Αλεξανδρούπολη – πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες μεγάλες αποστολές οπλισμού από το λιμάνι της Βόρειας Ελλάδας

Για πολλοστή φορά από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία «έπιασε» στην Αλεξανδρούπολη το αμερικανικό μεταγωγικό σκάφος, Endurance. Το λιμάνι αποτελεί έναν από τους κύριους διαμετακομιστικούς σταθμούς αμερικανικού και ΝΑΤΟϊκού οπλισμού και σηματοδοτεί την άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στην κόντρα ΗΠΑ – Ρωσίας

Νέες μεγάλες ποσότητες αμερικανικού οπλισμού, πιθανότατα για την Ουκρανία και άλλες χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, μεταφέρονται από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, διαφημίζει την εμφάνιση του πλοίου στον λιμένα της Βόρειας Ελλάδας, και … πανηγυρίζοντας για την άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στο «ουκρανικό σφαγείο», σημειώνει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη -έως τώρα- επιχείρηση προώθησης οπλισμού.

Είναι ενδεικτικό ότι ο διοικητής του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, Κ.Χατζημιχαήλ, ο οποίος εδώ και χρόνια δεν χάνει την ευκαιρία να … αποθεώσει τα αμερικανικά πλοία, όποτε αυτά «πιάνουν» το λιμάνι, έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: «Από σήμερα και για 7 ημέρες θα πραγματοποιήσουμε τη μεγαλύτερη μετακίνηση στρατιωτικών μέσων που έχει γίνει ποτέ, προωθώντας στρατιωτικά μέσα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Και είναι μόνο ένα μικρό μέρος των φετινών μας επιχειρήσεων».

Χθες, το πρωί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης «έδεσε» το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο, Endurance. Κατά πληροφορίες, μεταφέρει άρματα μάχης, οχήματα και προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η ηγεσία Μπάϊντεν αποφάσισε την αποστολή μεγάλων ποσοτήτων οπλισμού στην Ουκρανία, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Θεωρείται βέβαιον ότι σημαντικό τμήμα αυτού του οπλισμού διοχετεύεται, μέσω της Αλεξανδρούπολης, στη συνέχεια σιδηροδρομικά προς Βουλγαρία, Ρουμανία, κ.ο.κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.