Εκκαθάριση «ώρα μηδέν» εκκρεμών αιτήσεων για επικουρικές!

Τι γίνεται με τα εφάπαξ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα

Και αυτή τη φορά, το Κράτος καλείται να τα «βάλει» εκ νέου με τον εαυτό του. Παλεύει, προσπαθεί και επιδιώκει να οργανωθεί, φτάνει στο σημείο ακόμα και να πραγματοποιήσει προσλήψεις από τον ιδιωτικό τομέα, με σκοπό να εκκαθαρίσει τις εκκρεμείς συντάξεις που δεν αποδίδει. Χιλιάδες ωστόσο συνταξιούχοι παραμένουν απένταροι!

Στην εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων για επικουρική σύνταξη στρέφεται ο ΕΦΚΑ, καθώς, μετά την εφαρμογή των διαδικασιών fast track και των συντάξεων εμπιστοσύνης, πηγές του οργανισμού υποστηρίζουν ότι έχει εκκαθαριστεί το 97% των κύριων, χωρίς, βέβαια, να συνυπολογίζονται οι περίπου 30.000 διεθνείς συντάξεις.

Με βάση τα στοιχεία του e-ΕΦΚΑ, τον Αύγουστο του 2022 οι επικουρικές συντάξεις που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, δηλαδή ο χρόνος αναμονής για την έκδοσή τους έχει υπερβεί τους τρεις μήνες, περιορίστηκαν στις 94.000, ενώ, αν προστεθούν και οι μη ληξιπρόθεσμες, ξεπερνούν στο σύνολο τις 100.000 αιτήσεις. Την ίδια στιγμή, για τον ίδιο μήνα (Αύγουστος 2022) οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες αιτήσεις για εφάπαξ και δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ανήλθαν σε 9.420. Κομβικό ρόλο για την επίλυση του θέματος θα διαδραματίσει επίσης η μεταφορά προσωπικού. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται η μεταφορά 200 υπαλλήλων, με εμπειρία στην έκδοση κύριων συντάξεων, σε θέσεις με αντικείμενο την απονομή συντάξεων επικουρικής ασφάλισης, προκειμένου να μειωθούν οι υφιστάμενες εκκρεμότητες.

Πηγή: newsbreak.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.