Μπάιντεν: Απαράδεκτη η καταδίκη Γκράινερ, να απελευθερωθεί αμέσως – Έφεση από την υπεράσπιση κατά της απόφασης

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα ότι η καταδίκη της Αμερικανίδας σταρ του μπάσκετ, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, σε εννέα χρόνια φυλάκιση -καθώς κρίθηκε ένοχη ότι έφερε σκόπιμα φυσίγγια ατμού με έγχυση κάνναβης στη Ρωσία, παρόλο που ήταν παράνομα-, ήταν «απαράδεκτη» και κάλεσε τη Μόσχα να την αφήσει αμέσως ελεύθερη.

Η Γκράινερ καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκιση

Το δικαστήριο έκρινε την Γκράινερ ένοχη

Γκράινερ: «Να μην τελειώσει η ζωή μου εδώ»Γκράινερ: «Ήταν λάθος, δεν σκόπευα να παραβιάσω το νόμο»

Γκράινερ: Δικηγόρος της λέει ότι ορισμένοι από τους φακέλους της υπόθεσής της, συντάχθηκαν κατά παράβαση του νόμου

Ρώσος εισαγγελέας ζήτησε ποινή φυλάκισης εννιάμισι χρόνων για την Μπρίτνεϊ Γκράινερ

 «Σήμερα, η Αμερικανίδα πολίτης, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, έλαβε ποινή φυλάκισης που είναι ακόμη μια υπενθύμιση αυτού που γνώριζε ήδη ο κόσμος: η Ρωσία αδίκως κρατά την Μπρίτνεϊ» ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του και συνέχισε:

«Είναι απαράδεκτο και καλώ τη Ρωσία να την απελευθερώσει αμέσως, για να είναι με τη σύζυγό της, τους αγαπημένους της, τους φίλους και τους συμπαίκτες της».

Επίσης, λίγο μετά την ανακοίνωση της ποινής από το δικαστήριο, η υπεράσπιση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ δήλωσε ότι θα καταθέσει έφεση, λέγοντας ότι κατά την εκδίκαση το δικαστήριο αγνόησε όλα τα στοιχεία που είχαν παρουσιάσει, καθώς και την δήλωση ενοχής της Γκράινερ. Είπαν ότι ήταν «απογοητευμένοι» από την ετυμηγορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.