Μάντζος: Δεν θα σταματήσουμε να συγκρουόμαστε με τις σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν όμηρο τη Δημοκρατία μας

«Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή και σκοτεινή υπόθεση στην οποία τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η κυβέρνηση οφείλουν να συμβάλουν αποφασιστικά και ενεργά στη διαλεύκανσή της, ώστε να παρασχεθούν όλες οι απαιτούμενες και αναγκαίες εξηγήσεις στους πολίτες», ανέφερε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στον τ/σ OPEN, για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Εμείς ως πολιτική παράταξη δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν λάβουμε τις αναγκαίες απαντήσεις. Δεν θα σταματήσουμε να συγκρουόμαστε με τις σκοτεινές δυνάμεις που επιχειρούν να κρατήσουν όμηρο τη Δημοκρατία μας. Και δεν το λέμε μόνο επειδή είναι ο δικός μας πρόεδρος. Θα μπορούσε να είναι ο πολιτικός αρχηγός άλλου κόμματος, ένας δημοσιογράφος, ένας συμπολίτης μας», επισήμανε ο κ. Μάντζος.

Ερωτηθείς για το αν η “υπόνοια” του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι ότι η απόπειρα έγινε στην Ελλάδα, ο κ. Μάντζος ξεκαθάρισε πως «δεν είναι υπόνοια, είναι δεδομένο. Η ανίχνευση της απόπειρας δεν έγινε από έναν ιδιώτη, αλλά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» και προσέθεσε: «Είναι το μοναδικό κινητό τηλέφωνο ευρωβουλευτή στο οποίο βρέθηκε ίχνος απόπειρας. Και το πολύ σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται για ένα απλό πρόγραμμα παρακολούθησης, συνακρόασης, υποκλοπής. Αλλά ένα πρόγραμμα παγίδευσης, πλήρους “ρομποτοποίησης”, που καθιστά το κινητό τηλέφωνο εργαλείο στα χέρια ενός τρίτου, με παράνομους σκοπούς».

Επιπλέον υπενθύμισε ότι «η Google σε δημόσια ανακοίνωσή της πριν από μερικές μόλις εβδομάδες εκτίμησε ότι το Predator έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο κρατικά υποστηριζόμενων ερευνών σε μία σειρά χωρών, μεταξύ των οποίων δυστυχώς και η Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.