«Βόμβα» Ερντογάν: «Θα φτιάξουμε με τον Πούτιν κέντρο φυσικού αερίου στη Θράκη»

O Ερντογάν παίζει το παιχνίδι του την ώρα που η Ευρώπη «κυνηγάει την ουρά της»

Σεισμό προκάλεσε η ανακοίνωση του Ερντογάν, για συνεργασία με τη Ρωσία προκειμένου να μετατραπεί η Τουρκία σε κόμβο φυσικού αερίου για την Ευρώπη, με την Θράκη «να είναι το καλύτερο σημείο κατασκευής του κέντρου φυσικού αερίου».

Την ώρα που η Ευρώπη «κυνηγάει την ουρά της» γύρω από την ενεργειακή κρίση που η ίδια προκάλεσε, ο Σουλτάνος παίζει το παιχνίδι του με τον Πούτιν και βγαίνει… κερδισμένος.

«Δώσαμε, με τον κ. Πούτιν, στο υπουργείο μας Ενέργειας και στο σχετικό θεσμό στη Ρωσία, την εντολή να εργασθούν από κοινού», δήλωσε ο Ερντογάν αναφορικά με την ενδεχόμενη δημιουργία ενός κόμβου αερίου στην Τουρκία, σε συνέντευξη που έδωσε στους δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου με το οποίο επέστρεφε από την Αστάνα του Καζακστάν, όπου χθες, Πέμπτη, συναντήθηκε με το ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους δήλωσε επίσης πως οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως.

«Δεν θα υπάρξει αναμονή στο ζήτημα αυτό», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ο ενδεχόμενος κόμβος μπορεί να κατασκευαστεί στη βορειοδυτική τουρκική περιφέρεια της Ανατολικής Θράκης.

Ο Πούτιν πρότεινε χθες, να δημιουργηθεί ένας κόμβος αερίου στην Τουρκία καθώς οι παραδόσεις ρωσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν πληγεί σοβαρά από τις δυτικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία.

Ο «κόμβος αερίου» για την Ευρώπη, που προτείνεται από τον Πούτιν, δεν έχει «κανένα νόημα» την ώρα που οι Ευρωπαίοι θέλουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, αντέδρασε από την πλευρά του χθες το βράδυ το Παρίσι.

«Δεν έχει για εμάς κανένα νόημα να δημιουργηθούν νέες υποδομές οι οποίες θα επέτρεπαν να εισάγουμε περισσότερο ρωσικό αέριο», υπογραμμίσθηκε από την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Δείτε επίσης: Ο Ερντογάν απειλεί ξανά ότι οι Τούρκοι θα έρθουν ξαφνικά: «Φορέσαμε την πανοπλία μας, είμαστε έτοιμοι»

Πηγή: newsbreak.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.