Με σύνθημα “Δίπλα σε κάθε Πολίτη” και την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκη, ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή, το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο πραγματοποιείται στο Athens Metropolitan Expo.
Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε νωρίτερα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Σήμερα, δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, μίλησε ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Μπούγας, ο γραμματέας Οργανωτικού και αν. γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Στέλιος Κονταδάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, η Έλενα Σώκου, εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.
Επίσης έκαναν χαιρετισμό εκπρόσωποι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου.
Την δεύτερη μέρα των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε έξι θεματικές ενότητες:
– «Ασφάλεια για όλους».
– «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης».
– «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη».
– «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας».
– «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της».
– «Πολιτικές για τους νέους». Κατά τη διάρκεια της θεματικής «Πολιτικές για τους νέους», οι νεότεροι βουλευτές του κόμματος θα παρουσιάσουν μια δέσμη προτάσεων που αφορούν στη νέα γενιά.
Αύριο, τελευταία μέρα του Συνεδρίου, θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο τέως Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κλείσει με ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:30.
Η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος θα πραγματοποιηθεί σήμερα 14:00-18:00 και η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τις 13:00 έως τις 16:00.
14ο Συνέδριο ΝΔ – Γ. Γεραπετρίτης: Η μεγάλη διακύβευση για εμάς είναι να εκπροσωπούμε τους νέους
14ο Συνέδριο ΝΔ – Λ. Αυγενάκης: Στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας την αθλητική οικογένεια
14ο Συνέδριο ΝΔ-Κ. Αχ. Καραμανλής: Το τρίπτυχο για την επόμενη ημέρα της Κεντροδεξιάς
Τ. Θεοδωρικάκος: Η ασφάλεια για μας είναι σχέδιο, σκληρή δουλειά με προτεραιότητες
Λευτέρης Οικονόμου: Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού, χωρίς εκπτώσεις
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων στο 14ο συνέδριο της ΝΔ
Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό
Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον γγ του ΕΛΚ στο περιθώριο των εργασιών του 14ου συνεδρίου της ΝΔ
Ίαν Όλμπριτ: Μπορείτε να αποτελέσετε εξαιρετικό παράδειγμα της ομάδας του ΕΛΚ για όλη την Ευρώπη
Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα θα απαντά επί του πεδίου σε κάθε πρόκληση
Άδωνις Γεωργιάδης: Η ιστορία της Ελλάδας μας επιβάλλει να είμαστε με την Ουκρανία
Ν. Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν είναι, πλέον, η ανοχύρωτη πολιτεία της περιόδου 2015-2019
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Leave a Reply