Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτοδυναμία ή χάος – Kρίσιμη η πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής 

Στην αυτοδυναμία ως στόχο των επόμενων εκλογών επέμεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κλείσιμο του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ, ενώ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και έδωσε απάντηση και στον Αντώνη Σαμαρά

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην απλή αναλογική που όπως είπε ναρκοθετεί τη σταθερότητα και δεν εξασφαλίζει την κυβερνησιμότητα. «Ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη, είναι το θέμα αρχής για το οποίο η ΝΔ υποστήριζε εκλογικά συστήματα που εξασφάλιζαν σταθερές κυβερνήσεις. Με δεδομένη την περιχαράκωση των άλλων δυνάμεων η σταθερότητα της χώρας προϋποθέτει την αυτοδύναμη ΝΔ. Αλλιώς το  τιμόνι της χώρας θα μένει μετέωρο και οι κομματικοί εκβιασμοί να γίνονται ο κανόνας. Για να αποκλειστεί ο εφιάλτης πρέπει  να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση στην πρώτη κάλπη. Αυτή θα κρίνει τους συσχετισμούς, είναι ο βατήρας για την τελική ευθεία. Έτσι η σταθερότητα, η συνέπεια, η συνέχεια γίνονται εθνικά ζητήματα. Η ΝΔ δυναμώνει τον ενωτικό της χαρακτήρα ως το προοδευτικό κεντροδεξιό κόμμα που θα συγκλίνουν όλα τα ρεύματα που θεωρούν εθνική αναγκαιότητα για τη σταθερή Ελλάδα». 

Έδωσε απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά που του άσκησε σκληρή κριτική λέγοντας ότι «η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και ενωτικό», για να θυμίσει ότι «περάσαμε δύσκολες στιγμές, η ΝΔ έφτασε στο 18% για να επιστρέψει στο 40% γιατί ανανεώθηκε δίχως να εγκαταλείψει τις παραδοσιακές της αξίες». 

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «εθνικός στόχος είναι η έξοδος της χώρας από την τελευταία φάση της ενισχυμένης εποπτείας και μέσα στο 2023 να πετύχουμε την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα. Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σηματοδοτεί την απόφαση να συνεχιστεί η πολιτική των φοροελαφρύνσεων».

Για την ενεργειακή πολιτική σημείωσε ότι «οι εξελίξεις θέλουν την Ελλάδα διεθνή κόμβο αλλά και παραγωγό ενέργειας είτε από υδρογονάνθρακες είτε από ΑΠΕ».

Όσο για την αμυντική πολιτική σημείωσε  ότι «δεν υπάρχει ενωμένη κοινωνία αν η χώρα δεν είναι έτοιμη ανά  πάσα στιγμή να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία». 

Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί, και θα πρόκειται για την πιο απεγνωσμένη, σκληρή και χυδαία επίθεση. Θα θέσει σε κίνδυνο και θα τορπιλίσει τη θέση της χώρας σε ένα ασταθές περιβάλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει τις διαθέσεις του και για την ουκρανική κρίση. Αν με την πανδημία έκανε υγειονομικό σαμποτάζ σήμερα με την ουκρανική κρίση κάνει κοινωνικό σαμποτάζ. Κατασκευάζει την εικόνα μιας δήθεν κατεστραμμένης Ελλάδας. Αναζητά φιλί της ζωής στην τακτική της δημαγωγίας. Οι ανέξοδες υποσχέσεις ακούγονται καλά αλλά δημιουργούν πλαστές προσδοκίες. Η χώρα γύρισε σελίδα αλλά όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει συνώνυμο της μιζέριας  και της άρνησης. Ο κ. Τσίπρας μιλάει για λογαριασμούς Μητσοτάκη γιατί δεν τολμά να μιλήσει για λογαριασμούς Πούτιν που είναι η πραγματική αιτία των αυξήσεων. Εμείς διαθέτουμε δύο όπλα τα χειροπιαστά αποτελέσματα της πολιτικής μας και το ήθος της παράταξής μας». 

Η εικόνα της σύγκρισης στην επόμενη αναμέτρηση θα δοθεί και στο πεδίο των στελεχών είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «για σκεφτείτε την κ. Χριστοδουλοπούλου στον Έβρο, για σκεφτείτε τον κ. Βαρουφάκη στην οικονομία, για σκεφτείτε το δίδυμο Κοτζιά-Καμμένου στα εθνικά θέματα».

Leave a Reply

Your email address will not be published.