«Κλειδί» για το μέλλον του Μητσοτάκη, η παρέμβαση Σαμαρά

Του Προβληματισμένου Δεξιού

Κακά τα ψέματα, από τη στιγμή που ο Καραμανλής αποφάσισε να προβεί σε ολική ρήξη με τον Μητσοτάκη, υποδηλώνει ότι θα το… πάει μέχρι τέλους. Ήτοι, μέχρι να ρίξει την κυβέρνηση.

Διαφορετικά θα κινιόταν πιο ήπια.

Και δε θα αποκαλούσε τον πρωθυπουργό ανόητο (!!!), δείχνοντάς του επί της ουσίας την πόρτα της εξόδου.

Το γεγονός ότι ο Καραμανλής απεργάζεται την πτώση της κυβέρνησης, φαίνεται κι από την αντίδραση του Μητσοτάκη.

Ο οποίος ανοιχτά πάει στις Σέρρες με τον Καραμανλή Jr για να δείξει ότι δεν τρέχει τίποτα, κι από πίσω δίνει εντολή να τσακίσουν τον ξάδερφό του.

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί… «αν νομίζει ο Καραμανλής ότι θα με ρίξει κι εγώ θα μείνω άπραγος πλανάται πλάνην οικτράν».

Ως γνωστόν, ο Καραμανλής θεωρείται σκακιστής. Άρα, όλο το προηγούμενο διάστημα κινιόταν ψύχραιμα, πετώντας καρφάκια για τα εθνικά για να κάνει αισθητή την παρουσία του, περιμένοντας να ενταθεί η κυβερνητική φθορά για να προχωρήσει στη θανατηφόρα κίνηση κατά του Μητσοτάκη.

Άφηνε συνεπώς τον Μητσοτάκη να φθείρεται τόσο από τη διαχείριση της κορονοκρίσης όσο και του γεωπολιτικού χάους με όλα τα παρελκόμενα, περιμένοντας το μεγάλο στραβοπάτημά του για να δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

Κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα με τους μύδρους που εξαπέλυσε για τις υποκλοπές μέσα στην έδρα του Μητσοτάκη.

Ο λόγος προφανής. Η επιστροφή του γαλάζιου μαγαζιού στον «ιδιοκτήτη» του. Είτε με αρχηγό τον ίδιο, είτε με την Κεφαλογιάννη ή τον Δένδια.

Μένει να φανεί, αν θα στεφθεί με επιτυχία, ακόμη μια προσπάθεια του Καραμανλή να πάρει πίσω αυτό που νομίζει ότι του ανήκει.

Κι εδώ μπαίνει ο παράγοντας Σαμαράς.

Από τον οποίο θα εξαρτηθεί αν ο Καραμανλής θα καταφέρει να φάει τον Μητσοτάκη, ώστε να ανοίξει τον δρόμο για να επιστρέψει στο «σπίτι» του.  

Υπενθυμίζεται, ότι ο Καραμανλής μετράει ήδη δύο αποτυχίες επιστροφής. Η μία το ’09 (στήριξη Ντόρας), η άλλη το ’16 (στήριξη Μεϊμαράκη).     

Πώς να το κάνουμε, δεν τον πιάνεις στην ίντριγκα και στη μαεστρία τον Σαμαρά.

Η απορία λοιπόν για το αν η τρίτη απόπειρα έχει πιθανότητες να πετύχει, θα λυθεί σύντομα πάλι από τον ίδιο.

Μέσω της αναμενόμενης (σύμφωνα με πληροφορίες),  παρέμβασής του για τις υποκλοπές.

Εφόσον κινηθεί σε ανάλογη σκληρότητα με του Καραμανλή, είναι αυτονόητο ότι… Μητσοτάκης τέλος, διότι δεν αντέχει να έχει και Σαμαρά και Καραμανλή απέναντι.

Εάν τραβήξει ολίγον το αυτί του Κυριάκου για το παρακράτος, αλλά στηρίξει την κυβέρνηση επειδή καραδοκεί ο Ερντογάν την ώρα που καταρρέει η Ευρώπη (άποψη που υποστηρίζουν πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος), σημαίνει ότι βάζει πάνω από όλα (όπως πάντα) το συμφέρον της χώρας.

Εάν δε μιλήσει, σημαίνει ότι και πάλι βάζει μπροστά το συμφέρον της χώρας, στέλνοντας εκκωφαντικό μήνυμα διά της αφωνίας του στον Μητσοτάκη, λέγοντάς του… σοβαρέψου γιατί τα σύνορα της Ελλάδας θα φτάσουν πάλι στην Πελοπόννησο.

Οσονούπω, θα ξέρουμε ποιο είναι το μέλλον του Μητσοτάκη κι αν έχει ελπίδες ο Καραμανλής να επιστρέψει στο «σπίτι» του.       

Πώς τα καταφέρνει ο άτιμος ο Καλαματιανός, να είναι διαρκώς ρυθμιστής της κατάστασης…

Πάντως, πιστεύω ότι θα κινηθεί εθνικά, θεσμικά, ενωτικά και παραταξιακά, αφενός για να μην κινδυνέψει η πατρίδα όπως είπα, αφετέρου για να μη χρεωθεί μια πιθανή επιστροφή του Τσίπρα.    

Και εικάζω ότι η μητέρα των μαχών (σύγκρουση Σαμαρά-Καραμανλή για τη νομή του γαλάζιου σπιτιού), θα δοθεί την επόμενη μέρα των εκλογών, αν φυσικά χάσει ο Μητσοτάκης.

Πολύ φοβούμαι ότι ο Καραμανλής βιάστηκε να επιτεθεί και κινδυνεύει να μείνει πάλι «άστεγος».

Οψόμεθα…

Leave a Reply

Your email address will not be published.