Απύθμενη ανευθυνότητα (Ή αλλιώς, πώς ο Μητσοτάκης… δουλεύει άθελά του για τον Τσίπρα)

Είναι η πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά, που πρωθυπουργός -μέχρι και τον Τσίπρα ξεπέρασε- ευτελίζει τους θεσμούς κατά αυτόν τον τρόπο.

Αναφερόμαστε στις απανωτές… εκλογικές κυβιστήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπου ενώ διαβεβαίωνε νυχθημερόν ότι δεν πρόκειται να πάει σε πρόωρες εκλογές και θα εξαντλήσει την τετραετία, αίφνης, τις προάλλες, άλλαξε γνώμη, και σε συνέντευξη που έδωσε στο Capital άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να πατήσει νωρίτερα το προεκλογικό κουμπί.

Με τη δικαιολογία, ότι η πολιτική τοξικότητα που διοχετεύεται με ευθύνη της αντιπολίτευσης, θα οδηγήσει σε μια παρατεταμένη-αρρωστημένη προεκλογική περίοδο, με κίνδυνο να καταστεί αποκρουστική στα μάτια των Ελλήνων πολιτών και να γυρίσουν την πλάτη στην κάλπη όπως έκαναν πρόσφατα οι Γάλλοι.

Κατόπιν της βόμβας που εξαπέλυσε ο Μητσοτάκης, ακολούθησε σκληρή κόντρα με την αντιπολίτευση, κι όλα έδειχναν ότι βαίνουμε ολοταχώς σε φθινοπωρινές κάλπες.

Κι έρχεται προχθές ο Μητσοτάκης και μέσω νέας κυβίστησης, σε ζωντανή μετάδοση από τις Βρυξέλλες, μας πληροφόρησε ότι άλλαξε πάλι γνώμη και δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές, αλλά θα εξαντληθεί κανονικότατα η τετραετία.

Αν η νέα… πρωθυπουργική κωλοτούμπα δεν είναι ο ορισμός της ανευθυνότητας, τότε τι είναι;

Προφανώς, ο Μητσοτάκης έχει ζαλιστεί από τα νούμερα που παρουσιάζουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις -δείχνουν τη ΝΔ στο 27% με 28%- και διστάζει να λάβει οριστικές αποφάσεις, εξ ου και τα ήξεις αφήξεις.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμούμε ότι από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης διέβη τον… εκλογικό Ρουβίκωνα με τη συνέντευξή του στο Capital, οι πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο (στις 18 Σεπτεμβρίου ακούγεται εντόνως), αποτελούν μονόδρομο.  

Η δήλωσή του δεν είναι τυχαία και έγινε λόγω δημοσκοπικής κατάρρευσης.

Κοινώς, η κυβέρνηση πλέον δεν τραβάει και τρέχει εσπευσμένα στην κάλπη για να μη χάσει την πρωτιά. 

Απλώς, τα μπρος πίσω γίνονται για να παραπλανά αφενός την αντιπολίτευση, αφετέρου για να έχει… προσκυνημένους, για ευνόητους λόγους, τους γαλάζιους βουλευτές.

Άλλωστε, τα εντεινόμενα προεκλογικά πυροτεχνήματα με στόχο τη μετρίαση του λαϊκού τσακίσματος από τη δυσβάσταχτη ακρίβεια, σε συνδυασμό με τη fake πατριωτική στροφή στα ελληνοτουρκικά μπας και μαζέψει τη δεξιά που έχει κουνήσει προ πολλού το μαντήλι, δείχνουν τον δρόμο προς την πρόωρη κάλπη.

Πάντως, καλό είναι, ο πρωθυπουργός να απαλλαγεί πάραυτα από την καταστροφική ανευθυνότητα που τον διακρίνει, διότι αν συνεχίσει σε αυτό το δύσβατο μονοπάτι, στο τέλος θα… ξεπλύνει εντελώς τον Τσίπρα από τις αμαρτίες του παρελθόντος, δίνοντάς του πίσω τη χαμένη του αίγλη.

Λέτε τελικά να αποτελεί ταλέντο της αγίας οικογένειας η ανάσταση… πολιτικών πτωμάτων;

Συνεχίζεται…

Leave a Reply

Your email address will not be published.