώσους «αποσχιστές» στην Περιφέρεια Ντονμπάς, όπου σύμφωνα με εκθέσεις του ΟΗΕ, διαπιστώθηκε ότι διεξήγαγαν  τρομοκρατική («αντιτρομοκρατική» την ονόμασαν) εκστρατεία εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Αυτό συνεχίστηκε και με την κυβέρνηση Ζελένσκι.

ohchr.org

Οι εξαλλοσύνες του τάγματος Tornado, μιας άλλης ναζιστικής ομάδας, ήταν τόσο τερατώδεις, που ακόμη και η κυβέρνηση του Κιέβου αναγκάστηκε το 2015 να συλλάβει και να διώξει τους διοικητές και τους στρατιώτες της.

Οι ψυχοπαθείς του  τάγματος αυτού ενοχοποιούνται για βιασμούς και βασανιστήρια, που δύσκολα περιγράφονται. Τα εγκλήματά τους αποκαλύφθηκαν μετά από την κατάσχεση των κινητών τους τηλεφώνων.

Η Δύση κάνει τα τραβά μάτια για την εγκληματική δράση του Αζόφ

Παρόμοιες κατηγορίες, μετά τη ρωσική εισβολή, έχουν διατυπωθεί και κατά του πιο γνωστού σ’ εμάς τάγματος Αζόφ, στη διάρκεια της πολιορκίας της Μαριούπολης,  όπου  Έλληνες ομογενείς, μίλησαν στα ΜΜΕ μέσω Skype, καταγγέλλοντας τρομοκρατία στον άμαχο πληθυσμό και εν ψυχρώ πυροβολισμούς σε όσους επιχείρησαν να φύγουν μόνοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ομολογία  του ομογενή  κ. Κιουράνα, ο οποίος  όταν ρωτήθηκε από το Σκάι, αν σχεδιάζει να φύγει από την πόλη, απάντησε: «Πώς μπορώ να φύγω; Όταν προσπαθείς να φύγεις, κινδυνεύεις να πέσεις σε μια περίπολο των Ουκρανών φασιστών, το τάγμα Αζόφ. Θα με σκότωναν και [αυτοί] είναι υπεύθυνοι για όλα».

https://twitter.com/theocha52630506

Το  μαγειρείο Πάγιατ –Νούλαντ και η πρεμούρα του Λευκού Οίκου για «κατάλληλη» κυβέρνηση

Τα παραπάνω αποτελούν ασφαλώς κάποιες ψηφίδες της ουκρανικής πραγματικότητας, και με μια πρώτη ματιά φαίνεται ασφαλώς οξύμωρο το γεγονός ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος αυτής της χώρας είναι Εβραίος και εκλεκτός της Ουάσιγκτον!

Και το ερώτημα που εγείρεται είναι για ποιους λόγους άραγε οι Ηνωμένες Πολιτείες να επιθυμούν έναν Εβραίο πρόεδρο σε μια χώρα με τέτοιες ιστορικές αποσκευές; 

Υπενθυμίζεται ότι η «ιστορική» συνομιλία του Αμερικανού πρεσβευτή στο Κίεβο το 2014, Τζέφρι Πάγιατ, και της βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ -τότε που ακούστηκε το διαβόητο «fuck the EU» από τη Νούλαντ- κατέδειξε ότι η Ουκρανία δεν ήταν ακριβώς σε θέση να επιλέξει τη δική της κυβέρνηση.

Έτσι, μετά το πραξικόπημα του 2014, ο Λευκός Οίκος προφανέστατα είχε αναλάβει το «καθήκον» της επιλογής κατάλληλης κυβέρνησης για τον ουκρανικό λαό. Κι αν όχι ευθέως, τουλάχιστον μέσω των γνωστών επιχειρήσεων Tweed, δηλαδή εξασφάλιση πλούσιων δωρεών από  μεγάλα πορτοφόλια για προεκλογικές εκστρατείες υποψηφίων.

Το πράσινο φως και ο ενδιάμεσος 

Ο  Βολοντιμίρ Ζελένσκι θεωρείται βέβαιο πως δεν θα κατέβαινε υποψήφιος για την προεδρία, χωρίς το πράσινο φως του Λευκού Οίκου, ενώ ο ενδιάμεσος με τον Λευκό Οίκο εκτιμάται ότι είναι ο σπόνσορας και χρηματοδότης του Ζελένσκι, ο ολιγάρχης,  Ιχόρ  Κολομόισκι .

Ο ίδιος είναι επίσης Εβραίος, πολιτικά σιωνιστής και με στενούς δεσμούς με το κράτος του Ισραήλ, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία για την  εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Η πληρωμένη προεκλογική εκστρατεία

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2019, ο πρώην πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, είχε χαρακτηρίσει τον Ζελένσκι  «μαριονέτα του Κολομόισκι».

