Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 8,9% για ΝΔ – Δημοφιλέστερος ο Ν. Ανδρουλάκης του Αλ. Τσίπρα

Προβάδισμα 8,9% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα “Τα Νέα”, με το κυβερνών κόμμα να ενισχύεται μετά το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να μειώσει τις αυξήσεις στο ρεύμα.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνουν:

ΝΔ 32,1%,

ΣΥΡΙΖΑ 23,2%,

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,8%,

ΚΚΕ 5,4%,

Ελληνική Λύση 4,4%.

Ακολουθούν ΜέΡΑ25 με 2,3%, Έλληνες για την Πατρίδα με 1,8%, Εθνική Δημιουργία 1,2%. “Άλλο” απάντησαν το 3,1%, “Άκυρο/Λευκό” 1,2%, “Δεν θα ψηφίσω” 2,3%, “Δεν έχω αποφασίσει/Δεν ξέρω” 11,2%.

Από τη δημοσκόπηση διαφαίνεται μια τάση ενίσχυσης του διπολισμού καθώς πέραν της κυβέρνησης, οριακή άνοδο της τάξης του 0,4% κατέγραψε και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της GPO.

Τα ηχηρά μηνύματα ωστόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται από τους πίνακες για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό και την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών.

Όσον αφορά τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με σχεδόν 15 μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα (44,8% έναντι 30,1%), ενώ στο ερώτημα για τους δημοφιλέστερους αρχηγούς κομμάτων ο κ. Μητσοτάκης παραμένει πρώτος με 50,1%, ωστόσο στη 2η θέση πέρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,9%, αφήνοντας στην 3η θέση τον Αλέξη Τσίπρα με 36,6%. 

Πηγή: capital.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.