Εμφυλιοπολεμικό κήρυγμα από τον Μάκη Βορίδη 

Τη δική του δεξιά ιδεολογικο-πολιτική πλατφόρμα ξεδίπλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ. 

Είπε ο  κ. Βορίδης ότι «η παράταξή μας πάντοτε βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Υπήρξαν κρίσιμες ιστορικές στιγμές για τη χώρα στην πολιτική της διαδρομή που αν ακούγαμε την Αριστερά – να λέμε τα πράγματα λίγο με το όνομα τους – αν ακούγαμε την Αριστερά, η χώρα θα είχε γίνει σοβιετικό καθεστώς. Κάποιοι πολέμησαν και νίκησαν τότε τον κομμουνισμό για να είναι η χώρα σήμερα μια ελεύθερη, δυτική δημοκρατία και αξίζει να τους τιμάμε και να τους θυμόμαστε. Σε μια άλλη λοιπόν ιστορική φάση αυτοί που θα έπρεπε να είχαν διδαχθεί δεν διδάχθηκαν. Κάποιοι φώναζαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έβαζε την Ελλάδα στην ΕΕ. Πάλι βρέθηκαν στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Το δε εντυπωσιακό με όλους αυτούς είναι ότι βρίσκονται συνεχώς στη λάθος πλευρά της ιστορίας και συνεχώς επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη χωρίς καμία περίσκεψη χωρίς κανένα αναστοχασμό, χωρίς καμία αμφιβολία. Οι ίδιοι, ήταν εκείνοι που εν συνεχεία έπαιξαν την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια όταν μας έλεγαν ότι είμαστε γερμανοτσολιάδες, ότι θα μας κρεμάσουν στην πλατεία συντάγματος γιατί παλεύαμε σε μια πτωχευμένη χώρα να την κρατήσουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης όλα εκείνα τα δύσκολα χρόνια του μνημονίου. Αυτή η παράταξη κράτησε τη χώρα όρθια όλες εκείνες τις δύσκολες ώρες, για να είμαστε εδώ σήμερα να συζητάμε για την ανάπτυξη και το μέλλον της χώρας».

Στο ερώτημα γιατί είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας απάντησε: «Γιατί υποστηρίζουν τις λάθος ιδέες. Είναι οι ιδέες τους που είναι λάθος, που τους οδηγούν κάθε φορά στη λάθος πλευρά της ιστορίας».

Ο κ. Βορίδης αφού έκανε μία ανάλυση γιατί ο εξισωτισμός που αναπτύσσεται στο δημόσιο και αφορά 840.000 εργαζόμενους αναπαράγει τις ιδέες της αριστεράς έδωσε την απάντηση για να σταματήσει η αναπαραγωγή του: «Τί φτιάχνουμε; Ένα νέο κράτος που νικάει τον εξισωτισμό, που ανατρέπει δομημένα στερεότυπα δεκαετιών».

Κλείνοντας είπε ότι «οι μάχες αυτές που δίνουμε βεβαίως είναι μάχες για το πολιτικό μας πρόγραμμα αλλά κυρίως είναι μάχες για την υπεράσπιση των μεγάλων διαχρονικών αξιών της παράταξής μας, του Έθνους και της Ελευθερίας. Αυτές οι μεγάλες αξίες μας φωτίζουν, τις εκφράζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί του θα πάμε νικηφόρα για μία ακόμη φορά στις εκλογές». 

Leave a Reply

Your email address will not be published.