Κι αυτό, διότι ο Ουκρανός ολιγάρχης, χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου την προεκλογική εκστρατεία του Ζελένσκι, παραχωρώντας μάλιστα και τους δικούς του σωματοφύλακες, στέλνοντας στον υποψήφιο ολόκληρη νομική ομάδα, και εξασφαλίζοντας δωρεάν όλες τις μετακινήσεις του υποψηφίου και των συνεργατών του.

Μπορεί ο χαρακτηρισμός μαριονέτα να είναι σκληρός, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ακούγεται από τον Ποροσένκο, είναι βέβαιο όμως, ότι ο Ζελένσκι έγινε και ηθοποιός του Κολομόισκι, αφού το δίκτυο του ολιγάρχη τον έκανε αστέρα του σινεμά, μετά την εμφάνισή του σε ταινία στην οποία παρίστανε  έναν νεαρό σέξι πρόεδρο της Ουκρανίας!

Σύμφωνα, με ανεξάρτητους αναλυτές, την εξήγηση για το πώς και γιατί ένας Εβραίος θα μπορούσε ποτέ να γίνει πρόεδρος σε μια χώρα που υπάρχει βαθιά διείσδυση των υπερεθνικιστών -ναζί της παλιάς σχολής ΟUN, με αδιάσπαστη οργανωτική ιστορία που φτάνει μέχρι τα στρατόπεδα θανάτου στην Ουκρανία- μπορούσε να δώσει μόνο ο Ιχόρ Κολομόισκι.

Pandora Papers  

Πάντως, ο Ζελένσκι κατέβηκε  στις εκλογές του 2019, με μηδενική πολιτική εμπειρία και με πρόγραμμα την καταπολέμηση της διαφθοράς και της ασυδοσίας των ολιγαρχών.

Και όχι μόνο δεν έκανε τίποτα απ’ αυτά, τρία χρόνια τώρα, αλλά το όνομά του φιγουράρει πλέον στα Pandora Papers, τη λίστα με τους πολιτικούς ηγέτες που έχουν κρύψει χρήμα και περιουσιακά στοιχείαμεγάλης αξίας σε φορολογικούς παραδείσους.

Ισραηλινά όπλα στους Αζόφ. Θύελλα στην Κνεσέτ

Την ίδια ώρα, τα ναζιστικά τάγματα στην Ουκρανία που διεξήγαγαν πόλεμο στις ανατολικές περιοχές κατά των αυτονομιστών, και είχαν αναλάβει την αστυνόμευση περιοχών του Νότου, εξοπλίζονταν κανονικότατα από τη… Δύση.

Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος του ΝΑΤΟ, μέλη του ναζιστικού τάγματος Αζόφ φωτογραφήθηκαν με ισραηλινά όπλα IWI Tavor TAR-21.

Το γεγονός σήκωσε θύελλα στην Κνεσέτ και τον Ιούλιο του 2018, πάνω από 40 Ισραηλινοί ακτιβιστές προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο της Ιερουσαλήμ απαιτώντας από το κράτος να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία.

Στην προσφυγή αναφέρεται ότι αυτά τα όπλα «εξυπηρετούν δυνάμεις που ασπάζονται ανοιχτά μια νεοναζιστική ιδεολογία» και επικαλούνται  στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «η δεξιά πολιτοφυλακή του Αζόφ, μέλη της οποίας ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, υποστηρίζονται από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας»!

Οι βρώμικες υπεργολαβίες και οι χρήσιμοι ναζί

Το Ισραήλ πιθανότατα δεν θα ήθελε να προμηθεύει όπλα στους Ναζί, αλλά, ως γνωστόν, όταν οι ΗΠΑ δεν θέλουν να κάνουν κάτι ανοικτά αναθέτουν την αποστολή στον «συνήθη» ύποπτο για τέτοιες δουλειές!

Εξάλλου, το 2018, στο νομοσχέδιο για τις κρατικές δαπάνες των ΗΠΑ είχε ψηφιστεί διάταξη που απαγόρευε «την αποστολή όπλων από  τις Η.Π.Α. στο τάγμα Αζόφ», το οποίο περιγράφεται ως αμφιλεγόμενη υπερεθνικιστική πολιτοφυλακή στην Ουκρανία που έχει δεχτεί νεοναζί στις τάξεις της.

