Δεν έγινε καμία αναφορά στην άρση των περιορισμών από τη Γερουσία των όρων για την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στη Τουρκία
Μία μέρα μετά την άρση των περιορισμών από την αμερικανική Γερουσία των όρων για την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στη Τουρκία, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) μετά τη χθεσινή τακτική συνεδρίασή του συνιστά «ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» απέναντι στη συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή μας και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Στη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης δεν γίνεται καμία αναφορά στο θέμα των F-16, όμως, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, το ΚΥΣΕΑ ασχολήθηκε με την έγκριση και την πορεία υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς και την αναβάθμιση συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος. Ασχολήθηκε επίσης με την ενδυνάμωση και την επικαιροποίηση του προγράμματος Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ» και με λειτουργικά και οργανωτικά ζητήματα του σχεδίου επέκτασης του φράχτη στον Εβρο. Όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα, όπως αναφέρει και το militaire.gr, την περασμένη εβδομάδα το πρώτο σενάριο που «έπαιζε» για την ενίσχυση του Στόλου ήταν ότι θα αγοραστεί ακόμη μία φρεγάτα Belharra. Ωστόσο φαίνεται ότι από χθες αλλάξαν τα σχέδια και πλέον οι κορβέτες θεωρούνται ξανά απόλυτη προτεραιότητα και το προβάδισμα δίνεται στους Ιταλούς που χθες εξέδωσαν ανακοίνωση για συνεργασία με ελληνικές εταιρίες.
Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ πήρε μέρος και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχει στη συνεδρίαση των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ. Εκεί αναμένεται να συναντηθεί και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος όχι μόνο κρατάει ίσες αποστάσεις μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, αλλά και τις πιο πολλές φορές δεν διστάζει να παίρνει το μέρος της Τουρκίας, παρά τις προκλητικές απειλές και τις παραβιάσεις από μέρους της γειτονικής χώρας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έκανε ενημέρωση για τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά αλλά και για τις επαφές που είχε με στο Κάιρο, όπου συζήτησε αναλυτικά το νέο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην επέκταση του φράχτη στον Εβρο και των μέσων προστασίας για τις θαλάσσιες ρότες που χρησιμοποιούν οι διακινητές, όπως φάνηκε με το ναυάγιο στα Κύθηρα. Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης ενημέρωσε επίσης για τη διακίνηση μεταναστών. Στην υπό τον πρωθυπουργό συνεδρίαση έλαβαν μέρος ακόμα και οι υπουργοί Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης, Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδης, Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ο σιοικητής της ΕΥΠ Θ. Δεμίρης, ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι υφυπουργοί Γ. Μπρατάκος, Γ. Οικονόμου, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Αννα Μαρία Μπούρα, και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος.
Πηγή: newsbreak.gr
Ο πρόεδρος της Βουλής δεν είπε στους Αμερικανούς ότι σάς παραδίνουμε την χώρα και είμαστε βέβαιοι ότι την παραδίνουμε σε καλά χέρια Τώρα τί θέλουμε σεβασμό ? Έχετε αντιληφθεί πως βλέπουν οι ξένοι μια χώρα που παραδίδεται και διαθέτει την επικράτεια της ΧΩΡΊΣ αντάλλαγμα? Δούλους και οι δούλοι και σφαλιάρες θα φάνε και θα υπακούν. Αν αυτό δεν μας αρέσει μπορούμε να το αλλάξουμε τώρα πια? Σκέφτητε ποιοι μας έφεραν σε αυτή την κατάντια και να το θυμάστε. Μετά απορούμε γιατί οι Τούρκοι μας βλέπουν σαν επαρχία τους. Όχι δεν είμαστε ακόμα τώρα είμαστε Αμερικανική αποικία
Υπάρχει διαφορά μεταξύ Γερουσίας και Βουλής οπότε τίποτα δεν έχει εγκριθεί αναφορικά με τα Viper της Τουρκίας. Το τι θα αποφασιστεί θα το δούμε το χειμώνα.
Το μόνο γεγονός και όχι εικασία όπως αυτή στο άρθρου παραμένει ότι Viper παίρνει ήδη η Ελληνική ΠΑ.
(και ότι η Τουρκία πήρε S-400 ενώ ο Ερντογάν συναντιέται με τον Πούτιν πρωί, μεσημέρι, βράδυ αλλά και ότι η Τουρκία χαρακτηρίστηκε ως μεγάλη απειλή για τα Αμερικανικά συμφέροντα)
George N,
…και το ότι η Τουρκία χαρακτηρίστηκε ως μεγάλη απειλή για τα Αμερικανικά συμφέροντα…Καταλαβαίνετε φαντάζομαι γιατί αυτό που αναφέρατε μόλις, αποτελεί -και δικαίως-τον μεγαλύτερο φόβο των Ελλήνων πολιτικών αλλά και των υπολοίπων λογικών( όσοι απέμειναν) αυτής της Χώρας.Διότι η χώρα μας λόγω γειτνίασης κινδυνεύει να γίνει μια δεύτερη Ουκρανία,στην άκρη όμως του χάρτη( insulated),χωρίς την έκταση και τη σημασία της τελευταίας, και με τεράστια διαφορά δυνάμεων με την αντίπαλο. Τα παραμύθια για εξοπλισμούς και άμυνα αφήστε τα, αφού είναι γνωστό ότι για τον μόνο αντίπαλο που προορίζονται προσωρας αυτοί, είναι η Ρωσία. Η περίπτωση των τεθωρακισμένων της Κύπρου το αποδεικνύει. Οι Έλληνες πολιτικοί το έχουν φαίνεται εμπεδώσει, και γιαυτό προσπαθούν να 《αποφορτίσουν》 το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας( αποφυγή αφορμής). Έχουν μάλλον αντιληφθεί τι θα ακολουθήσει( για τους ίδιους, διότι για τους λοιπούς έλληνες δεν παρασκοτίζονται),αν το σενάριο ΗΠΑ vs Turkey
πραγματοποιηθεί. Βέβαια το πρόβλημα βρίσκεται αλλού, αν δηλ.οι γείτονες και σύμμαχοι, που γνωρίζω ότι στις στρατιωτικές τους σχολές υπενθυμίζουν συνεχώς την Καλλίπολη(…), θελήσουν να λάβουν precautionary measures για να αντιμετωπίσουν το βεληνεκές των δυτικών όπλων, και κρίνουν ότι η αποστρατικοποίση των ελληνικών νησιών δεν είναι από μόνη της ικανή να προστατεύσει την δική τους ενδοχώρα…. Καταλαβαίνετε νομίζω γιατί ή ευχή σας καλό θα ήταν να μη πραγματοποιηθεί.