Οπότε, επισήμως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούσαν να προμηθεύουν όπλα στο τάγμα του Αζόφ, αλλά η CIA, που έχει μια μακρά ιστορική σχέση με τους υπερεθνικιστές της Ουκρανίας -πάει πίσω μέχρι την κυβέρνηση Τρούμαν- ήθελε να εκπαιδεύσει και να οπλίσει τους ιδεολογικά αντι-Ρώσους ναζιστές, καθώς  τους θεωρεί ως τους πλέον αξιόπιστους στην Ουκρανία για μια προγραμματισμένη εξαντλητική και μακρά σύγκρουση με τη Ρωσία.

Έτσι, η λύση στο πρόβλημα ήταν η ανάθεση του εξοπλισμού τους στον σύμμαχο, Ισραήλ.

Η διαδρομή των αναθέσεων μέχρι την… ανεύρεση προέδρου

Ακολουθώντας, πάντως, την κλασική διαδρομή του χρήματος, μπορούμε να ιχνηλατήσουμε και τη διασύνδεση  ΗΠΑ-Ισραήλ-Κολομόϊσκι και Ζελένσκι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούσαν να προμηθεύουν όπλα στους Ουκρανούς ναζί, ούτε η «μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο» μπορούσε να εμπλακεί στις εκλογές μιας άλλης χώρας (εντάξει, όχι στις εκλογές μιας ευρωπαϊκής χώρας τουλάχιστον. Θυμίζουμε το «Fuck EU») .

Από την άλλη, ούτε το Ισραήλ ήθελε πραγματικά να πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη. Τη στιγμή μάλιστα που το Ισραήλ δεν είναι κι ο αγαπημένος «εταίρος» της Ευρώπης, ενώ οι Ουκρανοί, ως γνωστόν, έχουν κάποιο προβληματάκι με τους …Εβραίους! 

Να σημειωθεί ότι το 2018, ο ραβίνος της πόλης Λβιβ,  όπου τα γκράφιτι με σβάστικα «διακοσμούν» δημόσια κτίρια και εβραϊκούς τάφους, είχε αναγκαστεί να προσλάβει προσωπική ασφάλεια.

Έτσι, εκεί που οι ΗΠΑ χρειάζονται το Ισραήλ για να κάνει τη βρώμικη δουλειά, αυτό ανταποκρίθηκε προχωρώντας, όμως, και σε μια μερική ανάθεση των καθηκόντων του, μέσω του Κολομόισκι, ο οποίος έπρεπε να βάλει μπροστά τον μικρό του «αστέρα» να δουλέψει. Εξ ου και η μεγάλη στήριξη και  πλούσια χρηματοδότηση στην προεκλογική εκστρατεία Ζελένσκι.

Γιατί ο Πρόεδρος θα έπρεπε να είναι Εβραίος; 

Στο ερώτημα γιατί ο Πρόεδρος θα έπρεπε να είναι Εβραίος, μια πιθανή απάντηση θα μπορούσε να είναι, ότι στο πλαίσιο ενός πολέμου με τη Ρωσία, μπορεί να υπηρετήσει μια σειρά από λειτουργίες. 

Πρώτον, να είναι απολύτως πειθήνιος. Κι ο Εβραίος πρόεδρος Ζελένσκι θεωρείται ουσιαστικά υπάλληλος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Από την άλλη, σηματοδοτεί το κόστος που πρέπει να πληρώσουν οι Ουκρανοί ναζί στους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς, οι  οποίοι φαίνεται να ξεπλένουν μ΄ αυτό τον τρόπο τη βρώμικη συμβίωσή τους με τους νεοναζί.

Δεύτερον, ο Εβραίος πρόεδρος  Ζελένσκι δεν έχει ιδέα από γεωπολιτικά παιχνίδια και έτσι μπορεί να κάνει ό,τι του λένε ή, τουλάχιστον, να μην κάνει τίποτα!

Τρίτον, ο Ζελένσκι είναι αναμφισβήτητα το τέλειο εξώφυλλο σε έναν πόλεμο προπαγάνδας, που απαντά στο καρφί Πούτιν ότι οι ΗΠΑ συνδέονται με τους Ναζί.

Έτσι, ένας ρωσόφωνος Εβραίος ηθοποιός της κρίσης, χορεύοντας με τα «αστέρια» και τις «ρίγες», μπορεί κάλλιστα να χρησιμεύσει ως προσωρινό φύλο συκής του πραγματικού μηχανισμού στον proxy πόλεμο της Ουκρανίας.

Δηλαδή, ενός κράτους που έχει καταληφθεί από ναζί φανατικούς, ιδεολόγους, πολεμιστές  που ποτέ δεν θα συνθηκολογήσουν!!  Και βέβαια όλες αυτές οι κινήσεις της αμερικανικής πλευράς δείχνουν ότι προετοίμαζαν και περίμεναν αυτόν τον πόλεμο, πώς και πώς!

Leave a Reply

Your email address will not be published.